Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква сонда да сложа за да зарежда точно 80% от обема на бутилката?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква сонда да сложа за да зарежда точно 80% от обема на бутилката?

До тук съм монтирал 5 газови на мои коли, две с тороидални бутилки и три с цилиндрични. Слагал съм сонди ОМВ и Tomaseto. Винаги ги монтирам точно по ръководството, на правилната височина на цилиндричните бутилки и т.н.

Никога до сега не съм получавал зареждане на 80% от обема на бутилката при монтаж по книга. Винаги около 70% и леко по малко и винаги след това почва едно нагласяне с въртене/повдигане на бутилката докато се достигне зареждане на 80%.

Сега пак сложих тородиална бутилка 89л и събира 63 максимално. Сондата е Томасето.

Трудно ми е да повчрвам че производителите ли си оставят сериозен резерв от тия 80%. Ама не виждам какво може да е друго.

Не е сложно. Първо се взима сонда за подходящата форма на резервоара. Второ сондите са сразлична дължина. Трето сондите имат различен ъгал на мотаж. Понякога поплавъка опира в стената на резерфоара и прекратява пълненето. Трябва да се обърне внимание на това.
    FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

Всички сонди са точно за размера на бутилката и за ъгъла на гърловината. Каквото е ецнато на сондата това е гравирано и на бутилката. Разминаване няма. Но резултата е този с правилните сонди.

Коментар

Домързя ме сутринта да пиша: Няма начин да стане-различните колонки пълнят с различно налягане...

Коментар

Не ще да е от това. Общо взето от празна бутилак винаги си пълни на едни и същи литри на всичките коли без значение колонката. Просто е около 70% всеки път.

Коментар

Последно, когато имах газова и сменях сондата поради повреда, сложих Томасето. Става въпрос за цилиндрична бутилка с 30 градуса наклон на отвора. Спазих точно ъгъла, сложих точната сонда, но леко огънах рамото на поплавъка близо до него за съм сигурен, че няма да опре в стената, ако огъна в средатата. Бях доволен. Бутилката се пълнеше на 85%. На предишната ми кола, също цилиндрична бутилка, 30 градуса, отново си спомням, че много леко бях коригирал поплавъка и пълнех 50 литра в 60 литрова бутилка (83%).

Коментар

Еми а де и моите са томасето ама не се дръжат така. Май ще трябва да я вадя и да огъвам поплавъка за да постигна 80%.

Коментар

На две коли,изхвърлям Атикер,и слагам Томасето.На празна бутилка-само първият път,след монтажа,заковаха на 80 процента.След това не знам,защото минавам 200км и пълня пак догоре и така.А за мен е важно да изключи,и да не препълни бутилката,защото винаги пълня догоре.
                Yamaha Yz450F
                Suzuki Vitara V6 ''леко'' повдигната
                Всичко с ''рошави''гуми!

Коментар

Точно атикер бутилка и томасето сонда е комбинацията при мен в момента. И на предните беше така.

Коментар

Може чрез изкривяване на поплавъка да се настрои кога да изключва, и колко да се пълни, приблизително.Не е проблем, дори и 85-90 % да се пълни, как ще гръмне?Преди години на тороидална бутилка 25 литра бях махнал поплавъка, и пълнех на 100 %.Естествено, когато карам и зная, че няма да спирам поне още 80-100 км.Ако ще паркирам на слънце, сипвах по-малко

Коментар

Да въпроса е защо не идват фабрично настроени а трябва сега да я вадя и да огъвам рамото на поплавъка

Коментар

• krassitch
                        krassitch коментира
                        Редактиране на коментар
                        При производството бързат, а и не ги интересува колко точно ще се пълни.За всеки случай и леко се презастраховат

• jja
                        jja коментира
                        Редактиране на коментар
                        Най-вероято е така. Тях ги интересува да не е над 80% в никакъв случай. Да го правят точно 80% със сигурност е по скъпо от колкото да го правят нялъде между 65% и 80%.

Еми огънах рамото на поплавъка 3.5см над фабричното положение и започна да зарежда 75 литра. Това на тороидална бутилка с височина 27см.

Не е съвсем тривиална задачата с огъването защото поплавъка е леко под ъгъл спрямо вертикала на сондата и трябва да се внимава накъде точно се огъва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                      X