Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пререгистрация на АГУ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение

    можело е да си впишеш газовата в талона без никакви драми, само с документа от ГТП.........пък после да си смениш само бутилката.
    Моята бутилка е от 2012 и в талона от гтп има информация за нея. Имам и гаранционна карта, в която според производителя пише същото, което и в паспорта. Но като ходих до кат преди време, в навалицата, ме върнаха за липсващ паспорт. Според сервизите, с които говорих, въобще не трябва да сменям сега талона, а когато сменя бутилката - след около 2 години

    Коментар


    • IvanIvanovi
      IvanIvanovi коментира
      Редактиране на коментар
      както написах и в другата тема, днес вписах газовата в талона, документа от ГТП, в който е вписан номера на бутилката и годината /2011/ беше достатъчен. И на сайта на КАТ няма изискване за паспорт, иска се "- удостоверение за първоначална проверка на автомобилна газова уредба, издадено от лице, извършващо периодичен технически преглед и притежаващо права за извършване на първоначална проверка на автомобилни газови уредби - когато е инсталирана автомобилна газова уредба;"

  • #17
    Знам колега Иван, но човекът, който разпределяше навалицата, ме върна. Реших да почакам и според зависи да опитам пак или да зарежа, докато сменя бутилката. Сега няма и да ме пуснат да ида

    Коментар


    • #18
      Да добавя само че след придобиване на розовия протокол(талон) ми залепиха триъгълен стикер с номер отговарящ на номера на протокола.Сега с тези документи има три годишен срок за ходенето в КАТ.
      +359 889 301 623 Явор
      Suzuki Grand Vitara 2,0л.2007

      Коментар


      • aldr
        aldr коментира
        Редактиране на коментар
        Не 3 години , а до следващия ГТП и след това в КАТ

    • #19
      Да разбирам ли, че ако бутилката ти е на повече от 10 години въпреки че е вписана в талона от ГТП има проблем?
      Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

      Коментар


      • aldr
        aldr коментира
        Редактиране на коментар
        Изрично питах в пункта на ГТП който ми издаде розовия талон. Казаха че това което са споменали по ТВ ченгетата че имаш 3 годишен период за смяна на талона не е вярно. Талона се сменя след като минеш ГТП.....Пак да уточним реда ...монтаж бутилка , протокол ...ГТП за първоначален преглед и розов протокол. ГТП на превозното средство , вписване на газта в талона за ГТП , и след това смяна талон във КАТ.

      • IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        за 10-те години питах

      • scorpius 65
        scorpius 65 коментира
        Редактиране на коментар
        Няма законово изискване за смяна на бутилката след 10 години!

    • #20
      За 10 годишния срок - наистина няма нищо в закона. Но аз говорих с мсм газ, която прави бутилки и ми казаха, че е така, защото регулацията е оставена на производителя. Може да се свържете с тях или с друг производител и да попитате

      Коментар


      • krassitch
        krassitch коментира
        Редактиране на коментар
        Това е просто гениално...Само дано не го прочете някой производител на автомобили.Може да се наложи да ги хвърляме на 5 години

    • #21
      Срока на годност е отпечатан на бутилката Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20200318_092631.jpg
Прегледи:1169
Размер:218.0 КБ
ID:6592169
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

      Коментар


      • IvanIvanovi
        IvanIvanovi коментира
        Редактиране на коментар
        те и коланите имат срок на годност, но не съм чул някой да ги сменя.............. въпросът беше, кой нормативен документ ме задължава да я сменя догодина /моята е 2011/ и по кой нормативен документ няма да ме пуснат на ГТП или ще ме глобят.

    • #22
      Първоначално публикуван от aldr Преглед на мнение
      ...Срока на годност е отпечатан на бутилката ...
      Ако това ( 2020-2030) наистина означава "срок на годност" , то излиза , че ако тази бутилка по някаква причина не се качи до 2030 г. - след 2030 г. става негодна за експлоатация изобщо . Нищо че си е чисто нова .

      ПС. Между другото . Гледайки снимката аз на конкретната фирма- производител не бих и имал кой знае какво доверие .
      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

      Коментар


      • genadi.tsvetkov
        genadi.tsvetkov коментира
        Редактиране на коментар
        Пръските от заварките?

      • scorpius 65
        scorpius 65 коментира
        Редактиране на коментар
        Не между другото, а напълно убедено - Атикер е сериозен производител на всякакви компоненти за АГУ с добро качество и изрядна документация. За сравнение родният търновски производител на бутилки Колос до ден днешен няма представа какво е това документ, а до преди няколко години нямаха представа и каво е Правило 67, което е в сила от края на миналия век. Иначе ние сме в ЕС, а Турция не е. Относно десетте години - няма законово изискване. То някои препоръчват и смяна на съпругата след десет години, или поне на една от четирите, но гледам не се прилага масово.

