Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за обикновена газова

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за обикновена газова

Тези дни ми прави впечатление, че газовата ми гърми/патка повече от обикновенно. Винаги когато натоваря повече колата патка. Примерно тръгнал съм на втора по-малко по стръмно нанагорнище и с по-малко натисната газ. Или карам на 3-та, траява да завия на кръстовище, минавам на 2-ра без да пипам педала на газта, правя си завоя и в момента в които натисна газта леко става ПАТ...
    На какво се дължи това? Свещите са ми на половин година. По газовата нищо не е барано...

От: Въпрос за обикновена газова

На моята кошница и се счупи капака на въздушния филтър и от време на време се отваря, при което реално карам без въздушен филтър и това вече го разбирам почти веднага по прекъсването на двигателя и паткането. Най-вероятно няма да е от това, но нищо не пречи да провериш.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Кабелите може да прехвърлят, ако имаш дистрибуторна капачка може и там да има проблем. С две думи огледай тоците по високото а и както колегата казва може да гърми ако дърпа въздух някъде и обеднява сместа
      Последно редактирано от auto_marin; 22-03-13, 16:19.
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
        Кабелите може да прехвърлят, ако имаш дистрибуторна капачка може и там да има проблем. С две думи огледай тоците по високото а и както колегата казва може да гърми ако дърпа въздух някъде и обедняна сместа
        Не е с дистрибуторна, а със бубини на свещите...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
          Не е с дистрибуторна, а със бубини на свещите...
          Значи нямаш и кабели , каква е колата ?

Коментар

Kia Sporgtage...

Коментар

Значи малко вероятно да е от токове, огледай смукателните маркучи и изпаритела може да е изменил сместа, отвий пробката отдолу може да е пълен с масло

Коментар

"Паткането" при Спортидж се дължи на комбинация от бедна смес и твърде рано подадена искра.Моментално съсипва МАФ-а,вследствие на което "паткането" става хронично и нелечимо.Тази кола НЕ ПОНАСЯ конвенционална газова.Управлението на мотора чете твърде много датчици и малка разлика от заводските показатели за дебит на въздух,позиция на тротъла,детонационния датчик и ламбда сондата довеждат до разбъркване на центровката.Нататък е ясно...
                От опит знам,че възтановяването е бавно,мъчително и не винаги успешно.
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X