Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За мпс с агу.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: За мпс с агу.

Сега пък нямало нужда да се сменя талона... http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1179434
    Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
      Колега, да вземеш да се кротнеш вече с агитациите ли?
      Прав си, кротвам се, аз взимам по кинта на преминал автомобил ама колко мое да пробутам толкоз, Айде със здраве.
      Роден рибар, а принуден да работи.......

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Календжиев Преглед на мнение
        Колега, да вземеш да се кротнеш вече с агитациите ли?
        Всеки сам може да си прецени колко да е спокоен и колко изряден.
        Вече направо на личен интерес от цялата истерия ми изглежда.

Би ли посочил конкретно кое от записаното в наредбата доведе до това твое свободно тълкуване на "завареното полоцение"?

Ако повечето в тази тема не истерясваха, досега всеки средно интелигентен човек трябваше да е разбрал кое е завареното положение. Най-сигурният начин да отсвириш евентуални мераклии да те пращат на преглед по новата наредба е наличието на втора горивна уредба да е отразено в талона. Евентуално работа може да свърши и документ за минат ГТП с отбелязана в него АГУ. Ако тия две предпоставки ги няма ми се струва, че ще е трудно човек да докаже, че е "заварено положение", пък ако ще уредбата да е в колата му от 10 години.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от GODzillata Преглед на мнение
          Сега пък нямало нужда да се сменя талона... http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1179434
          Най-после нещо умно от страна на КАТ.
          Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Ако повечето в тази тема не истерясваха, досега всеки средно интелигентен човек трябваше да е разбрал кое е завареното положение. Най-сигурният начин да отсвириш евентуални мераклии да те пращат на преглед по новата наредба е наличието на втора горивна уредба да е отразено в талона. Евентуално работа може да свърши и документ за минат ГТП с отбелязана в него АГУ. Ако тия две предпоставки ги няма ми се струва, че ще е трудно човек да докаже, че е "заварено положение", пък ако ще уредбата да е в колата му от 10 години.
            Винаги е имало и ще има тарикати или "заобикалящи", както и такива сделали нещо сами в гаража си без никакви мерки за безопасност и т.н.
            В случая обаче няма защо да се фокусираме само върху такива водачи на МПС с алтернативно гориво.
            Мнозинството при монтажа на газова/метанова уредба са получили документ за това с датата на събитието.
            След това в зависимост от това, кога през годините се е случило това, са минавали на специализирани годишни прегледи и/или ГТП с преглед на газовата.
            След като по този начин са били изрядни според съществуващите законови изисквания до 03.14 и след като КАТ вече официално потвърдиха, че смяна на талона не е задължително и дори нямат физическата възможност да го направят за всички, то тези водачи ще бъдат изрядни и след въпросната дата.
            Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
            Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
              .... а и индиянец локомотив как гледа , виждал ли си !?.....
              Епа то точно това виждаме в момента , бре ! Нали нещата идват не от редови индианец , ами баш от вожда Винету
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/show...56#post2350056
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                  Вписването на отдавна монтирана АГУ по важно обстоятелство ли е от промяната на собственост за която се издават само нови документи без да се минава през каналите .
                  Едва ли. Просто такава е ситуацията сега.