      • Vlado_Ts
        Vlado_Ts коментира
        Редактиране на коментар
        Да , пръските . А ако погледнеш лявата "заварка" - сплавяването е не повече от една четвърт . Направо неграмотно или безотговорно отношение . Аз му викам "циганска работа" .

    • #23
      Колеги,всички сте прави
      -няма нормативно изискване за продължителност на експлоатационния срок на бутилките/резонен е въпросът ,ако тя не е монтирана от годината на производство/,но...инструкциите на пунктовете за ГТП са такива-10 ГОДИНИ/тъпо,но факт!/
      -съществуват варианти на подхода за поредността на нещата монтаж-протоколи-прегледи-регистрация и т. н. ,но в края на краищата резултата трябва да са нови документи-голям и малък талон,така че аз изминах пътя и го споделих.Кой както си реши.Между другото смятах и аз да карам "до глоба",което можеше да означава и до "колата на вторични суровини",но после реших да не си образувам нерви.Дерзайте!
      VENI-VIDI-VICI!

      Коментар


      • #24
        Честито! Промяна в Наредбата, публикувана в ДВ №80 от 11.09.2020., влиза в сила от 12.11.2020. - МПС с бутилка, произведена преди повече от 10 години, се счита за неизправно. За пропан-бутан става дума. За метан си го имаше и преди - 20 години.

        Коментар


        • #25
          В София може ли да препоръчате газаджия за да ми смени бутилката? Ако може да прави Принс, цена няма да има

          Коментар


          • коко келеша
            коко келеша коментира
            Редактиране на коментар
            Мога да те заведа при газаджия, който коректно ще ти смени бутилката, но нямам представа дали се занимава с Принс, пък и нямам друга връзка с него освен отиване до работилничката. Точно преди извънредното положение смени изпарителя на джипката без грубости при монтажа на новия - запои връзките, изолира прилично всичко. Възстанови подредбата на всички маркучи и мога да кажа, че ми направи добро впечатление. Не ми е познат, и мене ме пратиха при него. Ако си заинтересован, драсни едно л.с.

            П.П. Имаш ли бутилка или той ще трябва да я осигури?

        • #26
          Не знам колко е вярна информацията , но аз лично го очаквах това...
          https://elhovo.news/?p=37110
          Честито на печелившите ! Държават пак прибра някой лев ей така...

          П.П.Личното ми мнение ,е че този път сам си го набута народа . След излязло съобщение в медиите за поредната “някаква“ акцийка на КАТ , чрез фейсбук и др.соц.медии хората раздухаха въпроса и това е типичен пример как от мухата става слон ! Държавата разбира се и дойде дюшеш и почна да играе и тя на хорото...
          Последно редактирано от cnc82; 10-01-21, 18:01.
          Който търси , намира !
          Човекът е човек, когато е на път !

          Коментар


          • #27
            А случайно да ти направи впечатление, че това е публикувано преди 7 (седем) години ???
            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
            Из "Златния телец"

            Коментар


            • #28
              Признавам си без бой !

              Но това не променя мнението ми , че ситуацията около газовите уредби , смяна на талони и бутилки , си го направихме сами...
              Който търси , намира !
              Човекът е човек, когато е на път !

              Коментар


              • dimkaraganchev
                dimkaraganchev коментира
                Редактиране на коментар
                Глупости на търкалета.

              • cnc82
                cnc82 коментира
                Редактиране на коментар
                Кое е глупости ?
                Това, че нещата около уредбите трябва да са така, както е в момента е ясно. Но преди цялата галимация от миналата година, на техническите прегледи се проверяваха газовите уредби и резултатите се вписваха в талона.
                Не, че в момента глобяват за това, поне аз не знам да има някой глобен. Мен лично миналата година са ме спирали 2-3 пъти и никой не ми е правил проблем за газта, която не е вписана в талона на автомобила, може пък да съм минал метър, знам ли?

              • коко келеша
                коко келеша коментира
                Редактиране на коментар
                Просто не са дали команда "дръж" на катаджиите точно за това провинение Миналото лято ме спря едно младо момче, с такова възпитано поведение, че даже да се зачуди човек, и учтиво ме осведоми, че няма място за притеснение, защото проверявали само наличието на редовно СУМПС. Пожелахме си приятен ден и се разделихме по живо и по здраво ))))))))))))))))

            • #29
              От другата страна на Черно море нещата са по същият начин.Задължителна легализация, мултиклапан на сондата, глоби. Вероятно и в други държави е така. Документите на моето АГУ не бяха оправени от предишният собственик и когато намерих време я легализирах. Такъв е закона.
              FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X