Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми при работа на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблеми при работа на газ

Здравейте, проблема ми е следния: джипа е Опел Фронтера, газифицирана преди две години с обикновенно газово с плочка. Вчера, както си стоя на светофара и колата огасна, запалих я на бензин покарах малко минах пак на газ добре за известно време и пак заби давам газ тя се спъва и спира, пак на бензин и до магазина за газови уредби, купих си филтър за газовия клапан "за клапан Ловато" (не беше сменян до сега)и се прибрах. Изкарах стария клапан, но беше по различен от едната страна с по голям отвор и с метална решетка от вътрешната страна, този който сложих беше само хартиен и нямаше разлики в отворите от двете страни. Днес цял ден без проблеми и на прибиране към къщи същата работа. Въздушния филтър е на 6000км. Въпроса е дали да сменям пак филтъра с такъв като оригиналния, на клапана или да търся другаде проблема. На бензин нямам проблеми.

Благодаря предварително.

До: Проблеми при работа на газ

Някоя мембрана на изпарителя иска да се видите.Май голямата палачинка-нацепена около оста и дави джипа когато се отвори сцепа повече/топлото помага да те побърка качествено и циклично/.Имай бензинец в бъкела и покарай още на газ.Ако е това,до седмица ще разбереш,ако не ти се разглобява сега.
    Другото е "гъбката" за тихи обороти да се е сдухала/също давене на мотора/.Пак отваряне на изпарителя.
    Ако това се случи при мен-комплект нови мембрани и нищо няма да гледам на парче.Днес едно,утре друго...няма смисъл да разглобяваш изпарителя всяка седмица...

Коментар

Разхлабена клема на клапана за газ, на изпарителя или на ключа. Не, че не може да са нещата, които Maxxx разказва, но са по-малко вероятни.

Коментар

Благодаря, значи да не се мъча да сменям пак филтъра на газовия клапан, утре ще стегна клемите, че верно на газовия клапан са лабави и ако не се оправи ще ходим на доктор.

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
          Благодаря, значи да не се мъча да сменям пак филтъра на газовия клапан, утре ще стегна клемите, че верно на газовия клапан са лабави и ако не се оправи ще ходим на доктор.
          Филтърът, ако не си го уплътнил добре, по-добре да го отвориш пак. Ако пропуска саждите към изпарителя, те ще се съберат по клапите му.

Коментар

А от къде са тия сажди в нашата газ?
            Отворих една бутилка дошла сега от Холандия-вътре като нова.
            Отварям бутилка и изпарител работили тук и вътре наистина пълно с нещо като сажди!

Коментар

Пълно е с нещо като ръжда - не сажди
              Обикновено филтърчето в клапана е оборудвано и с магнитче, като при отваряне то прилича на таралежче
              Изпарителят вакуумен ли е, или електромагнитен?
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Като отвориш газовия клапан, пусни за момент газта от бутилката и веднага я спри. Ще се учудиш колко много боклуци ще излязат от тръбата. Имах такъв проблем и се реши по този начин.
                Спазвай условията за безопасност!

Коментар

Освен ръжда и стружки, има си и графитни частици (сажди), обикновено повече от стружките. Те се получават при производството на горивото. Е, очаква се да е филтрирано от тях, ама...

Коментар

Газта ни е муцка.
                    Заради нея едно "Ланди Ренцо" ме беше направило чирак със същите чалъми.Ту работи,ту дави и гасне.Раздуваше се гумичката/"паричка" в бронзова вложка/за качеството на сместа и лягаше на отвора когато и както и скимне.Така 3 пъти за 10 дена-чисто ново.Газаджиите ми казаха,че понеже газта ни била еди-каква си,сменяемите елементи не ги касаела гаранцията и всеки път бръснене.....Ясно е какво чуха,разглобих го,изхвърлих бронзовата тарелка и присадих плътна "гъбка" от "Ловато".Така си и замина от мен след 50к без проблеми.
                    Лошо няма да е някоя кекава ел.връзка,аз отпредох в друга посока заради горното.

Коментар

Даже мога да ти кажа коя съставка раздува гумички. Знам, че има и гума, устойчива на бензол/толуол, просто не знам дали я продават на тънка ципа, за да си коландрим с нея изпарителите. На някои марки изпарители ремонтните комплекти, които продават тук, определено ги правят от такава.

(... и ще ми продават после газ, обогатена с добавки, подобрители и неизвестно какво. И през ум не им минава да я обогатят с пропан и бутан...)

Коментар

Да не си помислите че не следя темата. Филтъра на газовия клапан е сменен с правилния, хлабавите клеми са притегнати и въздушния филтър е сменен. Днес сутринта пак ми направи номер, угасна преди светофара, запалих на бензин стигнах до светофара и пак минах на газ, държеше много ниски обороти на място но не угасна, като светна зелено тръгнах едвам едвам и взех да "помпя" педала на газта известно време (по малко от минута)не искаше да вдигне обороти и глъхнеше, после от само себе си се оправи и тръгна нормално и до работа без грижи. Ще я помъча още малко да видим ще се влошат ли нещата що ли. Така ако я закарам на газаджия може три часа да седи при него без проблем и като тръгна след сто метра пак да се е...ва.

Коментар

При работещ двигател и притваряне на замукващия отвор с ръка форсира ли се нормално?
                          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Аз пък си мисля за някое боклуче, стигнало до изпарителя...
                            ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                              Да не си помислите че не следя темата. Филтъра на газовия клапан е сменен с правилния, хлабавите клеми са притегнати и въздушния филтър е сменен. Днес сутринта пак ми направи номер, угасна преди светофара, запалих на бензин стигнах до светофара и пак минах на газ, държеше много ниски обороти на място но не угасна, като светна зелено тръгнах едвам едвам и взех да "помпя" педала на газта известно време (по малко от минута)не искаше да вдигне обороти и глъхнеше, после от само себе си се оправи и тръгна нормално и до работа без грижи. Ще я помъча още малко да видим ще се влошат ли нещата що ли. Така ако я закарам на газаджия може три часа да седи при него без проблем и като тръгна след сто метра пак да се е...ва.
                              При следващото гаснене направи една проба.Газта до ламарината/на газ,разбира се/ и въртиш без да пускаш педала 15-на секунди.Ако запали,изпарителят дави мотора.Мембрана/и за подмяна.Отварял ли си капака като работи на газ-ако дави трябва и да намирисва в коша.
                              Другият вариант Scrapheap ти го е написал,дърпане на въздух от някой сцепен маркуч.Пробвай каквото те е посъветвал и пиши,да видим кой фокус ти вкарва сребро в косите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X