                  Имам две коли на метан. Имам всички протоколи за монтаж, за "съответствие", за годишни технически прегледи на уредбите (по едно време се ширеше слуха, че на метанстанциите няма да зареждат без такива). Имам и вписано в последните документи на ГТП, че имам метанови уредби. Въбще удовлетворявам всичко казано по телевизия, радио, интернет и Off-Road. Вчера следобед, като минавах покрай КАТ, реших да спра и да видя каква е атмосферата там. И без да искам - започнах процедурата с документите, които обикновенно нося (беше ми останало копие на големия талон в жабката от последния ГТП).
                  Докато ми попълваха документите се одумах, че трябва да отида пак до колата да донеса и "паспорта на уредбата" - жената се усмихна мило и каза - няма да ви трябва, само отидете да платите таксата (21 лв) и вкарвайте на канал. Та докато се усетя и канала минах. - За какво сте - за уредба - аааа, добре, капака. Даже не погледна номера на двигателя - 3 минути. Едно бабе (наборка де), дето беше пред мене ме забави повече, щото се опитваше да влезе в халето с дръпната ръчна спирачка (напоследък ръчните спирачки почнали да "държат"). Тая сутрин в седем съм там за номерче (сигурно няма да има много хора щото е една виелица ....) и се надявам до към 9 да приключа с първата кола.
                  От цялата работа си съставих следните заключения - Бойковите кожодери са си приготвили това перо отдавна. Сегашните не са по-малки кожодери и нямат нищо против да вземат тия пари (и ще ги вземат), но моментът не е подходящ - още не са пренастроили машинката дето да ги праща при тях, по улиците има "протестиращи", предстоят увеличения на това и онова, въобще ..... не му е сега времето.
                  Някой от "предишните" обаче реши да натисне копчето(със съответните новини по съответните медии). По две причини - парите ще потекат по непроменената още стара схема към "предишните", може да са само част но - все е нещо (ами хич). И втората - тая патаклама може да изкара още 10-тина хиляди протестиращи (и това е нещо). Затова от няколко дена кой ли (но не от когото зависи) не ни успокоява - "ножа е остър - няма да боли".
                  На таблото в КАТ гледам две табелки. На едната пише "КАТ няма да глобява ...........". И отдолу вместо подпис - "Дарик инфо" (или нещо такова). На другата - Необходими документи за ......... . Отдолу подпис - началник КАТ ......... (ако бяха разменени подписите можеше и да повярвам).
                  Погледах табелките, помислих и реших да почна. Имам една единствена причина. Сега са "меки", любезни и усмихнати. И не създават проблеми. Явно са им натъртили здраво - не дразнете хората. От опит знам, че не могат дълго да изкарат така.
                  А и сега всичко ми е наред, според техните изисквания: данъци - платени, застраховка - текуща, ГТП - минат. На първи януари всичко започва отначало.
                  А и още нещо - тая наредба влиза в сила от 2-ри март 2014. Докъм тази дата повечето общини все още нямат готовност за плащане на данъци. Та подозирам, че който отиде след нова година и преди 2-ри март ще му се усмихват мило и ще повтарят - документ за платени данъци (по същата причина са много малко тия дето минават ГТП през януари и февруари). А след 2-ри март ще си спомнят кои са и ще започнат да прилагат закона (и наредбата) в цялата му строгост (все пак зависи и от броя на протестиращите).
                  На тия протестиращи не знам плаща ли им някой или не но ....... аз предлагам всите българе заедно за през зимата да се организираме и да им носим чай (може с ром) и сандвичи.
                  Без тях какви поразии ни чакаха (а и ни чакат) ..... .
                  ПП И още един интересен момент - като тръснах документите на служителката на "фирма БМВ", да ми попълва документите - тя погледна в компютъра и констатира - вие имате още една кола с газова уредба. Да имам ама няма как да докарам и двете едновременно. Ще ги карам една по една.
                  Някой пак е преброил "дивите зайци".
                  Последно редактирано от bogilloff; 27-11-13, 03:38.
                  ОФБ ДБ X22SE
                  Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

