Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нещо става с газта и колата ми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нещо става с газта и колата ми

Првди няколко дни закъсах на магиатралата, защото нещо сметките ми за разхода не излязаха правилни и се пказа че кия спортидж 128 коня вместп 11_12 гори 17. Та така миналия ден се отървах с ппмоща на колега от форума които ме издърпа. Днес се връщам от морвето, ходихме и до несебър, всичко точно като разход, с 10 тина литра минах около 100 км. Сега заредих в бурган на лукоиш до гпрв 25 литра. Качих се на магистралата и тригнах да карам към стара загора. Като по мои аметки всичко трябваше да е точно. Малко сле разклона за ямбол осетих че яЕ да придърпва, едва излязах от магистралата и заредих не вдна селска бензиостанция. И я добутах до сливен. Сега съм на ЕКО бензиностанцията, и ще св помотая още 30-40 минити преди да тръгна.
    Та всъщност, някои които разбира от газови в района и иска да я понастрои, колкото да се прибера, макар, че едва ли проблема е само в насъройката...
    Ето едим телефон, ако някои решо да се обади 0886090876

От: Нещо става с газта и колата ми

Резервоар за бензин нямаш ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Резервоар за бензин нямаш ли?
      Имам по принцип, даже и бензин има, но нвщо помпата не работи. Вече сменям 3 4 помпи, щото не ми работи и новомера, и незнам кога свършва бензина. А преди като беше с автоматичния ключ, дърпаше бензин за всяко палене...
      Та прибрах се благополучно [emoji2]
      Не мога да разбера какво и став на тази кола. Зарвждам и карам от южното черноморие до бургас 60 км. Зареждам пак до горе в бургас, правя сметка поколо 10 литеа на 100.
      Тръгвам от бургас за несебър и обратно, пак зареждам в бургас, пак разхода е около 10 на сто. Пълня пак до горе, качвам се на магистралата, за стара загора, карам на 5 с около 100, 120 и малко след отбивката за ямбол, усещам че няма газ. Да кажеш, че е от климатика, едва ли, към несебър и обратно пак бях с пуснат климатик.
      Прави ми впечатление, че като позагрее, нещо в разширителния съд бълбука, но то балбукането го има когато е заграла и когато дава разход 10 на сто

Коментар

Каква марка е газовата уредба? Изпарителя еднакво ( субективно ) топъл ли е и с маркучите около радиатора? Усещаш ли осезаема немощ при каране на газ?
        First Man, then Machine!
        Lada Niva
        Honda XR 400

Коментар

Първоначално публикуван от Brazer Преглед на мнение
          Каква марка е газовата уредба? Изпарителя еднакво ( субективно ) топъл ли е и с маркучите около радиатора? Усещаш ли осезаема немощ при каране на газ?
          Изпарителя в момента е mimgaz копие на ловато. Преди бях с ловато:-) но и с него го забелязах този проблем. Изпарителя е топъл маркучите около радиатора мисля, също. Наистина ми направи впечатление, че на 5 даже на правите участъци на магисатралата, няма мощност. Карам на около 3000 оборота, на спускане стига до 3500, на равното пак пада до 3000, с еднакво натиснат педал на газта. Принципно гледам да не я юркам много...

Коментар

Я не се шашкай ами смени филтрите за газ и особено за въздух. И огледай за сгънат маркуч някъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Brazer Преглед на мнение
              Ако разровиш в подфорума за"Daewoо KИА" ще ще откриеш цял "роман" за конкретния автомобил.Явно колегата няма никакъв късмет с тази кола и дано следващата му, не е "уручасана"!

Коментар

На газта филтъра е сменен малко преди да сменя изпарителя. Въздушния ми е на около година. Ще го погледна и него. Но е най-хубавия дето можах да намеря на MANN...

Коментар

A що да не и замери компресията профилактично щом бълбука в разширителния съд? За въздушния филтър са важни километрите. Ако си минал повече от 7-8 хиляди си е направо за изхвърляне.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    На газта филтъра е сменен малко преди да сменя изпарителя. Въздушния ми е на около година. Ще го погледна и него. Но е най-хубавия дето можах да намеря на MANN...
                    1 година е доста. Номерът минава само ако сам си сменяш настройките.

Коментар

Преди малко ходих до газаджията. Настрои ми я пак на анализатора. Питах го и за въздушния филтър дали пропуска достатъчно въздух, каза, че няма проблем. Погледнах си и филтъра на 3800 км е.
                      Така, както я настройва на анализатора много ми харесва как върви колата...

Коментар

Абе и я моем и тата мое ,ама она козата си сака пръч !

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                          Абе и я моем и тата мое ,ама она козата си сака пръч !
                          Добре ще и търся пръч тези дни да видим какво ще стане...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X