Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е това ІІ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво е това ІІ ?

Това там по надолу на снимките.
    Прилича на архаичен газов инжекцион :-))
    Но нещо не ми става ясно как действа , и се дразня ужасно от това.
    Гумената мембрана явно затваря притока на газ когато ваккума в колекторите "пребори" налягането на изпарената газ.
    Не псувайте , не знам , гадая...
    (Има проходен директен отвор с много малко сечние за "ниските" обороти)
    К`вото не е ясно от снимките - питайте
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0496.jpg
Прегледи:1
Размер:58.1 КБ
ID:5983184Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0497.jpg
Размер:60.4 КБ
ID:5983185Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0499.jpg
Размер:66.9 КБ
ID:5983186Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0501.jpg
Размер:72.4 КБ
ID:5983187Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0503.jpg
Размер:76.3 КБ
ID:5983188Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0507.jpg
Размер:85.2 КБ
ID:5983189Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCN0512.jpg
Размер:48.0 КБ
ID:5983190
    Гледайки третета и четвъртата снимка....
    Газта постъпва от симетрично разположените 16 отвора , и през отвора на месинговия шестограМ (:-))) ,преминава от другата страна на плочката , и от там по четирите тръбички в колекторите.Гумената мембрана затваря отвора на месинговия шестограм когато има вакум откъм колекторите. Така ли е ?!?!?!?!?!?!?!?!?
    Уморените коне не ги убиват , нали ??

От: Какво е това ІІ ?

Като да е газов карбуратор с екстри. Не е архаично, а напредничаво, но ние минахме встрани от това докато гоним американците

Коментар

Газов карбуратор,предшественик на ГИ,по безпроблемен,Куадрата кара такъв на осмак.

Коментар

А на входа какво влиза ?
        Най образно казано -газ само редуцирана до определено налягане , или от регулируем вакумен изпарител ?

Коментар

И аз не знам .Виждал съм го бегло само веднъж.Тогава не обърнах внимание ,че ми беше отвлечено от покупката на моя осмак

Коментар

Първоначално публикуван от petkof Преглед на мнение
            Газов карбуратор,предшественик на ГИ,по безпроблемен,Куадрата кара такъв на осмак.
            Toва няма нищо общо с на Димата.Неговото е :
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:chiptuning_lpg.jpg
Размер:27.0 КБ
ID:5404614
            "The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
            Mark Twain
            СтоЕнчA

Коментар

Неправилно се изразих.Исках да кажа ,че Димата кара с газов карбуратор ,а не точно с този моделна снимките.Сори.

Коментар

Обикновеният щутцер, вкаран в дифузьора на жигулката, също се явява газов карбуратор.

Коментар

Първоначално публикуван от Макавеев Преглед на мнение
                  А на входа какво влиза ?
                  Най образно казано -газ само редуцирана до определено налягане , или от регулируем вакумен изпарител ?
                  Естествено че е с изпарител.Тези които работят с течна фаза са много много по различни.
                  MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                  (А1+)
                  О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
                    Естествено че е с изпарител.Тези които работят с течна фаза са много много по различни.
                    Не не. Имах предвид редуктор от нормален газов инжекцион , които изпарява и редуцира до определено налягане ,преди да постъпи в рейката.

Коментар

Това на снимките в първия пост е родоначалника на газовия инжекцион.Няма дюзи,а щуцери и работи с 2 стъпкови мотора,съответно за празния ход и високите обороти.Не работи точно,проблемна система е и съответно бързо беше заменена с електричски дюзи за по-точно дозиране на горивото.
                      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Правил съм два такива,първия беше на бмв 318 докоарано от Холандия голямо пулене падна около половин час.Беше се скъсала мембраната която е на снимката.Намерих е в една софийска фирма за ГУ,смених я и заработи перфектно.
                        Другата беше на Тойота май англичанка,маркучето на вакума се беше протъркало.
                        Работят много добре,опростени за обслужване и най важното не предразполагат към гърмежи.
                        Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Първоначално публикуван от Shtaiga Преглед на мнение
                          Toва няма нищо общо с на Димата.Неговото е :
                          [ATTACH=CONFIG]489002[/ATTACH]
                          Имам много интересен смесител от Чероки слаган е по-европата някъде,наподобява малко на този голяма гяволия!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Обикновеният щутцер, вкаран в дифузьора на жигулката, също се явява газов карбуратор.
                            Май да ,ама не помисли!
                            п.с. когато има вода в карбуратора,да не би да е "воден карбуратор"! Един така ми разправя ,че си докарал жука без карбуратор от 30км,като църкал във смукателните тръби с бензинова лампа,е спирал от време на време да помпи лампата излиза,че карбуратора е бил той! Ти вярваш ли ми?

Коментар

Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение
                              Правил съм два такива,първия беше на бмв 318 докоарано от Холандия голямо пулене падна около половин час.Беше се скъсала мембраната която е на снимката.Намерих е в една софийска фирма за ГУ,смених я и заработи перфектно.
                              Другата беше на Тойота май англичанка,маркучето на вакума се беше протъркало.
                              Работят много добре,опростени за обслужване и най важното не предразполагат към гърмежи.
                              А какво има още в комплекта ? Какво изпарява газта? Има ли стъпкови електромотори ? И управление за тях?
                              Каквото знаеш - ще е от полза .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X