Нивата ми е с АГУ и служебния Пасат но той е още със стария талон . Две години под ред като минавам ГТП изрично питам: Нещо ще отразите ли в паспорта на АГУто ? Отговора е не вече паспорта не ти трябва след като си минал ГТП на целия автомобил значи и АГУто ти е изправно . В интерес на истината за първи път тези две години от както въведоха проверката на АГУ да се прави в пунктовете за ГТП ми проверяват доста внимателно уредбите с газ анализатор за течове от което аз естествено съм много доволен . Аз и сам си ги проверявам с гъбичка и сапунена вода защото аз преди всичко съм заинтересован да не гръмна . Преброяването сега им е безкрайно лесно . Информацията за всеки ГТП в реално време постъпва в ДАИ а той е част от транспортното министерство . Предполагам че им трябват не повече от пет минути да преброят "дивите зайци " и да сметнат печалбата .
                    Последно редактирано от sek.1; 27-11-13, 04:12.
                    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                      Нивата ми е с АГУ и служебния Пасат но той е още със стария талон . Две години под ред като минавам ГТП изрично питам: Нещо ще отразите ли в паспорта на АГУто ? Отговора е не вече паспорта не ти трябва след като си минал ГТП на целия автомобил значи и АГУто ти е изправно . В интерес на истината за първи път тези две години от както въведоха проверката на АГУ да се прави в пунктовете за ГТП ми проверяват доста внимателно уредбите с газ анализатор за течове от което аз естествено съм много доволен . Аз и сам си ги проверявам с гъбичка и сапунена вода защото аз преди всичко съм заинтересован да не гръмна . Преброяването сега им е безкрайно лесно . Информацията за всеки ГТП в реално време постъпва в ДАИ а той е част от транспортното министерство . Предполагам че им трябват не повече от пет минути да преброят "дивите зайци " и да сметнат печалбата .
                      Става дума за "фирма БМВ" дето попълва заявленията. "Теоретично" те не би трябвало да имат тази информация. Не на това исках да наблегна - а на факта, че всичко е приготвено (ножът е наточен с лазер) за одирането. Имам усещането, че и второто ми заявление е "попълнено" преди още да съм занесъл документите (няма проблем - тръгвам след малко, заедно с парите).
                      Системата е стояла на "Stand By" но някой тарикат се е "промъкнал" и е "тиснал копчи" не в уреченото време. Другата "фирма БВМ" дето се е приготвила да взема по 400 от 2-март сигурно получава на секундата информация за всеки подал заявление сега и със съжаление попълва графата "несъбираеми" (това е за онези, дето слушат "успокоителите", наврели са си главата в пясъка и си мислят, че такова нещо не може да им се случи).
                      Последно редактирано от bogilloff; 27-11-13, 06:05.
                      ОФБ ДБ X22SE
                      Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

http://press.mvr.bg/NEWS/news131126_02.htm
                        Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Първоначално публикуван от bogilloff Преглед на мнение
                          Имам две коли на метан.
                          Някой пак е преброил "дивите зайци".
                          Евала на гадателските ти способности колега, ама вместо да дрънкаш глупости бързай да смениш и талона на втората кола. Явно не осъзнаваш, какво ще стане ако направят пак крачка назад, след цялата тая патардия. А вервай ми след Нова година народът ще е още по-озверял по ред други причини.
                          Два дни се смляхме да пишем, разискваме тук и да цитираме достоверни новини, аз поне с цел да предпазя повече хора да не се юрнат да дават пари и да си губят времето.
                          Последно редактирано от HONDAEXPLORER; 27-11-13, 08:30.
                          "Ако мислиш със задника си, не се учудвай, че хората не харесват продукта на мисълта ти"

Коментар

Дет се вика, който бързал да мине опашките се е минал сам Държавата все пак направи някой лев от бързащите да и угодят. За останалите амнистия, УРАААА

Коментар

Ами, милата ни Родина е като родната казарма - по желание и до тоалетната не се ходи .
                              ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                              LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
                                Ами, милата ни Родина е като родната казарма - по желание и до тоалетната не се ходи .
                                По този повод си спомням един подобен номер на който се хванах. Получих призовка на времето да ходя запас при военните. И аз като съвестен гражданин отивам на сборния пункт, гледам пред портала много народ някои влизат други си стоят отвън. Аз будалата веднага влязох да ми дават дрехи, и по едно време слушам, че обявиха край на обличането. Били си набрали бройката и останалите ги освободиха.Ебахти минавката. От тогава за нищо не бързам, когато става въпрос за нещо държавно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X