Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газгенераторна уредба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Газгенераторна уредба

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    В случая с пиролизните котли няма конфликт със законите на термодинамиката, просто при тях има доста по-добро КПД. Те представляват газгенератор с изгаряне на място на продукта от разлагането. Отделя се необходимата температура за подготовка на горивото и останалата се предава веднага на топлоносителя (водната риза на котела). От минималните загуби и оптимизирания процес на горене идва и по-високият КПД.
    А, ясно. Пиролизата е просто хубава думичка, ефективността идва от подобрения топлообмен между продуктите на горенето и водата

Коментар

Ето за отопление .
      Прикачени файлове
      Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

По всичко личи ,че идеята с дистанционен контрол на газгенераторна електро инсталация няма да се получи по причини изнесени по-горе от вас колеги.

Но дали няма да се получи с газгенераторна система работеща в реално време като полученият газ се изгаря в когенератор по-скоро негово самоделно подобие за да се намали размерът на необходимата инвестиция до разумни граници .А полученият ток да върти климатична система за отопление и така да се увеличи КПД-то на цялата система.

Или друг вариант,комбиниран пиролизен котел от който на определена фаза да се ползва част от пиролизния газ и да се захрани малък електрогенератор за домашни нужди.

Извинявам се за отклонението къде да прочета как се правят тези полета с цитатите дето ги пишете.
        Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
        Място и хора към които да принадлежи ...

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Колев Преглед на мнение
          ...
          Извинявам се за отклонението къде да прочета как се правят тези полета с цитатите дето ги пишете.
          Долу в дясно на всяко изказване, има бутон "цитат". Той го прави автоматично, а като видиш какво изписва, можеш и сам да си сложиш маркерите.

За генератора: правят се такива неща - когенератор (произвежда гореща вода + ток) + климатик (захранва се с тока и произвежда гореща и/или студена вода), много са ефективни за отопление, но с природен газ или понякога дизелово гориво. Пиролизния газ е с непостоянни свойства и трудно се поддава на автоматизиране.

Коментар

Гледай ти , той бутона ще ми извади очите, Благодаря колега.

Коментар

Здравейте,колеги къде се загубихте, никой нищо не обелва по темета.
              Аз още чакам обещените схеми от колегата m20_maniqk за да почна направата на един експериментален модел на газ генератор за захранване на 2 KW генератор с бензинов двигател.
              Последно редактирано от Николай Колев; 25-10-08, 21:59. Причина: редакция

Коментар

Здравейте,колеги къде се загубихте, никой нищо не обелва по темета.
                Аз още чакам обещените схеми от колегата m20_maniqk за да почна направата на един експериментален модел на газ генератор за захранване на 2 KW генератор с бензинов двигател.
                Прощавай колега,още не съм се добрал до скенер.Обещавам другата седмица да са на лице.
                С "Фармахим" - непобедим
                Дизел - само дънки!

Коментар

Мой познат от Габрово има действащ немски газ генератор от 20те години на миналия век,дори го продава за 5-6хил.лева.
                  Имах снимки някъде,трябва да ги потърся....

Коментар

Ето тук https://htftp.offroad-bulgaria.com/mac/wood%20gas/ съм сложил много неща свързани с газогенераторните уредби. Изчисления , обосновки ,схеми и т.н. Книгите са на руски и се четат с програмата ДеЖаВу . Сложил съм я нея , за всеки случай.
                    Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
                      Ето тук https://htftp.offroad-bulgaria.com/mac/wood%20gas/ съм сложил много неща свързани с газогенераторните уредби. Изчисления , обосновки ,схеми и т.н. Книгите са на руски и се четат с програмата ДеЖаВу . Сложил съм я нея , за всеки случай.
                      Благодаря за информацията колега.
                      А ако колегата
                      4ovekat s amfibia даде адреса на своя познат няма да е лошо.
                      Накрая ще стане един интернационален продукт .

Коментар

Добра идея е това ако може с газ генератор да си произвеждаш ток и да се отопляваш зимата.Говоря за вилата а не за вкъщи,ако някои направи нещо самоделно по този въпрос да покаже че и ния да видиме
                        0885 297985,мтел-Радо
                        0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Здравейте колеги. Какво става, вече никой ли не се интересува от Газгенератора? Аз скоро ще правя опити и се интересувам може ли някой да даде по подробна информация за устройството и размерите на горивната камера и отворите за въздух, площ на скарата, филтрите по пътя на газа?

Коментар

От: До: Газгенераторна уредба

Здравейте , някой има ли информация от къде може да се поръча такава инсталация.Или в България няма никой който да се занимава по тази идея.Четох в руските сайтове публикувани от колегите по горе че ,в Швеция и сега се работи в тази насока ,рових тук там но с този английски като не ми е силна страна не научих много.
                            Има колега, но е доста далече-в братска КНДР. В Швеция се работи по тази идея,а тук си върви и почти не дими-е,според снимката.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1245075n.jpg
Прегледи:1
Размер:45.4 КБ
ID:5279528

Свалена от нета 2009 година.
                            Без триене няма движение !

Коментар

От: До: Газгенераторна уредба

Първоначално публикуван от 4ovekat s amfibia Преглед на мнение
                              Мой познат от Габрово има действащ немски газ генератор от 20те години на миналия век,дори го продава за 5-6хил.лева.
                              Имах снимки някъде,трябва да ги потърся....
                              Може ли някакви координати на тзи човек- телефон или др. ?

Коментар

От: Газгенераторна уредба

кои може да ми направи или съвместно да направим и да си оборудван бусат?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X