Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на Europegas Oscar-N OBD CAN

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ремонт на Europegas Oscar-N OBD CAN

    Здравейте! Някой колега в София занимава ли се ремонт на тази марка уредби за да погледне една кола. Или, да ми препоръчате сервиз на тази марка. Информацията е малко. Купена е сега, а уредбата е слагана в Техногаз Бургас, преди 10 години. Видях, че компютъра е Oscar-N OBD CAN. Ключа не свети изобщо и не реагира на натискане. Всъшност при едно натискане светна и изгасна почти веднага. Друг път светна, чу се клапана на бутилката, но в момента на обръщане на газ изгасна. Един единствен път в движение успя да работи на газ за 3-4 км и толкова. Ключа изгасва и дотам. Газ в бутилката има.

  • #2
    Може да е проблем със зхранването. Лош контакт при предпазител или клема на акумулатора. Изгнил кабел. Копче. Днес сменях инжектори на кола, нов внос, с такъв контролер. "Четох" с универсален кабел за Полски АГУ и софтуер от официалният сайт. В момента не се занимавам с АГУ професионално. С тази система днес си имах работа за пръв път. Поздрави.
    FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

    Коментар


    • #3
      Забравил съм да напиша какво се случи. Купих си кабел за тази уредба. Поляците ми съдействаха за софтуер (дадоха ми линк), но се оказа, че уредбата е стара и с този софтуер виждам базови параметри - темеператури, налягане, вакуум, обороти, инжекторно време, , но нищо повече. Но дори и това ми беше достатъчно, защото липсваха коректни данни за ваккума. Купих комбиниран датчик (налягане изпарен газ, температура изпарен газ, вакуум колектор) с 5 пина и уредбата взе, че заработи..., засега

      В крайна сметка се оказа, че при миенето на двигателния отсек за продажба, се е намокрил този датчик и така. Разглобих го и вътре окиси и подобни мизерии. За пореден път ми се потвърждава убеждението, че миенето на двигател води до проблеми в повечето случаи.

      Понеже ми искаше да виждам всички параметри успях, доста трудно, в интерес на истината, да намеря стар софтуер са тази газова и да мога да чета всичко. Ако на някой му трябва да пише и ще пусна тук софтуерите. При интерес ще дам и информация за кабела и драйвери за него.

      Още нещо, което за мен е малко странно, но може да е нормално - при тази уредба, когато системата работи на бензин, ключа не свети изобщо. Никаква индикация, което малко ме подведе в началото, че вероятно се касае за проблем със захранване.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X