Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ С ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН "ЗАВОЛИ"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПРОБЛЕМ С ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН "ЗАВОЛИ"

Здравейте колеги имам МБ Е 200 136к.с. 1995год./W210/ бензин/газ. Скоро имах проблем с загуба на антифриз, оказа се крива главата - надуване, изравняване и смяна на гарнитура, всичко беше наред, но няколко дни след ремонта скъса разпределит.вал и изкриви двата изпуск.клапана на 4-ти цилиндър.Оказа се че е от пренатегната верига /неправилен монтаж на обтегача/, както и да е нов разпр.вал, нови клапани /двата криви/, нова гарнитура, демонтаж и монтаж и всичко е ок. Но на бензин е добре /даже по-добре от преди/, а на газ - нормално пали на бенз. при студен дв. на около 40с. прехвърля на газ на малки обороти добре, но при подаване на газ двигателя тресе, като че ли се дави и трудно се изчиства, това при всяко подаване на газ. По време на движение имам чувството, че работи на три цилиндъра, при връщане на газта почти всеки път гърми в ауспуха. Отидох при газаджия закачи я и едната бобина точно тогава сдаде багажа, смених я с нова /другата я смених преди няколко месеца/, проблема остана, тестове, настройки, подмяна на газ.рейка с нова - няма ефект. Последно сменях свещи бях с "ДЕНСО" на около 10000км, сложих нови "НЖК", смених ги с "БОШ", няма разлика. Да отбележа ,че проблема се яви при второто отваряне на главата. Майсторите ми казаха , че при събирането неволно са разменили маркучите на мап сензора - на вакума са сложили високото налягане и обратно, но след като влязла в авариен р-м и се прехвърлила сама на бензин, когато я палели за проба, ги върнали по местата. Днес след като я човърках няколко часа и пак нищо не открих. Подкарвайки я така прекъсваща я понастъпих и при около 4500об. изведнъж се оправи, но за няколко секунди, тогава видях , че свети оранжев. лампа на бензина, зелените за газта светят/пълна ми е бутилката/и другата зелена, че работи на газ мига /говоря за ключето/, пробвах втори път пак така, но третия - понатиснах повече газта и сама се прехвърли на бензин. При газаджията единствената грешка която показа че не работи газовия клапан /доколкото разбрах преди изпарителя/. Въпроса ми към знаещите и можещите - къде да търся проблема, че вече някой "майстор" ще пострада. Благодаря предварително на отзовалите се за помощ!

От: ПРОБЛЕМ С ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН "ЗАВОЛИ"

Трябва да се види какво се случва в движение. За да прехвърли сам на бензин ГИ има някаква причина. Може да е ниско налягане на газта, високо такова, или друго. Първо трябва да се види в движение какво стара, и след това да се определи къде е проблема, и как да се острани. На мен ми се е случвало да имам дебитни проблеми с газта, и накрая се оказа полузапушен пружинен клапан за свръхдебит в сондата на бутилката. След премахването му, проблема изчезна...
    -Чем занимаетесь по жизни?
    -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X