Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газгенераторна уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Газгенераторна уредба

В нета има доста клипове по въпроса но всичко е по света и не е в България че,да се разбере какво се обяснява.
    ето няколко клипа ако ви е интересна темата -

http://www.youtube.com/watch?feature...&v=GiPoVkocQ3w
    http://www.youtube.com/watch?v=VPu45...ture=endscreen

и една косачка на пиролизен газ
    http://www.youtube.com/watch?v=cTqXY...eature=related

а тук има един дизелов генератор на които вместо пропан бутан за икономия му е монтиран пиролизен реактор и ефекта е повече от задоволителен, намалява разхода на дизелово гориво с 30-50% зависимост от режима ,имам монтирани газови уредби на няколко дизелови автомобила и от там съдя колко е икономията на нафта.При мен понеже купуван газта е само около 10% но ако се горят дървесни пелети или опилки ......
    http://www.youtube.com/watch?v=ilIEN...eature=related
    Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
    Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Един мой комшия има такъв газ -генератор ,ще го питам дали не го продава .
      Иначе за огрев -пиролизен котел ,отдавна е измислен .

Коментар

Филмче с шведски камион - веднага поражда мисли за виетнамка http://www.youtube.com/watch?v=aRbYi...eature=related

Коментар

Ето как гори моята самоделкаhttp://vbox7.com/play:a2f905d71e
          На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор.
          "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

Ето как работи самоделката ми:
            "Погледнато формално, всичко е нормално. Погледнато нормално, всичко е формално!"-Радой Ралин

Коментар

За интересуващите се процеса на правене на газификатора може да се проследи във форума "Направи сам", в раздела "направи сам", темата е "газификатор с подръчни материали"

Коментар

Регистрирах се в този форум именно заради газификатора. Скоро ще дойде времето за проби с двигатели. Там без помощ, и то съществена, няма да мина. Коментарите и обобщенията на много от участниците във форума, които прочетох, са доста впечатляващи, даже имам чувството, че някои от имената не са един човек, а група от специалисти.
                Сега работя по система за непрекъснато захранване на резервоара с гориво. Като съм готов, ще преместя изцяло темата тук, надявайки се да намеря помощ за конвертиране на двигател за работа с генераторен газ.

Коментар

Ще следя с интерес
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Проведох втория тест. Системата за непрекъснато захранване не затваря добре. Заради нея се получи конденз в бункера с горивото и генератора заглъхна на петия час.vbox7.com/play:5304f5f341

Коментар

Още клипове:
                      vbox7.com/play:f1f3faf005
                      vbox7.com/play:e9ec33ded0
                      vbox7.com/play:491d261d5a
                      Ще се наложи да премина на смукателен вентилатор. Лошото е, че нямам наличен, а нов вентилатор за димни газове е над 450 лв. Явно ще е догодина, живот и здраве.

Коментар

Честита нова година на всички.
                        Докато е лошо времето, започвам да подготвям следващите опити с газификатора. Питането ми е - правен ли е експеримент да се преработи горещата турбина от стар турбокомпресор във електрически вентилатор за горещ газ. Оригиналните обороти са непостижими с класически мотори, но не е нужно чак такова налягане. Чудя се при какви обороти на турбината ще се доближа до параметрите на класически вентилатор високо налягане. Тези вентилатори са обикновено към 3 000 об/мин. Идеята е да се получи смукателен вентилатор за генераторния газ след първично очистване на газа в циклон. Температурата ще е до около 400 гр. предполагам. Не искам да го охлаждам предварително, защото първото му приложение ще е в котела, ако не се запролети дотогава. Има един вариант за частично охлаждане - да му организирам междинен топлообмен с въздуха, постъпващ за горене, за да няма загуби на топлина. Възниква обаче проблема с вида на топлообменника, това мисля да го решавам в бъдеще, ако се стигне до опити с ДВГ.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:44.7 КБ
ID:5633347Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:36.1 КБ
ID:5633348
                          Това като идея но: тази турбина не е подходяща да прекараш през нея горивна смес. По подходящо за случая е винтовия компресор. Турбината разбива горивовъздушната смес допълнително и влошава пълненето.
                          Оборотите пък може да напаснеш от предавката на редуктора.
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Идеята да охлаждаш генераторния газ не е добра. От него кондензират отвратителни неща.

Коментар

Идеята, значи, е да се направи смукателен вентилатор за доста горещия газ - температура около 400 гр. например. Чарджъра, показан от banjo, /ще е ценен за пълнене на вече охладения газ в цилиндрите, благодаря за инфото/ едва ли е предвиден за такива екстремни температури. Затова съм се ориентирал към корпуса и турбината на старо турбо от някакъв двигател. Широко разпространените вентилатори за димни газове издържат максимум 300 градуса.
                              Налягането на обикновен вентилатор високо налягане, което ще ми свърши работа, е докъм 3 500 паскала. Една атмосфера е грубо 100 000 паскала. Така че ми трябва много малка част от постиганото чрез турбокомпресор налягане. Смукателния вакуум е в пряка зависимост от максималното налягане на вентилатора. Затова ми се струва, че ако завъртя турбината за отработени газове с някакви приемливи и лесно постижими обороти, ще постигна необходимото смукателно подналягане на класически вентилатор. Даже съм сигурен в това, въпреки че предназначението и не е такова. Повечето работни колела на генераторни турбини, помпи и вентилатори са с обратимо действие /при калпаво кпд, което в случая не ме притеснява/. По-скоро питането ми е в посока решаване на проблема с лагеруването /има ли място за лагерна главина/ и дали някой не си е играл вече с такива щуротии, та да ми спести малко ялови експерименти. Четох една подобна тема от форума, ставаше въпрос за мотоциклети и турбонадуването им, което е различно.
                              Колкото до охлаждането на генераторния газ и съвета на Ясен - няма да се размине, ако ще се пълни в цилиндрите на ДВГ някой ден. Да, катрани ще има доволно под определена температура, то се знае предварително. Засега обаче този проблем е още в бъдещето, нека първо тръгне добре газгенератора съвместно с водогрейния котел, че ми омръзна да съм чистач на финна пепел от слънчогледова люспа.
                              Последно редактирано от ag ro; 06-01-15, 19:23. Причина: допалване

Коментар

Първоначално публикуван от ag ro Преглед на мнение
                                По-скоро питането ми е в посока решаване на проблема с лагеруването /има ли място за лагерна главина/ .

Винаги ще се намери място за лагер в корпуса, но пак ще опреш до температурата, която ще го скапва бързо. Трябва да търсиш турбо с водна риза на оста, чрез която да го охлаждаш, но тогава пък ще е кът мястото за лагер. Освен това, работейки в много по-ниски от номиналните налягания, турбината ще има и много малък дебит и предполагам, че се наложи да търсиш такава от голям камион, за да постигнеш дебита.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X