Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с ГИ - колата забива и не иска да прехвърли на бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с ГИ - колата забива и не иска да прехвърли на бензин

Здравейте,колеги!
    От няколко дни леката ми кола прави мизерии.По-точно ГИ. Марката му е AG. От 3 години и половина съм с него и това е първата му издънка. В какво се изразява : вчера, пътувайки извънградско изведнъж колата загуби сила,при максимално натиснат педал на газта едва-едва тръгва и прекъсва. Като освободя от скорост - гасне. Интересното е,че на бутона за смяна между бензин и газ, лампичките указващи количеството газ започнаха да премигват една след друга ( 1-2-3-4,4-3-2-1...) Опитах да премина на бензин,но копчето не реагираше. Единствено, след като спрях колата и тя остана в покой , тогава успях да превключа. На бензин АБСОЛЮТНО никакви проблеми. След изключване и включване , колата отново си заработи чудесно на газ и нямаше и спомен от проблемите. Закарах я на моя газаджия - той я гледа,мисли,закача на диагностики и каза,че всичко е ОК и,че явно газовия компютър се е шашнал. Добре обаче днес също ми направи тази мизерия, отново не ми позволи да премина на бензин, отново я загасих,запалих и всичко си беше перфектно...
    Отново при газаджията и отново нищо.
    Ако на някой му се е случвала такава простотия или има догадки, моля нека ги сподели.
    P.S. Ясно е,че този газаджия ме загуби като клиент - очевадно е,че колата има проблем, а той си ме изпрати по живо по здраво. Е така да е
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

От: Проблем с ГИ - колата забива и не иска да прехвърли на бензин

Ключа газ/бензин върти номера, поне така както го описваш...

Коментар

Захранването на инжекциона как е - лоша връзка, окисляване?
      ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
      Е250 1998-продаден
      Субару Пустош

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
        Захранването на инжекциона как е - лоша връзка, окисляване?
        Не съм проверявал, утре на светло ще го видя.
        First Man, then Machine!
        Lada Niva
        Honda XR 400

Коментар

Мисля, че такава индикация на диодите, беше точно за управлението. Утре ще погледна в книжката. И аз залагам на лоша кабелна връзка.
          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

И аз имах подобен проблем. Кабелния сноп висеше и опъвше един конектор. Почистване, превръзване със свински опашки, така че да виси на тях - и всичко се оправи.

ПП. Погледни също така кабелната обувка която ти е към акумулатора дали не е окислена и кабелчето дали не е останало "да виси на косъм"
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            http://www.aigwelding.com
            0889 522 036

Коментар

Какво се диагностицира днес : едни от кабелните обувки бяха окислени - сменихме ги. Притегнахме там,където имахме видимост. Оказа се,че контакт взима от бензиновите дюзи и до там не стигнахме. Пуснахме за всеки случай нова маса. Сменихме бушона на ГИ. За сега няма проблем, но газаджията каза,че в 90% от случаите това са симптоми на клапана на евросондата. Решението според него било изкорубване на клапана. Не знам дали да го правя, сега ще покарам известно време извънградско/градско и ако продължи да прави ядове ще търсим и друго решение.
              First Man, then Machine!
              Lada Niva
              Honda XR 400

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 14,445 в 10:11 на 30-01-26.

Зареждам...
              X