Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кислородна бутилка за метан ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Кислородна бутилка за метан ?

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
    купи си един метанов вентил и си готов
    Абсолютно вярно!
    Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
      купи си един метанов вентил и си готов
      Готов за "Малашевци" То така ако ставаше, всички с такива бутилки щяха да бръмчат

Коментар

Новите руски кислородни бутилки са с 300 атм изпитани но аз лично съм изпитвал и до 500атм.Това се прави като се напълнят с вода и се нагнетят и след това се подсушават.Който иска може да си изкара сертификат за 400 атмосвери и подходящ кран.Преди зареждане трябва да се вакумира бутилката.

Коментар

Проблема идва от това , че ползвана кислородна бутилка, е здравословно да се ползва само за кислород.....така да се каже е "заразена"...секви други експерименти могат да свършат мноооо зле

Коментар

виждал съм гръмнали кислородни бутилки....дебелината им е около 12-15 мм.разтворени бяха като лист хартия.....проблема няма да е в съхранението.....на кислородните бутилки им се прави профилактична заверка-след тестване..и там пише (на тях) на колко атмосвери са проверени.....само че проблемите идват след това..........на вносните коли с метан го пише на талона на колата.....няма как да се узакони,и недай си боже стане нещо на пътя както е незаконно..........не ми се мисли.....нямаш право да променяш нищо по колата.....полиции,застрахователи-съдилища.....не си струва....повярвайте ми.....като лим....ако се сещате за какво иде реч....

Коментар

Бутилките за метан и кислород се изработват по една и съща технология. Ако и изпитателното им налягане е същото, значи просто са еднакви. Това, че се продават на различни цени, е просто пазарна щуротийка - една от многото. Същите бутилки се използват и за много други газове - аргон, въглероден диоксид, азот.

За водород, например, са коренно различни - друг материал, други дебелини и много други цени.

И да, металът на бутилката "попива" малко от газовете, които се вкарват под налягане. Това прави проблемно редуването на горими газове и кислород, или на различни измерителни газове. Само че, вакуумното очистване или неколкократно напълване решава почти всички проблеми от този вид. Все пак, първоначално във всяка бутилка е имало въздух.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Бутилките за метан и кислород се изработват по една и съща технология. Ако и изпитателното им налягане е същото, значи просто са еднакви. Това, че се продават на различни цени, е просто пазарна щуротийка - една от многото. Същите бутилки се използват и за много други газове - аргон, въглероден диоксид, азот.

За водород, например, са коренно различни - друг материал, други дебелини и много други цени.

И да, металът на бутилката "попива" малко от газовете, които се вкарват под налягане. Това прави проблемно редуването на горими газове и кислород, или на различни измерителни газове. Само че, вакуумното очистване или неколкократно напълване решава почти всички проблеми от този вид. Все пак, първоначално във всяка бутилка е имало въздух.
                Пичове -направо ме кефите . Ще ви звънна !
                Колко е икономията от замяната на кислородна с метанова бутилка ?
                200 - 400 лева ?
                Горе -долу сте точни за налягането на бутилките.
                Кислорода - работноналягане - 160 атм. Изпитвателно - 250 атм.
                Метанови - работно - 250 атм . Изпитвателно - над 350 атм.
                Начин на производство - безшевна технология и за двете . Надут балон от метал.
                Ако кислородната бутилка се напълни с Метан на 250 атм. - вие сте на границата на изпитването на бутилката.
                Сложете и малко температура през лятото( 35 градуса ) и ....налягането стана над изпитваното в лаборатория !
                Колко ще ви се сторят сега 200-400 лева икономия ?
                Аз знам - години спокоен живот зад волана !
                Пожелавам ви го ( спокойния живот ) !

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                  ...
                  Кислорода - работноналягане - 160 атм. Изпитвателно - 250 атм.
                  Метанови - работно - 250 атм . Изпитвателно - над 350 атм.
                  изпитвателното и на двата вида е вече еднакво. 300.

п.с. цената - и тя.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    изпитвателното и на двата вида е вече еднакво. 300.

п.с. цената - и тя.
                    Може и да е така - но аз не вярвам !
                    Изпитването на налягането е процентно отношение от работното налягане . Примерно:
                    Работно - 150атм .Изпитване - на 100% отгоре - 300атм.
                    Това е само пример !
                    За това , смятам - че има разлика , но не съм убеден .
                    За цената - кислородни бутилки - под път и над път .
                    Отиваш във фирма за технически газове . Вземаш Кислород -2 бутилки - по 10 лв е газа .
                    Също оставяш депозит за бутилките - 38 лв/бутилка и .... имаш 2 бутилки по 48 лева . Законно .
                    При мен така се получи - откраднаха ми кислородната бутилка и ..... като отидох да се червя - ме успокоиха , че няма да ми върнат депозита . Това е !
                    А за Метановите бутилки - продавах на цена 9 лв/литър бутилката.
                    Сега май , че е 7 лв/литър. Не знам , а имам за продажба , но не съм ги обявявал. 4 броя от новите - олекотените . Ако знае някой цените - да ме светне ?
                    Вече има и по-нови - произведени от някакви смоли - но не съм ги виждал тях .
                    Като тегло - Кислородната е около 80 кг , а толкова са две Метанови . Така , че и това има значение .
                    Като обобщение от мен - аз не бих сложил Кислородна бутилка , вместо Метанова .
                    Отделно и на преглед няма да мине човек с Кислородна !
                    За мен - темата се изчерпи. На слука на смелчагите !

Допълнение : Може някой колега да се е заблудил - защото има Метанови издължени и изглеждат точно като кислородните . Но на тях си пише - МЕТАНО . Така , че - външния вид лъже !

Коментар

Разликата между кислородната бутилка и метановата е само в надписа който е щампован на бутилкат.По предписание при производството на тези бутилки се изписва: производител,дебелина на стената ,тарата на бутилката,вместимоста в литри воден обем,работно налягане на бутилката ,тестово налягане на бутилката ,собственик на бутилката,вида газ за който ще се ползва,сериен номер и още малко надписи които вече не ги знам.Така че цената и на кислородната и на метановата бутилка е еднаква.(ако някъде дават кислородни бутилки за 30лв депозит ще дойда да си взема повечко)
                      Проблема е в това ,че трябва да се минават регулярни прегледи които се щамповат на бутилката,обаче не ми е ясно кой е задължен да ги проверява тези неща при метановите уредби.Самите газаджии които монтират метановите уредби нямат такива права!
                      RAV 4
                      F650GS

Коментар

Търся бутилка 10-15 литра може и метанова на ниска цена да издържа на 300 бара работно налягане къде мога да намеря,може употребявана....???

Коментар

Първоначално публикуван от mazdamx3 Преглед на мнение
                          Търся бутилка 10-15 литра може и метанова на ниска цена да издържа на 300 бара работно налягане къде мога да намеря,може употребявана....???
                          То само Метанова май издържа на толкова .....?
                          Колко евтина ти трябва ?

Коментар

Тя темата се поизчерпа амааа... до 2001г. със сигурност на кислородните бутилки работното налягане беше 200атм. а се изпитваха на 250. Вентилите са ала бала, вече могат да ти сложат всякакав, ОБАЧЕ много важно правило - бутилките от кислород ниога не се използват за други газове. Причина-обяснението с насищането на порите на метала. И в допълнение - кислородът, въпреки че го водят невзривоопасен и негорим газ е много по-опасен от горимите и взривоопасните, защото в комбина с други газове и вещества е непредсказуем и прави големи бели-гори и се взривява.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X