Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде да НЕ си правите колите на газ - АВТОДИКС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Къде да НЕ си правите колите на газ - АВТОДИКС

Искам да споделя изключително негативния си опит от сервиза на един предполагам познат ви оффроудажия и да предпазя други заблудени като мен от подобни грешки - местенцето наречено АВТОДИКС.

След един зверски зор по Коледа при Братя Флекс (за което мога да им изкажа само адмирации, че не ме оставиха по празниците без кола), подмени на карбуратори и т.н. се наложи някъде спешно да ми закачат газта. Тогава те ме пратиха по на това местенце, при "колега" оффроудър да си реша ВСИЧКИ газови проблеми. Закачиха те тогава нещата там, с малки поражения (откачена пружинка за връщане на газта,.....) вързаха каквото трябва и аз си пътувах по живо по здраво известно време.

Вчера обаче ми умря газта и според техните думи проблема бил изцяло в скапания изпарител, за който ме бяха предупредили и преди това. Сложихме веднага нов изпарител, бил добър и т.н..преправиха доста тръби, истории - тя верно моята кола си е голямо мазало отпред, но в крайна сметка клиента би трябвало да си е клиент.....

Всякакви реглажи, двигатела се кротна, един хубав звук извади. Въобще всичко точно. Тръгвам обаче - мнооогооооо зле - просто не върви. Разбирайте - нагоре към Бояна по бул. България - 1ва - 2ра!!!! До пицария Виктория в Драгалевци достигнах на 1ва едвам едвам!!!! Отделно някаква зверска смрад - единия маркуч от охлаждането, който преправяха буквално гори върху изходящия колектор.

Викам си то е човешко, вързах маркуча. И днеска пак при тях.

Между временно колегата, който ме придружаваше си кара, една малка перфектно гледана и пипана количка - реши да си направи реглаж и той - резултата и неговата кола СПРЯ ДА ВЪРВИ. Не толкова зле, като моята, но видимо се усеща. Как да е успяха него да го "убедят", че проблема си е негов.

Мен обаче какво да ме правят - бутна там майстора едно болтче - вика всичко е точно ходи пробвай. Пробвам аз пак бул. България - пак 1ва - 2ра. Връщам се - "Ела утре, сега нямаме време" - "Е как утре - ще пътувам, почивни дни ....." - "Мен какво ме интересува" - "Е как бе човек.....??" - "Чакай тогава!"

И чакам....и чакам 30 минути на отрицателни температури. Оффроудъра си прави неговата джипка и не му пука за клиента. Другите спецове за заети.....Питам "Какво правим бе хора??" - "Чакай!". Чакам още 10мин и почвам да повишавам тон - отговор "Ето ти парите. Слагаме ти стария изпарител и си заминавай!!!"

Евала!!!!

П.С. Ако някой знае читаво местенце да оправим тая история да сподели.....

Зрасти.Не ги познавам хората и явно отношението им към клиентите е отвратително.Искам само да те предупредя,че от близо два месеца качеството на газта в цялата страна е под всякаква критика.Вече съм се карал с няколко фирми и всички по един или друг начин си признават,че е така.За това сложи си газ от ГОЛЕМИТЕ газостанции и гледай доставчиците им да не са от Кълвача газ.
    ...и иди на реглаж другаде

Коментар

Да ти кажа, и аз сложих газта при Дани (Аутодикс). Каквото направиха, го направиха добре, но някак са прекалено крайни в съжденията си и робуват на стереотипи... Та после голяма част от газовата си я преправих сам както на мен ми харесва... "Оригиналната" плочка я изхвърлих, защото беше толкова висока че подпираше капака на двигателя, изструговах си друга и я вкарах във въздуховода. И реглажите пак аз си ги направих с каране - много гори - затягам, спре да върви - отвивам...И така го докарах до положението в което не се различава особенно вървенето на газ и бензин и разхода е приемлив...
      Не ми хареса и друго, след като направиха всичко на джипа му изчезнаха почти оборотите на празния ход. Казват ми "натрупал е грешки, нулирай компютъра и ще му мине"...правиме я процедурата ама нейсе...той добре че голям осмак и държи 200-300 оборота като загрее, ама като е студен? Някой пробвал ли се е да кара автоматик който гасне?
      Оказа се че когато закачали симулаторите откачили буксата от моторчето на байпаса на празния ход...и после не го закачили...Обаче не поглеждат какво е, а веднага "компютъра"... Погледнах, закачих го, заспа... Ама защо пак аз трябва да си ги правя тези неща? Тези дни отивам пак при тях, постепенно спря да върви, викам им, сменете филтърчето че сигурно се е задръстило...Отговора е "това е защото си сипал лятна газ, а сега е студено, не можем сега да се занимаваме..."
      Е, смених си го сам на студа, що л..на извадих отвътре не е истина...И като се отпуши онова ти Гранд Чероки...с лятната газ... Така че и аз мисля повече да не опирам до тяхните услуги...Доста коли съм направил на газ, ама като нямам условия си казвам нека, хем знят хем могат момчетата, аз да не се цапам...Обаче вече предпочитам да си се изцапам...
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Не мога да разбера защо се занимавате с глупости !!!
        Махни изпарителя и бутилката в багажника .... и НЯМА ЯДОВЕ

