Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЗИЛ 131 на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ЗИЛ 131 на газ

Знам, че на изпарителите си пише за колко коня мотор са, но не пише /поне не съм видял/ за колко кубика мотор са.Не е едно и също 130 коня на 2000куб.см. и 130 коня на 5555куб.см..Затова не знам какъв изпарител да слажа на мойта машинка.Преди карах 157 .На бензин гореше 70/100 а на газ 130/100 не знам защо.Ако се движи пълен на горе празен на долу над 200/100.Двежението се извършва само по планински път.Родопа планина и асвалт не виждаше. Изпарителя беше BRC.Нямаше никакъв смисъл да го карам на газ.Затова питам някой ако има вече опит какъв изпарител да сложа на 131 , за да не се получи същия голям разход на газ или те просто толкова си горът и е по-добре да се търси вариант на нафта.Незнам IFA или БУЛГАР.

До: ЗИЛ 131 на газ

Първоначално публикуван от BOBY131 Преглед на мнение
    Преди карах 157 .На бензин гореше 70/100 а на газ 130/100 не знам защо.
    При тия цфифри направо се обесмисля газовата!
    Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Не е едно и също 130 коня на 2000куб.см. и 130 коня на 5555куб.см
      Едно и също е. Просто се постига при различни обороти - и различен въртящ момент. Смело с изпарителите !

Коментар

Първоначално публикуван от BOBY131 Преглед на мнение
        Не е едно и също 130 коня на 2000куб.см. и 130 коня на 5555куб.см..Затова не знам какъв изпарител да слажа на мойта машинка.Преди карах 157 .На бензин гореше 70/100 а на газ 130/100 не знам защо.Ако се движи пълен на горе празен на долу над 200/100Незнам IFA или БУЛГАР.
        131 не е 5555, а е 6000кубика и 150кс
        За друг двигател има смисъл само ако не го спираш и се ползва почти всеки ден
        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

За друг двигател има смисъл само ако не го спираш и се ползва почти всеки ден
          В какъв смисъл друг двигател?Каква е разликата дали се кара всеки ден?

Коментар

Първоначално публикуван от jamiemirror Преглед на мнение
            Едно и също е. Просто се постига при различни обороти - и различен въртящ момент. Смело с изпарителите !
            Аз мисля,че не е едно и също.Имам голф 140 коня,който в най зверския режим на каране стига 20 литра газ в града.Ако трябва през същия изпарител за същото време да премине пет пъти по-голямо количество газ,грубо казано ще преминат 700 голфски конски сили,направо ще ми замръзне изпарителя на празен ход,същото важи и за камион с такава мощност,отделената енергия в топлина и при двете би трябвало да е сродна.Ползувам турски изпарител 100 киловата,не съм сигурен,че може да захрани такова чудовище(джуган 157)

Коментар

На това вече има смисъл да слагаш метан, не се занимавай с битовизми и газови запалки. Ще завреш бутилките между рамата и пода на платформата, и ще живееш правилно.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                На това вече има смисъл да слагаш метан, не се занимавай с битовизми и газови запалки. Ще завреш бутилките между рамата и пода на платформата, и ще живееш правилно.
                Само че, най-близката метанстанция е на 50км. в едната посока.И какво правим тогава, колко бутилки ще ми трябват за да карам и да отида да зареда.

Коментар

У Русия съм виждал наврени между каросерията и шасито бутилки като кислородните на Зилове и Газки по неколко парчета.Ама кво що не съм питал.Ти сам си прецени приход разход и какво най ше имаш файда .Имам книжката за Зил131 ако нещо те интересува ше прочета и ше ти пиша.Поздрави
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

От: ЗИЛ 131 на газ

Един мой приятел и комшия има два Джугана (157) използва ги за прекарване на дърва каза че му дава 60 литра газ при нормално каране на асфалт, а 70-80 литра на пресечен терен. И ги кара до газстанцията по много икономичен начин - товари единия върху другия и отива да зарежда газ и пътят му излиза на половин цена
                    В гора без телефон, като в пустиня без вода! :lol:

Коментар

От: ЗИЛ 131 на газ

Според мен много ти гори! Моето малко камионче е 5,2 двигател, пък към 200 коня, значи са горе-долу съпоставими. Изпарител търсиха по мощност, малко над 150 киловата беше. Да речем, че гори газ 20 л при 2 тона, при теб при 3 пъти по-голямо тегло + 1 мост трябва да е 70-90 най-много. При новия звяр внимавай плочката да е добре подбрана, после с крана сам ще го настроиш. А изпарителя възможно най-голям, после може да си настроиш дебита.
                      Jeep Grand Cherokee '96 5,2 V8

LZ1POP

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X