Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми при работа на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблеми при работа на газ

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
    При следващото гаснене направи една проба.Газта до ламарината/на газ,разбира се/ и въртиш без да пускаш педала 15-на секунди.Ако запали,изпарителят дави мотора.Мембрана/и за подмяна.Отварял ли си капака като работи на газ-ако дави трябва и да намирисва в коша.
    Другият вариант Scrapheap ти го е написал,дърпане на въздух от някой сцепен маркуч.Пробвай каквото те е посъветвал и пиши,да видим кой фокус ти вкарва сребро в косите.
    Нъц. Ако има сцепен маркуч , ше си дърпа постоянно , а сега излиза , че отведнъж му се е оправила . Вариантите за това са 2 :
    1.Както каза някой от колегите - боклук , който да мъчи мембраната, или пък в тръбопровода още преди него . В един момент е възможно да се отпуши. Между другото какви гадости съм вадил от изпарителя .... не прилича ни на ръжда , ни на сажди . По-скоро някаква сгурия. Та от тази посока нищо не би ме учудило.
    2. Да е кюфнала без да е обърнал внимание . Има случаи , когато клапана за обратния удар засяда( заклинва) в такъв момент и после не се движи на пантите ( просто леко се деформира). В този случай не му стига горивна смес , а ти си мислиш , че се дави. В един момент ( при друсане или по негово желание) може да се раздвижи и "отпушва" системата . Ако е този варианта , просто повече не би трябвало да има проблем. ( до следващото гърмене).
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Нъц. Ако има сцепен маркуч , ше си дърпа постоянно , а сега излиза , че отведнъж му се е оправила . Вариантите за това са 2 :
      1.Както каза някой от колегите - боклук , който да мъчи мембраната, или пък в тръбопровода още преди него . В един момент е възможно да се отпуши. Между другото какви гадости съм вадил от изпарителя .... не прилича ни на ръжда , ни на сажди . По-скоро някаква сгурия. Та от тази посока нищо не би ме учудило.
      2. Да е кюфнала без да е обърнал внимание . Има случаи , когато клапана за обратния удар засяда( заклинва) в такъв момент и после не се движи на пантите ( просто леко се деформира). В този случай не му стига горивна смес , а ти си мислиш , че се дави. В един момент ( при друсане или по негово желание) може да се раздвижи и "отпушва" системата . Ако е този варианта , просто повече не би трябвало да има проблем. ( до следващото гърмене).
      Ще дърпа постоянно вятър,ако е на средата сцепа.Ако отваря при някоя гърловина,когато се разклаща мотора...?За кихалката верно не се бях сетил.
      Аз обаче не разбрах какъв е изпарителят,филтърния корпус,че е Ловато не ме ориентира никак.Моят филтър е от Старгаз,а изпарителя ми е ОМВЛ-РЕГ90.
      Не е лошо да се източи гняста от пробката/долу,изтичат едни лепкави кафяви.../ на изпарителя.И с такъв съм се хранил-мизерията беше на ниво 1/3 от голямата палачинка...
      В общи линии,като не излезе ел.проблем и филтърен такъв,аз бих обслужил изпарителя от-до и прегледал кихалката впоследствие.Ако излезе боклуци-старите мембрани обратно/макар за 30-на лева пак да отваряш-не знам пробега,ако наближава 35-40к. бих ги подменил/.Другият вариант и той ясен.

Коментар

За сега (два дни градско в София) не ми е правило бела, но и аз мисля, че има влезли боклуци в изпаритела. Ако пак го направи ще отварям изпарител.

Коментар

Мембраните на изпарителя са сменени и за сега всичко е ОК, благодаря за отговорите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X