А да караш V8 на газ, при това не с дюзи и комп, а плочка ... според мен не подлежи на коментар.
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™
          Не мога да разбера защо се занимавате с глупости !!!
          Махни изпарителя и бутилката в багажника .... и НЯМА ЯДОВЕ

А да караш V8 на газ, при това не с дюзи и комп, а плочка ... според мен не подлежи на коментар.
          И какъв е проблема? колкото е по-голям двигателя толкова по-добре върви с газта, а тва с дюзите е 1800 лв. аз карам на газ различни коли от 8 години и никога не съм имал сериозни проблеми, важното е наистина как ти е направена, често наистина се налага промени след поставянето но така е като правим бакшишки номера, хората са си го казали "беден човек жив дявол"
          no signature no problems

Коментар

Всичко бензиново, че и голяма част от дизеловите автомобили могат да се карат на газ. Не разбирам каква е разликата в принципа на работа на един трицилиндров двигател на Тико и моя? Разликата е само в разхода...
            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

quadra: колко ти е разликата между газ и бензин. С каква плочка си защото моята оригинална я махнах поради ред проблеми и сега един стругар ми направи нова по мой дизайн и във вторник ще видим дали работи колата...
              LZ1RED

Коментар

Приятелю, аз оригиналната я изхвърлих на третия ден, седнах, сметнах, и заседнах пред струга...4 часа работа и сега пей сърце, нищо общо с преди...Така че споко, аз хем си я сметнах, хем я струговах...

Коментар

Re: Къде да НЕ си правите колите на газ - АВТОДИКС

Аз лично мога да кажа че пък не е така!Познавам много хора който са ходили при въпросния човек и са много доволни!
                  Това че някой е искал да мине възможно най-евтино и си е взел нещо евтино и скапано не може да обвини човека който е монтирал уредбата.Аз лично съм се убедил че през този сервиз минават страшно много коли!Познавам един подобен пич!Който си беше сложил евтина уредба на мощна кола и като и дадеш рязко газ се чува гръм и всичко изгасва.Хората му казали че за да го оправят трябвало да купи някаква част за 1500лв и нямало да има проблеми.Така и не е купил.Кара си я на бензин!
                  https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

По-мощен изпарител от моя просто няма, така че недей да говори без да знаеш... Важно е отношението и подхода...при тях напоследък куца определено.

Коментар

карах едно скорпио 2,0 с газава уредба Viale - фабрично монтирана - докарах си го от холандия. като го купих беше на 200000, аз му навъртях още 100000 - никакви проблеми, никакви ремонти - страхотно. в един момент газта отказа. ходих в поне десет сервиза за газ и все не могат да го оправят. мина доста време - аз си карам на бензин. един познат ми каза че знае кой е вносител на Viale - обадих му се и той ме прати в АВТОДИКС. оказа се че проблема е в някаква джаджа, некакво буталце което регулира подаването на газ. имаха го налично - смениха го и решиха проблема. искам да кажа че съм доволен от работата им. иначе и аз имах уговорен час за ремонт и висях сума време на студа и ходех да подпитвам "кво стаа" и ми отговаряха "миии ... чакаш", обаче тоя проблем го има навсякъде.
                      Land Rover Discovery 2,5 TDI 1996

Коментар

Ами незнам за какво говорим.

Автомобил, който си върви нормално, да му сложиш нов изпарител, да му направиш реглаж и да върви само на 1ва и 2ра определено е постижение. При това тук не става дума за пари, занесох колата оставих ключовете и казах каквото трябва правете - изпарител какъвто вие прецените и т.н. За пари да се пести никой не е говорил.

На колегата, чиято кола след реглажа на същото място НЕ вървеше и гореше 10/100, с две завъртания на отверката се оправиха нещата и върви сега като змей и харчи 7/100. И защо трябваше да ходим три пъти да ми казват - "Проблема не е при нас".

Коментар

Едно приятелче преди години реши да пробва да сложи газова уредба ( ловато с емулатори и т.н.) на Ford Bronco 5.9 V8 резултата беше: разхода от голям стана зврски голям а вървенето се смаза.Естествено я изхвърли в миг.
                          и друго - някой отварял ли е двигател които е работил дълго време с газ?
                          дали е красиво

Коментар

Първоначално публикуван от XJ
                            и друго - някой отварял ли е двигател които е работил дълго време с газ?
                            дали е красиво
                            аз съм отварял, и то не един. но за да не съм голословен - ' 87 Chevrolet Kavalier, лично мой, каран само на газ 7 години - 1995 - 2002, пробег към 2002 г. над 400К км. последно отваряне на двигателя - 2002, смяна верига, осн. и биелни лагери. бутала и сегменти - оригиналните , стандартен размер. дали беше красиво - да, доколкото един двигател може да е красив. ако новия собственик не го е убил, би трябвало все още да върви. ако са ти необходими свидетелски показания, ще ти ги пратя на лс
                            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Газта има доста предимства пред бензина по отношение на осигуряване на дълговечността на двигателя, така че не би трябвало да има проблем с дългото работене на газ (с изключение на старите двигатели предназначени да работят с нискооктанов оловен бензин).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X