Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проста газ на 730и в е38 бмв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проста газ на 730и в е38 бмв

Някой да е слагал обикновена газ на такъв автомобил ?
    Сега без реплики събери пари за ГИ и т,н.Искам обикновена газ и ще я направя така,ама да видим имали и други като мен.
    РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

От: Проста газ на 730и в е38 бмв

Имал си проблеми с ГИ или просто не искаш ГИ?
    След като имахме кола моноинжекцион с обикновена газова, пълен инжекцион с обикновена газова и сега две с ГИ станах твърд привърженик на ГИ.
    Отделно наблюдения над всички коли на познати и приятели с различни уредби.
    Не, че е имало големи проблеми с обикновените(с едната имаше не съвсем малки), но е много много по-добре с ГИ.
    Аз съм на мнение, че ако има проблем с ГИ, то на същата кола проблема би го имало и с обикновена газова.
    Извинявам се, че споменах ГИ !
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Заял съм се ,и ще е проста гЪз ,ама да не откривам топлата вода ,че е хубаво човек да върви по утъпкани пътища.

п.п. извинен си

0895шест29410 .

Коментар

Миналата седмица досаждах на един приятел монтьор докато слагаше ГИ на едно Рено Лагуна. Нищо сложно не видях , а досега и обикновена газова не бях гледал как се слага. Доста поразпитвах какво и защо прави и мисля, че ако изгледам още една, след това ще мога и сам да се справя . Като си говорихме, сподели, че на повечето коли е по-лесно да сложиш ГИ, отколкото да се чудиш как да сложиш обикновена, дори да не е инжекцион колата, може да стане доста по-сложно.

П.П. Пак се извинявам...!
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

Коментар

Така е, слагането на АГУ изисква опит, мозък и ръце и не съм чувал за някой газаджия да ги има накуп.
          Всяка една система си има своите особености, всеки двигател също.
          Навремето италианците пускаха дебели каталози със смесители за всеки двигател, сега пускат ГИ и да се оправят инсталаторите. Те и без това не четат много-много. Да, ама не, и при ГИ си има особености и не всеки е подходящ за всеки двигател.

И за да не съм голословен, това е смесителя за 730I: http://shop.smgasbg.com/bg/catalog/artdetails/id:1203

Коментар

Пластмасови колектори. Едно кабооом и ще има бакелит, и на тавана.

Разбира се ти не искаш да ти се казват такива работи, а само сладки приказки, как с АГУ е същото, като с ГИ, даже малко по-добре.

Коментар

Няма двигател на който да не може да се сложи смесител и изпарител. Въпросът е струва ли си играчката.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Няма двигател на който да не може да се сложи смесител и изпарител. Въпросът е струва ли си играчката.
                Подкрепям.и твърдя,че не си струва компромиса в качеството
                (Преди години бях подразнен от изказвания на газажии,че на кола с механичен компресор не може да се монтира обикновена газова.Заради предизвикателството се справих с тази задачата и твърдя ,че може,НО е безмислено и винаги има режими на бедна и богата горивна смес.)

Коментар

Сложи си обикновенна газова уредба,но предвиди си нещата много скоро да я преработиш към ГИ.Няма начин обикновенната ГУ да я настроиш така както ГИ ,нито динамиката нито разхода ще докараш с АГУ-то,но времето и парите са си твои,явно ги имаш в изобилие за да си позволиш такава глупост.
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

От личен опит на е30 320, преди доста години, когато ГИ бяха една кола пари: висок разход (в пари беше почти като бензин), динамика на 316.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                      Подкрепям.и твърдя,че не си струва компромиса в качеството
                      Как е точно на БМВ не знам ама знам доста автомобили на които АГУ със смесител дава по-добри резултати от инжекторните напъни.

Че на средната ръка газаджия даже на стара Жигула му е по-лесно да докара ГИ до работещо положение отколкото смесител, е отделен въпрос.

Коментар

Аз съм на 2.0 инжекция с проста газ без никакви проблеми над две години.никакви плочки нямам ,но разхода си е голям.динамика ок ,но разхода р винаги висок заради кофти кривата на всеки изпарител(аз ползвам брц)...А и никога не ми е гърмяла....
                        Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Проста газ на 730и в е38 бмв

Нямял съм обикновено газово на автомобил пълен инжекцион ама като се сетя за дертовете с обикновеното газово на моноинжекция дето кажи речи постоянно се налагаше да настройваш изпарителя за да докара прилични икономия и вървеж.
                          И после след няколко месеца всичко наново и така.....

С инжекциона ако не ти се занимава с газаджии си купуваш един кабел и си го настройваш 1-2 пъти и толкова.
                          Land Rover Discovery II, V8 4.0
                          VW Golf VI variant
                          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Петър Минчев - MaxBass Преглед на мнение
                            Аз съм на 2.0 инжекция с проста газ без никакви проблеми над две години.никакви плочки нямам ,но разхода си е голям.динамика ок ,но разхода р винаги висок заради кофти кривата на всеки изпарител(аз ползвам брц)...А и никога не ми е гърмяла....
                            Както казах разход и динамика на обикновена Агу са несъвместими,на обикновенния изпарител настройката е в голям диапазон която се мени със собственото мнение на изпарителя.

Високия разход никакъв проблем ли е ?Според мен това е най големия проблем който обисмисля слагането на агу ако след това не реализира близо 50% икономия
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Сега с 2-3 приказки,питах дали някой е слагал проста газ на 730и ,явно няма колега който да го е правил.Разкази в картинки и т.н ,какво щяло да стане с колектора ......Има кихалки,духалки и кво ли не още.8 парчета на колектора и да гърми колкото си иска.
                              Цялата работа е ,че на 8-мак под 2-2500 ГИ няма.Още повече ,че при нас в Габрово ,нямам оферта от колега,питах тук там ,чешат се.То Астрета и Голфсвагени всеки ще ти направи,а в друг град няма да отида.
                              Технически съм достатъчно грамотен за да си я направя колата .имам всичко необходимо като иструменти ,подемник,и т.н.
                              Въпроса беше,ако някои е бутал да подскаже едно друго.
                              Аз жена си имам да ми пили на главата колко съм тъп и т.н.

0895шест29410 .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X