Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за ГИ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси за ГИ

Тъй като си нямам никаква представа от газови уредби имам следното питане: Каква е ролята на датчика за налягането на инжекторната рейка? Въпросният от известно време ми е много мъртъв и въпросът е дали ефектът от липсата му е само това, че като свърши газа системата не прехвърля автоматично на бензин и това трябва да става ръчно? Ако някой ще пита "Защо по дяволите не го смениш този датчик", отговорът е, че няма с какво. Оказа се, че тази серия ГИ (Бардолини) на БСМ са били окомплектовани с някакъв рядко несполучлив датчик, който умирал много бързо. Последното го проверих лично. След повреда на датчика новият, закупен и монтиран в БСМ, умря само след 3-4 месеца, а след това БСМ-ците просто отказаха да ми продадат друг датчик, тъй като и той щял да се спомине така скоропостижно и нямало смисъл. А за да се сложи по-читав датчик трябвало на практика да се подмени цялата система.
    Според споменатите, неизправността на този датчик щяла да се отразява само в това, че ще си превключвам ръчно на бензин. Според друг специалист обаче, който се занимава с газови инжекциони, липсата на този датчик не позволявала правилна настройка на системата?

Та, чудя се аз кой е прав - представителите на производителя на ГИ или другият?

Втори въпрос, който не е свързан с първия. Съвсем отскоро, непосредствено след сервизиране на изпарителя (подмяна на мембрана и т.н. с оригинален ремонтен комплект) ГИ започна да прави следния номер: малко след като прехвърли изцяло на газ, моторът започва да тресе и, ако не прехвърля веднага на бензин, гасне. След прехвърляне на бензин си работи нормално и, когато после се върне на газ всичко е ток и жици, включително и при последващо палене. Тъй като симптомите се появиха при по-студено време, допуснахме, че проблемът може да е в това, че ГИ беше настроен да прехвърля на газ при температура 36*. Поради това настройката беше променена, така че да обръща на 40*. Известно време проблемът като да изчезна, но днес отново имах същата случка - тръгна да ми гасне насред Цариградско, малко след като беше прехвърлила на газ (температурата беше над 40*, но под нормалната работна температура).

Мнението на сервиза беше, че е възможно да е от проблем с някой от газовите инжектори (някакво запушване), ама пък те бяха профилактирани това лято и филтрите са прясно сменени.

Някакви предположения?
    Ние не сме неутрални!

От: Въпроси за ГИ

Мап-а подава инфо постоянно за налягането в рейката.Компа чете и променя при нужда параметрите в картата.Също той прехвърля от едното гориво на другото и обратно.И баз него ще работи,но няма да е перфектно-ще върви някак си и ще харчи нещо,ама какво ,как и колко...
    Кой модел ти е БСМ-а?Дай номер на мап-чето.
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
      ... Кой модел ти е БСМ-а?Дай номер на мап-чето.
      Някаква Бардолини модел отпреди поне 7-8 години.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

По втория въпрос- вдигнах температурата на превключване на 55 гр. А после (по метода проба-грешка) накарахме го да прехвърля едновременно и 8-те цилиндъра и всичко стана перфектно..
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

След ремонта на изпарителя на какво налягане и наместен.
          Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
          АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
            След ремонта на изпарителя на какво налягане и наместен.
            Мисля, че на него нямаше възможност за регулиране на налягането. Испански е, Motorgas MG-01E

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:03122014281.jpg
Прегледи:1
Размер:105.1 КБ
ID:5629910

Съжалявам за лошата снимка, но телефонът ми е телефон, а не фотоапарат и не се справя добре със снимки при лоши условия.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдаре сложи между изпаритела и газовата рейка един монометър за налягане и го виж как работи.И от къде намери оригинален комплект.
              Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
              АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от Венци В Преглед на мнение
                ... И от къде намери оригинален комплект.
                От магазина на БСМ - 38 лв.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Чаво, не остана време да се уча и на газови инсталации, но имам кабел за програмиране и една камара софтуер по въпроса. Ако стигнеш до подобни неща, ще ти ги пратя.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

На каква кола е ГИ,без датчика ще работи,но наистина неможеш да я настроиш,диференциалното налягане има отношение към газовите времена.Незнам дали бардолинито има температурна компенсация,също виж дали не пада налягането в рейката,и при първо вкл.на газ да няма такава и липсата на д-к за налягане да не връща на бензин.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X