Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Газодизел. Икономическа обосновка за товарни автомобили
Свий
X
-
До: Газодизел. Икономическа обосновка за товарни автомобили
Здравей колега,и аз имах идея за газов генератор които да работи с метан от инсталацията на парното и излишния ток да го продавам на ЕОН но се отказах поради много сложната процедура на узаконяване и пускане на такъв метанов генератор.
Иначе идеята е топлината от охладителната система и изгорелите газове да се ползва за отопление на битова вода и за жилището или офиса ,част от произведената ел. енергия също да се ползва за битови или стопански нужди и остатъка на ЕОН.Но узаконяването на такова начинание е тудна и мудна задача.
А иначе става само за собствени нужди , ако няма да се продава ток пускането на такава система е по лесно.
Между другото четах някъде в нета ,че почти 50% от ел.енергията в Германия се осигурява точно от такива частни когенераторни установки ,с което се постига и доста голяма автономност на самата система.Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
Място и хора към които да принадлежи ...
-
Бе ... И аз говорих с тоя, говорих с оня ... Към каквото и да погледнеш, чуваш срокове на изплащане 25 години, още повече години ... Аз няма да живея още толкова. Ще взема да изрежа една вратичка долу на камерата на нафтовата печка за сгурията, и те ти тебе многогоривна печка. И край.
Коментар
-
Срока за изплащане е такъв ако се ползва нова когенераторна установка ,моята идея беше да приспособя нашенски генератор за тази цел.Но за съжаление няма бензинови генератори от близкото минало с мощност около 40-50 кв. всички са дизелови и преправянето им на метан е скъпо и не толкова икономически оправдано.
Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
Място и хора към които да принадлежи ...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар