дадоха ми една корса 1.2 45 к. с. и искам да сложа газ . как стои въпроса с озаконяването и може ли аз да си я монтирам ? нова ли трябва да бъде или може и втора ръка ? къде в софия да се оттиде за покупка или за слагане ? извинявам се ако има такива теми просто съм на зор и ви благодаря предварително !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Обикновенна газ за корса
Свий
X
-
От: Обикновенна газ за корса
Първоначално публикуван от offrold Преглед на мнениедадоха ми една корса 1.2 45 к. с. и искам да сложа газ . как стои въпроса с озаконяването и може ли аз да си я монтирам ? нова ли трябва да бъде или може и втора ръка ? къде в софия да се оттиде за покупка или за слагане ? извинявам се ако има такива теми просто съм на зор и ви благодаря предварително !
Моя мнение е , че този двигател е слаб и ако карате често градско може и да спестите с газта, но ремонтите в последствие може да ви изядат спестяванията, двигателя е муден след 80км, а ако е натоварена с повече от 80 килограма си е направо геройство да държи скорости над 90км..... по книжка и дават 6-6.5 лтира на 100 бензин градско, и 5-5.5 извънградско!
Двигателя е относително прост за ремонт и има много литература за него както на немски така и на руски и английски.
Имат детска болест с ламбда сондата, самата сонда е с 1 кабел и компютъра мери съпротивлението, кабела минава на такова място, че често се търка и къса, при първото късане компютъра отчита ЕГР грешка и така редовно почва да светва чек енджина, и двете ни корси го имат това но редовно чистим грешката и еедна и съща при двете, до сега не успяхме да излекуваме проблема.
-
тази корса е в семейството от 2004 година и от 7 години насам не е правено нищо по нея и сега аз я карам и четох че разхода пада към 7 8 лева на 100 км и за това искам да и сложа . имам и пасат 1.9 тди и той харчи по малко от нея и ме яд като я карам : Д
Коментар
-
Слагай газ и не я мисли,реши каква бутилка ще слагаш на мястото на резервната или пура.Можеш сам да си я сложиш,гледай бутилката да е нова,външно зарядно ,на гтп ми биха печати в прегледа и така.С това така наречено узаконяване е мътилка.Имам паспорт на бутилката,имам валиден преглед,имам я в гтп,аз си я монтирах....Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Отивай с корсата и мери възможно най голямата,до колкото си спомням 180 мм е най ниската и вървят нагоре,диаметъра според легена.Сонда brc,скъпи са ,но спестяваш от бъдещи проблеми,евросонда задължително,един път така е по закон,втори път си е за твоя безопасност.В брц слагат атикер турски,такива имам и аз,понеже ги вземам с отстъпка,не са най добрите,но не са и лоши,за бутилката гледай размера.Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар