Здравейте,монтирах си сам ГИ с компютър Вега1 на БСМ,рейка RAIL 3 ома,изпарител италиански на 1.3 бара...дюзите бяха 1.5 ...разпробих ги на 1.8 мм. и е по добре,калкулатора дава 2.1 мм обаче ще поизчакам малко преди това,оказа се че компютъра на ГИ е много близо до изпускателните колектори които на Киа Сеед са отзад към купето а отпред са смукателните колектори и ЕКУ-то загрява и не може да се пипне с ръка,колата забиваше,чека свети и изобщо не искаше да върви,приместих го отстрани и минах 300 км. вече на газ нормално,НО остана един проблем който не ми идва на ум от къде идва,а именно като пусна климатика и след 20-30 секунди двигателя започва да придърпва,забива муцуната,не иска да се изфорсирва ,чека започва да мига и след малко светва постоянно,не мога да чета грешките ,мога само да ги трия за момента,колеги ми казаха да проверя дали няма клапан на радиатора за парното и при включен климатик да затваря радиатора за парното ,съответно изпарителя да замръзва понеже съм го вързал последователно а не паралелно както напоследък се практикува според мен грешно,на бензин няма никакъв дерт...на газ без климатик работи много добре ......колата е киа сеед 1.4 109 к.с на 40 000 км. е мотора 2009 г......с верига и два разпределителни вала с променлива фаза на газоразпределението разхода на газ до момента е под 8/100 км....макар и последните неща нямат отношение .....!
Някакви идеи !
п.п Имам кабел и мога да човъркам софтуера на ГИ !
Някакви идеи !
п.п Имам кабел и мога да човъркам софтуера на ГИ !
Коментар