Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мобилна газова бутилка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мобилна газова бутилка

Здравейте!
    Карам Нисан Терано с газова уредба. Бутилката е голяма, 60 литра и практически е заела целия багажник. И като добавиш и резервната гума, има място само за 2-3 пазарски торби. Язък за големия багажник.

Налага ми се от време на време да пренасям неща. Мислех да купувам ремарке, но трябва и теглич да слагам и ще отиде на 500 лв. всичко. Та, хрумна ми нещо по-практично - да направя бутилката мобилна, да може да се откача. Махам я, пълня багажника, върша работа, после я слагам обратно.

Дайте идея как да се направи? Дали има бързи връзки за газ, меки връзки?

До: Мобилна газова бутилка

Меки връзки има със сигурност, но май са позволени само на пълначната тръба. Зер и да се спукат, няма да изпуснат много. За бързи връзки не съм чувал и не вярвам да има. И да има, не бих им вярвал в купето.

Ако подходиш внимателно с крепежите, свалянето на цялата бутилка е около 10 минути.

Има и друг вариант - практически няма джип, на който не може да му се сложи 40-50л бутилка под пода. Със сигурност наоколо има теми за Витара, Нива и Фронтера. Изключително практично.

Коментар

Като гледам номера ти от аватара си мисля: " Що не и им идеш на гости" Виж в каталога колко разнообразни бутилки предлагат. На малкия си "форд" карам с 15л. бутилка и ми стига за цял ден (100км. в Сф. градско)
      Друг проблем на газовата, освен пожарната безопасност, е факта че автомобилите работят с течната газ в долната част на бутилката, а не с газообразната в горната, после изпарителя си я прави каквато му трябва. Ако сложиш "мобилна" бутилка, пак трябва да е със сонда до дъното (т.е. автомобилен тип)
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
        Като гледам номера ти от аватара си мисля: " Що не и им идеш на гости" Виж в каталога колко разнообразни бутилки предлагат. На малкия си "форд" карам с 15л. бутилка и ми стига за цял ден (100км. в Сф. градско)
        Друг проблем на газовата, освен пожарната безопасност, е факта че автомобилите работят с течната газ в долната част на бутилката, а не с газообразната в горната, после изпарителя си я прави каквато му трябва. Ако сложиш "мобилна" бутилка, пак трябва да е със сонда до дъното (т.е. автомобилен тип)
        Да, отдавна си мисля да я сменя бутилката, за какво ми е такава огромна бутилка. Eй това го карах с една бутилка 15 литра под седалките - чудо!
        Но под дъното не е ли по-опасно? Ще я фрасне някой камък и отиваме на кино.

Коментар

Може с обикновенна бутилка и гърловината да е обърната надолу. Тази газова инсталация, няма да отговаря на никакви мерки за сигурност и постоянно ще си в нарушение, да не говорим че почти никъде незареждат туристически бутилки. Козата си иска пръч.

Коментар

Първоначално публикуван от newage Преглед на мнение
            под дъното не е ли по-опасно? Ще я фрасне някой камък и отиваме на кино.
            Е, малко здрав разум при разполагането (и малко здрави железа отдолу) не пречат. Иначе, трудна работа, да пукнеш газова бутилка. Тя е доста дебела, а налягането отвътре също помага да си пази формата. Със сигурност няма да се пукне, ако легне джипът с цялото си тегло на нея.

Даже да я пробиеш, просто ще се чуе страховит съсък и след 2-3 минути - топка обикновен сняг вместо локва гориво. С бензина определено е по-терсене, а пак там го слагат.

При мен, бутилката за газ е между теглича и пода на багажника, 244мм диаметър. Много особен камък трябва да намеря, за да я удари при движение напред. И назад е много трудно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение
              Може с обикновенна бутилка и гърловината да е обърната надолу. Тази газова инсталация, няма да отговаря на никакви мерки за сигурност и постоянно ще си в нарушение, да не говорим че почти никъде незареждат туристически бутилки. Козата си иска пръч.
              Апелирам да не се правят такива простотии. Така излиза лошо име на газовите устройства, а не на автора на изобретението.

Познавам хора, пътуващи с пластмасова бутилка от вода, пълна с бензин. В бутилката пъхнати два маркуча към двигателя. Подпряна с чанти и краката на пътника.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Е, малко здрав разум при разполагането (и малко здрави железа отдолу) не пречат. Иначе, трудна работа, да пукнеш газова бутилка. Тя е доста дебела, а налягането отвътре също помага да си пази формата. Със сигурност няма да се пукне, ако легне джипът с цялото си тегло на нея.

Даже да я пробиеш, просто ще се чуе страховит съсък и след 2-3 минути - топка обикновен сняг вместо локва гориво. С бензина определено е по-терсене, а пак там го слагат.

При мен, бутилката за газ е между теглича и пода на багажника, 244мм диаметър. Много особен камък трябва да намеря, за да я удари при движение напред. И назад е много трудно.
                Mожеш ли да сложиш малко снимки да видим?

