много ще бьда благодарен ако някой знае как да реша следния проблем.монтираме агу обикновена на G16v на ниски обороти двг се тресе цялия идьржи ниски обороти които не могат да се увеличат от испарителя.на бензин работи супер .АГУТО ечисто ново ловато.Кабели свещи филтър са нови.Сложил сьм иснимка
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
проблем обороти витара на газ
Свий
X
-
До: проблем обороти витара на газ
На инжекцията нямя как да вдигнеш оборотите от изпарителя, тях си ги реди компа със моторчето за празен ход!
За да ти тресе мотора според мен е удавен от газ, пробвай да навиете винта на изпарителя и да видим дали няма да изчисти оборотите!!!!Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!
А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd
-
колега итова сам го пробвал няма резолтат.смесителя е ф33.забелязал сам че като искарам буксата на клапана който вкарва допалнително вьздох(втората трабакадето есвивката към филтара )нещатасе оправят.незна ако го прекьсна с реле дали няма нещо да се повреди
Коментар
-
Моя разход беше 13,5 градско и извънградско със 100-110. Смесителя е с ф31. Изпарителя - Емегаз. Сега сложих едно старо Бедини, което има доста проблеми и разхода на извънградско падна до 11. Градско е 14,5, но това е от изпарителя. Моя двигател е А, с големия дебитомер.
Решил съм да взема едно ново Бедини и да престържа смесителя на ф34 да видим какво ще стане.
Коментар
-
Как ще пестържеш смесителя 3 мм.? Ще изчезне стената където са малките отворчета. Или просто трябва да се вземе следващата по размер вложка с отворчета и да се опита да се вкара на мястото на по-малката.
До сега при мене разликата градско/извънградско на всичките ми коли е била в по-широки граници,а не такава каквато вие споменавате.Не знам защо е така,може би трафика в София?
Коментар
-
От Варна съм.
Сегашния смесител беше ф28.
Смятам да си направя нова вложка, че ако не стане, да не остана с виснало ченеАбе интересно в каталога на БРЦ дават ф35, а с този изпарител още на ф32 губи междинните.
Коментар
-
Ами смесителната плочка я разглеждам като най-прост карбуратор.
Колкото е по-малък диаметъра на дифузьора, толкова по-чувствителен е на по-малки и средни обороти.Но пък се явява като лимитиращ фактор при високите.Така че трябва да се намери оптималния размер.
Досегашните ми наблюдения с Витарата показват, че не карам на повече от 4000 оборота,макар че червената зона е доста по-нагоре.
Проблемите които ме дразнят са около празния ход. Повече от 600 об. не вдига.Освен това се мени на моменти.При рязко отпускане на газта се получава едно заглъхване на двигателя със спад на оборотите, което понякога води и до загасване.Отдавам го на преобогатена смес по тръбите в преходния момент.
Между другото наблюдавах нещо интересно.Сега бях по морето и зареждах където мога.Забелязах че стрлката на термометъра ми отиде на окло 5 мм над междината,което не беше характерно.На връщане започнах пак да си зареждам на OMV и стрелката се върна точно до междината.Странно,толкова ли лоша газ има!?
Коментар
-
Не казваш ти с какъв двигател и какъв смесител си.
Това с падането на оборотите е от недобре регулиран празен ход от изпарителя. Не е богата, а бедна сместа.
Колкото по-малък е дифузьора, толкова по-силен вакуум създава, смуче повече газ, вдига разхода и температурата. С ф28 единственото, което беше добре, беше работата в ниските обороти.
Тези дни като взема нов изпарител, ще си направя смесител ф34 и ще експриментирам. После ще докладвам.
Коментар
-
Само да вметна, този разход, за който споменах - 13,5 градско и толкова извънградско е с газово, настроено по ламбда - обогатена смес.
При настройване на ухо/око/нос, винаги се получава бедно горене, от което и толкова популярните спукани глави на витарите.
Коментар
-
Споменавал съм го в други теми и не исках да се повтарям.
Двигателя е 8 клапановия.Изпарителя е Виали-Д.Регулиран е до колкото позволява,но над 600 об. не дава
Смесителя вече забравих с какъв диаметър беше,но го разстъргах до максимално възможния диаметър,т.е + 2-3мм.
Никъде не съм казвал че разходаа на градско и извън градско ми е еднакъв,а напротив.Споменах че разликата м-у двата ми е по-голяма от това което казват колегите.А като цяло колата върви добре,но аз много и се ослушвам.
С газоанализатор ли настройваш?Последно редактирано от ctef; 08-07-09, 15:02.
Коментар
-
колеги при мен беше провлема стъпковия мотор.този вакум кадето го писах е бил ваздуха който вкарва този мотор за празния вход.него го преместихме в смесителя там да смуче и всичко заспа.казамиго един газаджия от друг форум.но сега имам друг проблем .когато колата естудена този мотор отваря повече ваздох и докато не загрее малко тресе двигателя.после всичко се нормализира.Питах го този ама неще да каже.Май трябва да сложа ламбда контрол ама незнам.Чудя се.плочката за този мотортрябва да е ф30 31 сто процента сигорен.за колегата кадето каза за оборотите ЗА ЯПОНЕЦ 750 оборота
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар