Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Skoda Felicia 1.3mpi проблем с газова уредба.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Skoda Felicia 1.3mpi проблем с газова уредба.

Колеги имам следната дилема, въпрос:
    Въпросната шкода преди две години се сдоби с обикновена газова уредба, а тя е пълна инжекция(стария мотор на Шкода 1.3), майстора който ми я постави ми каза, че тия мотори си харчат повече, но тогава направих сметка, че пак ще е по евтино. Но се оказа, че харча е бая. Обиколих един тон разбирачи все чистеха нещо, блещиха се по разни лаптопи и накрая -Айде готов си. Да ама не и понеже я карам само лятото, си минава една година. На пролет пак се почва обикаляне на сервизи и настройки, отделно дето почна и на бензин да не работи като хората. Та днес ми преслушаха на поредния компютър и най накрая някой да се намери да ми каже истината. Та натрупва една и съща грешка за ламбда сондата(или както там се казва) и след това омазва целия компютър на колата и та излиза от всякакви режими и си прави каквото иска. Чистят грешката и в момента в който прехвърлиш на газ след три минути пак почва да си я трупа. Човека не е газаджия и ме посъветва да отида при такъв и да ми постави ламбда симулатор и рече че щяло да заспи. Отивам при познат майстор на газови уредби и той най учтиво ме разубеди с довода, че и това е решение до време и пак щяло да се прецаква компа.
    Та въпроса ми към разбиращите е , има ли спасение(бюджетно) за отстраняване на този проблем или наистина трябва да минавам на газов инжекцион?
    Honda HR-V/CRV кАтър връз кАтър - YAMAHA BOOSTER 50CC; ВСИЧКО ДЕСЕН ВОЛАН

От: Skoda Felicia 1.3mpi проблем с газова уредба.

С ламбда симулатор ще стане и няма да набива грешките но ГИ ще си е най-добре .Всичко е въпрос на приоритети
    Uaz 469 2.4 D MB
    KTM 600 ROTAX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
    Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Първоначално публикуван от Иво82 Преглед на мнение
      С ламбда симулатор ще стане и няма да набива грешките но ГИ ще си е най-добре .Всичко е въпрос на приоритети
      Двама газаджии ми казаха със симулатор ще е доврме, щото такола била с някаква адаптация и се прецаквало пак.

Коментар

Точно на Фелицията се съмнявам да има въобще нещо ''умно'' по инжекцията, това е Голф 2. 6 години карах Вектра А 2.0 пълна инжекция с обикновена газ, ядове никакви за 60К км(това при мен, иначе имаше около 200 сигурно на газ), стига с тия газови инжекциони на 15 годишни коли. С такова(ГИ) карам 20 годишния от подписа, ама там се кара извънградско, а и гърмежа струва май повече от цяла фелиция. Иска си кадърен газаджия от ерата преди да се появят въпросните инжекциони.
        Ford Maverick II 2.3 XLT
        Ford Mondeo MK5

Коментар

Поразпитай за Ламбда контрол дали ще реши проблема ! Макар да ме съмнява щом ламбда симулатора няма да успее ,ама знае ли се от коя трънка ще изкочи заек !
          Пробвай при други газаджии , но не бих ти препоръчал , че и мойте прехвалени последния път си оставиха ръцете при мен ! Не е фатално , но не им отива на реномето !

Коментар

Така нареченият майстор, който ти е монтирал уредбата, е галфон. Всеки що-годе грамотен газаджия задължително слага симулатор при монтаж на обикновена АГУ на пълен инжекцион. При грамотен монтаж нямаш никакви грижи, карал съм такава кола четири години.
            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Ламбда контрол би трябвал ода реши проблема. Ако сложиш и ТАП ще стане почти като инжекцион.

Проблема е че на малко места са чували за тия двата процесора и аз поне преди пет години като търсих в София не намерих някой да ги има в наличност. Съответно типично по майсторски се опитват да те убедят че такова нещо не ти трябва.

Аз ги намерих при един майстор в град Септември. Янко мисля се казваше. Той сам си ги внасяше.

Коментар

Ми днес ходих, при едни други майстори и те безплатно пробваха с два различни емулатора и не става и не става. Някой да продава газов инжекцион, качествен и евтин?

Коментар

Не бързай с ГИ. Имаш ЛС.
                  Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Здравей колега, на старата ми астричка слагах ТАБ от Румен Роев и така си я продадох. Мога да кажа само положителни неща за тази джажа. Дано си намериш майстора за газови и да ти реши проблема. Имаме служебна фелиция , но карбуратор и тази гадина на 3 пъти ми прави номера с вървежа на командировки. Водихме е по майстори и нищо, а не ще да върви въпреки , че педала е докрай скороста в 40км/ч мах.

Коментар

Ткаа.., сложих инжекцион EASYJET, но нова греда. За тези които познават уредбата, се оказа ,че е с различни инжектори за различни киловати, ас взех 12ки защото са за киловатите от 48 до 77 , Шкодето е 50 киловата. Та сега газаджията каза ,че тябвало да взема 9ки, щото с тия се дави на празните обороти. Ужас, вече ...... полудявам. Ето за какво иде реч;
                      EASYJET
                      Пастни го на търсачката "Гоглето' и ще го видите, не мога да кача ПДФ5_2.pdf
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от zmiata29; 14-05-14, 20:24.

Коментар

Инжекторите се продават навсякъде. Предполагам имаш нужда от това http://www.gasmagazin.com/components...0f424.jpg.Те са разпробити на около 1.4 мм, и си ги разпробиваш на колко трябва.Едно такова е около 2 лева.Рейката ти прилича на това предполагам. http://www.gasmagazin.com/components...a411690919.gif

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X