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Витлиемоф Преглед на мнение

Работя от части и в тоя бизнес,та подразбирам нещо.
                  Решението е по-малка бутилка отдолу и щит от дебела ламарина.
                  Всяко действие от типа "направи си сам" може да е фатално
                  Аз съм толерантен!

Коментар

Здравейте!
                    Карам Нисан Терано с газова уредба. Бутилката е голяма, 60 литра и практически е заела целия багажник. И като добавиш и резервната гума, има място само за 2-3 пазарски торби. Язък за големия багажник.

Налага ми се от време на време да пренасям неща. Мислех да купувам ремарке, но трябва и теглич да слагам и ще отиде на 500 лв. всичко. Та, хрумна ми нещо по-практично - да направя бутилката мобилна, да може да се откача. Махам я, пълня багажника, върша работа, после я слагам обратно.

Дайте идея как да се направи? Дали има бързи връзки за газ, меки връзки?
                    Като видиш мотокар с домашна газов бутилка - погледни каква е връзката към бутилката.
                    Това - бутилката да е обратно обърната или с дъното на горе - не е вярно .
                    Работи си легнала и съвсем нормално .
                    Тук , в Пловдив ползвам услугите на един мотокар ( ако искаш утре ще го снимам ). Той си работи от години с домашни бутилки - 2 броя и си ги върти ( сменя ) постоянно както на газова печка.
                    Направи ми впечатление и го питах - каква е разликата ( какъв е пиниза ) - а той : " само щуцера ( накрайника за връзка с бутилката е специален "
                    Не е правешки , а си е фабричен . Т.е. - така работят и други автомобили .
                    Просто потърси информация ! Успех !

Първоначално публикуван от Ивайло Шопски Преглед на мнение

Работя от части и в тоя бизнес,та подразбирам нещо.
                    Решението е по-малка бутилка отдолу и щит от дебела ламарина.
                    Всяко действие от типа "направи си сам" може да е фатално
                    Не плашете човека така !
                    То и всяка маневра може да е фатална и последна !
                    Просто човек трябва да обмисля нещата които прави , а не да се страхува от тях !

Коментар

Чети тук за Витара

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...B%EA%E0&page=4

И тук разни подобни
                      http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=13498&highlight=%E3%E0%E7%EE%E2%E0+%E1%F3%F2%E8%EB%EA%E0&page=2
                      Последно редактирано от Ясен; 24-03-09, 19:10.

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                        Като видиш мотокар с домашна газов бутилка - погледни каква е връзката към бутилката.
                        Това - бутилката да е обратно обърната или с дъното на горе - не е вярно .
                        Работи си легнала и съвсем нормално .
                        Тук , в Пловдив ползвам услугите на един мотокар ( ако искаш утре ще го снимам ). Той си работи от години с домашни бутилки - 2 броя и си ги върти ( сменя ) постоянно както на газова печка.
                        Направи ми впечатление и го питах - каква е разликата ( какъв е пиниза ) - а той : " само щуцера ( накрайника за връзка с бутилката е специален "
                        Не е правешки , а си е фабричен . Т.е. - така работят и други автомобили .
                        Просто потърси информация ! Успех !

Не плашете човека така !
                        То и всяка маневра може да е фатална и последна !
                        Просто човек трябва да обмисля нещата които прави , а не да се страхува от тях !
                        Резервоара за бензин на Терано 1 е огромен и е защитен фабрично със здрава ламарина. И преди си го мислех - на негово място да се сложи бутилка за газ. Някой правил ли го е?

Коментар

Няма проблем битова бутилка да е легнала.През 90г.,по време на бензиновата криза,всеки ден сменях по една бутилка.В началото прехвърлях газта,а след това карах директно с газ от битовата бутилка.Връзката ставаше с преработен редуцил вентил.Не е най -добрият вариант,но може би най-лесния за монтаж-демонтаж.

Коментар

Резервоара за бензин на Терано 1 е огромен и е защитен фабрично със здрава ламарина. И преди си го мислех - на негово място да се сложи бутилка за газ. Някой правил ли го е?
                            Не знам на Нисан дали е правено - но на много други е правено.
                            А ти защо искаш непременно някой да го е правил ?
                            Ако имаш място за бутилката - направо я слагай и си карай с кеф !
                            Вече се произвеждат много коли с фабрични газови бутилки на мастото на резервоара и с много по-малък ( 10 литра) - резервоар за всеки случай !
                            Никакви пречки технически нямаш !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              ...
                              Не е правешки , а си е фабричен . ......
                              А незнае ли някой от къде може да се купи такъв щуцер?
                              Моя мотокар има фабрична газова уредба но е с друг вид бутилки а пълненето им вече е проблем та искам да мина на стандартни домашни бутилки.
                              born to be wild
                              Кольо Ковачев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X