Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електрониката ме лъже че карам на газ!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електрониката ме лъже че карам на газ!?

Колата е "Лада Нива" 1,7i и обикновенна газова уредба "Ловато" .Пали се на бензин като диодите светят в червено и след превключване на газ стават зелени. Обикновенно ако имам някъде хлабава ел. връзка двигателя гасне и пак светват червените диоди.В случаят обаче диодите светят зелено но двигателят работи на бензин. Газовата уредба не пуска грам газ.За проблема разбрах едва след като минах около 150км и се оказа че газовата бутилка е максимално пълна.Електрониката ли се е побъркала или е възможно някоя ел.връзка да прави номера?
    Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

До: Електрониката ме лъже че карам на газ!?

Първоначално публикуван от vanka.ta Преглед на мнение
    Колата е "Лада Нива" 1,7i и обикновенна газова уредба "Ловато" .Пали се на бензин като диодите светят в червено и след превключване на газ стават зелени. Обикновенно ако имам някъде хлабава ел. връзка двигателя гасне и пак светват червените диоди.В случаят обаче диодите светят зелено но двигателят работи на бензин. Газовата уредба не пуска грам газ.За проблема разбрах едва след като минах около 150км и се оказа че газовата бутилка е максимално пълна.Електрониката ли се е побъркала или е възможно някоя ел.връзка да прави номера?
    Хммм... миналата седмица ми бяха докарали една Витара със същия проблем - човека 2 дена се чудел колко е икономична колата, докато не угаснала с празен резервоар и пълна бутилка
    Само че там причината се оказа в диви газаджии - самодейци. Така бяха навързали управлението, че свят ми се изви. Да си ходил по "майстори" скоро?

Другото, което ми идва на ум е изгоряло китайско реле (не, че италианските са по-стока) или слаба връзка. Виж от къде точно ти се превключва газ/бензин и провери дали въобще работи, има ли тоци (особено маса) и дали не се е опекло. За местоположението ще трябва да гадаеш, че всеки ги слагакъдето му кефне релетата ...
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Днес я подкарах като вързах директно "+" към клапаните и емулатора та си мисля че проблема е в ключето за превключване или в буксата към него. За сега ще я карам на бензин щото задачи много а времето все не стига. Повече ме притесняваше как ще стане пускането на газ и спирането на дюзите без специално ключе но и това го разбрах. Като намеря малко време тези дни ще я омайвам някак си.
      Сега като се замислих съм изминал повече от 60 000км без да пипам нищо по уредбата.

Коментар

Оказа се прекъсната връзка между ключето и вторият клапан. След като смених мембраните и всички гумички ми се струва че работи и пее но ще видиме какъв разход ще направи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X