Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възможно ли е газовият инжекцион да уврежда автоматичната кутия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Възможно ли е газовият инжекцион да уврежда автоматичната кутия?

Колеги,според Вас възможно ли е газовият инжекцион да е причина за повреди в автоматичната кутия на автомобил?Задавам този въпрос защото такова обяснение ми беше дадено при поредното смъкване на автоматичната кутия на едният от автомобилите ми/става дума за Крайслер Вояджер 3.3 v6 96 година/.Незнам какво да си мисля вече.Този път ремонта беше сериозен /имам предвид стойността/, предните два пъти смъквахме кутията защото се беше спукала турбината на кутията , но иначе автомата си работеше перфектно.Обаче на третият път и автомата отказа напълно.
    Обяснението на извършващия ремонта на кутията беше,че явно газовата уредба не е настроена както трябва,получавали се детонации в двигателя които кутията поемала /респективно турбината/ и още една доста доводи свързани с това,че въпросната газова уредба е пряк виновник за пораженията по автомата.
    Гранд Чероки 5.2 ZJ
    Гранд Чероки 3.7 WK

До: Възможно ли е газовият инжекцион да уврежда автоматичната кутия?

Може ли малко по подробно?
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Дафине, този те е взел за канарче...
      Това са абсурдни твърдения!
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
        Може ли малко по подробно?
        За съжаление това е факт.За около 40000 км вече трети път сваляме кутията.Обяснението което ми дадоха е точно това което написах по-горе.Кутията била технологично слаба точно на този автомобил,газовият инжекцион като не е настроен добре се получавали по скоро не детонации/неправилно се изразих/ ами придърпвания който се обирали от слабите места в турбината на кутията / сцепванията по турбината бяха точно при планките където минават болтовете който хващат турбината за маховика/.

При третото смъкване се оказа че отново има напукване на същита места по турбината но явно в самото начало защото още нямаше теч на масло.Но за сметка на това вече имаше проблем в пакетите в кутията и така сумата за ремонти продължава да се трупа.
        Последно редактирано от Goblin; 18-05-09, 19:54.
        Гранд Чероки 5.2 ZJ
        Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
          Дафине, този те е взел за канарче...
          Това са абсурдни твърдения!
          Не бих си позволил да си губя моето и Вашето време за да се шегувам във форума или нещо от този род. Просто споделих невероятната теория на препоръчван в този форум майстор на автоматици.Тези твърдения и на мен ми звучат абсурдно.В случая мен вземат за канарче.
          Гранд Чероки 5.2 ZJ
          Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Първоначално публикуван от ddpetrov Преглед на мнение
            Колеги,според Вас възможно ли е газовият инжекцион да е причина за повреди в автоматичната кутия на автомобил?
            НЕ !
            Има сто други причини, но е много дълго за писане Едната е шибания ни пазар, безумно скъпи части с недоказано качество, и от там стремеж да намерим нещо по-евтино и по-оргинално...да да, ама не! Ако някой на запад е продал Гранда за части, близко до ума е че той е износен до ниво че ремонта му е по-скъп от покупката на нов....а тук търгаша ти предлага натоварен агрегат работил 10 години, "ама здрав, вервай ми..." и следва, че се мъчиш то двама куци да направиш един инвалид ...и то това се получава.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колега, набора по-горе е казал едно НЕ, което подкрепям с две ръце.

Не, не може това да е верно.

Ако си запознат с принципа на работа на автоматика ( а това не е чак такава сложнотия ), то сам ще си обясниш какво и защо става...

Сега, ако майстора е решил да осигури образованието на детето си с твоята кутия, това е друг въпрос, но..

моят отговор е категорично НЕ!!! не може инжекциона да потроши кутията!!

Коментар

И все пак... карали ли сте например А4 1.8Т с ненастроен инжекцион?
                По баирите на 4-та и пета около 4000 оборота започва едно сецане, придърпване, тряскане... имам чувството, че ще изкърти тампоните...
                ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

Първоначално публикуван от The_Machine Преглед на мнение
                  И все пак... карали ли сте например А4 1.8Т с ненастроен инжекцион?
                  По баирите на 4-та и пета около 4000 оборота започва едно сецане, придърпване, тряскане... имам чувството, че ще изкърти тампоните...
                  То по тази логика никога не трябва да се дърпа ремарке с яхта върху него, защото знаете ли как здраво сеца и лашка с автоматик.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Не мога да кажа дали е възможно в твоя случай, но лично аз два пъти съм пукал автоматична кутия на "Хонда". И в двата случая причина беше силен обратен удар в кутията-първия път на суха настилка, при свръхобороти на директна предавка, а след това рязко пускане на газта. Втория път се мъчех да се измъкна от сняг и сменях предна-задна с газ. И в двата случая се скъса пружинният щифт 5мм, който блокира оста на сателитите, при което тя излезе и разцепи кутията като консерва. За щастие и в двата случая го направи при почти спрял автомобил.

Коментар

Добре, а да попитаме за другия край на проблема:

двигателят претриса ли в някой режим? Празен ход, средни, високи режими? Поне неравномерен звук да издава?

Хидротрансформаторите малко прикриват такива прояви, но поне на звук и вибрации трябва да се усеща.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Добре, а да попитаме за другия край на проблема:

двигателят претриса ли в някой режим? Празен ход, средни, високи режими? Поне неравномерен звук да издава?

Хидротрансформаторите малко прикриват такива прояви, но поне на звук и вибрации трябва да се усеща.
                        Когато съм карал колата аз не съм забелязвал двигателя да има неравномерен звук или да има вибрации или претрисания.Лошото е в това ,че се кара не само от мен а основно от мой служители а на тях такива неща не им правят особенно впечетление /особенно когато автомобила не се поддържа от тях и т.н./.В самото начало след поставянето на уредбата се наложи на два пъти регулация на уредбата,като не съм се скъпил за смяна на свещи,кабели, филтри за двигателя и на газовата.
                        Гранд Чероки 5.2 ZJ
                        Гранд Чероки 3.7 WK

Коментар

Дори при лошо настроен ижекцион, при неравномерна работа на двиогателя, няма никаква причина, това да доведе до евентуални повреди в скоростната кутия, при това автоматична, т.е. с хидросъединител.
                          За съжаление, много малко са хората, които са в състояние да извършат качествен ремонт на АСК, което обикновено води до последващ нов...
                          Дафине, явно не си ме разбрал, майсторът ти си търси оправдание за некачествения ремонт, но не е намерил подходящото.
                          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Малко късно, но и аз да кажа своето мнение. Ако ненастроената газова уредба(придръпване и т.н.) е причина за скапване на АСК, то досега аз трябваше да сменя моята N пъти. Както каза и друг колега, трябва да забравим ремаркетата, офроуда, градското шофиране, с две думи - да си държим колите с АСК в гаражите.
                            Приятели не се печелят - губят се завинаги.
                            УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
                            Времето е ценно, само ако не бързаш.
                            0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от ddpetrov Преглед на мнение
                              ......Лошото е в това ,че се кара не само от мен а основно от мой служители а на тях такива неща не им правят особенно впечетление /особенно когато автомобила не се поддържа от тях и т.н./......
                              А-а, с това трябваше да започнеш! Ти имаш ли представа как се кара служебна кола? Май, не...
                              Един съвет от мен-купи им Дачия или нещо от сорта, може и Лада... По-евтино ще ти излезе и поддръжката и ремонтите...
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X