Обява

Свий
Няма добавени обяви.

странен мирис при работа на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• странен мирис при работа на газ

здравейте колеги,
    скоро забелязах, че при работа на газ има странен мирис който наподобява изгоряло масло. на бензин проблема не съществува. по пътя на логиката, ако джипа гори масло би трябвало проблема да съществува и на бензин. маслото си е в нормите. ходих по газаджии и всички ми развиват теорията, че трябва почти всичко да се разглоби за да се установи проблема. монтиран е газов инжекцион "Бардолини". ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще съм му благодарен да сподели или поне да ме насочи от къде идва проблема. ако това е от значение- газовата е монтирана 2008г

П.П. пробвах с търсачката, но не открих нищо по темата. ако има писано по въпроса се извинявам за темата.
    Galloper 2 V6 3.0 2001г.

От: странен мирис при работа на газ

Имах същия проблем,мирис на изгоряло масло при работа на газ.След разглобяване на изпарителя се оказа,че е пълен с масло,дошло от бутилката(газ станцията). Проблемът го имах преди месец,но след смяна на мембрани и филтри,всичко си дойде на мястото.
    Все си мисля,че маслото е дошло от газ колонката,но съм зареждал все от различни места и не знам от къде и кога.
    Поздрави.

Коментар

В зависимост от настройките на АГУ, на газ маслото, което двигателят гори, може да се усеща по-силно или по-слабо като миризма.

В изпарителя, маслообразна течност се натрупва непрекъснато и затова има отвор за източване. В зависимост от качеството на горивото, източване може да се налага веднъж на 10000 или веднъж на 500км. При инжекционните уредби тази течност не се събира.

Коментар

благодаря за отговорите.
        за съжаление при мен няма пробка за източване или поне аз не видях. аз съм с така нареченият редуктор, който прилича на нормалният изпарител но е по-малък.
        по пътя на логиката да разбирам ли, че има натрупване на гняз и в бутилката?
        Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

Първоначално публикуван от many Преглед на мнение
          да разбирам ли, че има натрупване на гняз и в бутилката?
          не. Няма условия.

Коментар

мерси
            Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

Само да питам колета кога има този неприятен мирис?
              И при мен се появява когато стрелката отива след 6000 оборота на колата ми която е с газова /нова/ на около 3 хил. км.

Коментар

При мен го има през цялото време. При рязко подаване на газ изпушва. На бензин проблема не съществува. Все още не съм ходил на майстор, защото средствата се отклониха към виско и други проблеми, но като го посетя ще пиша дали проблема се е решил.

П.П. Извинявам се за закъснението на отговора.
                Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

Здравей колега mani !!! Прочетох темата......разбрах че усещаш миризма на изгоряло масло от "Галопера"......но не разбрах дали се губи масло от картера??? И ако се губи....какво количество доливаш и на колко километра ??? Питам това, защото аз имам много наблюдения за такъв проблем при автомобилите "Мицубиши"..................а както знаем "Хюндай" са братовчеди с "Мицубиши" , и имат еднакви недостатъци !

Коментар

Това че пропушва на масло по време на работа на газ не е добре....по принцип на бензин пушат а на газ Не...в твоя случай е обратното,мога да философствам обаче по добре напиши дали има развръзка !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

По принцип бензиновият вариант на Галопера не е братовчед, а си е чисто Паджеро 1 от към двигател и ходова част.
                      Развръзка няма тъй като започна отпускарският сезон и все сме на някъде и не мога да стигна до сервиз. По принцип няма сериозна загуба на масло от картера. Направихме една почивка в Гърция и не съм забелязал каквато и да е загуба на масло. Проверих го няколко пъти. За близо 1000 км. спад нямаше. На отиване се движихме изцяло на газ, а на връщане на бензин.Скороста по магистралите беше около 140 км/ч. По принцип имам лек теч от семеринга на коляновият вал от към скоростите и доливам около 200-300 грама на 2000 км. В последствие изби и семеринг на коляновият вал в предната част. Може и от него да е бил проблема със загубата на масло.
                      Нека колегата Roninn все пак да пофилософства пък може и да излезе нещо за което не се сещам и ми убягва. Повече глави мислят по-добре.
                      Поздрави!

П.П. Не е точно мирис на изгоряло масло. По скоро наподобява, но не е същото. Странно мирише.
                      Последно редактирано от many; 09-07-12, 17:56. Причина: допълнение
                      Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

Имаш ли оная смешка "омазняване на клапаните" ?
                        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

явно не съм чел темата със смешката.ако си по-конкретен ще ти отговоря. това с омазняването ме навежда на една мисъл. скоро свалях свещи и се оказаха бели. доколкото знам това е добър признак при работа на газ. никакъв нагар нямаше. все пак говорим за двигател на почти 270000 км.
                          Последно редактирано от many; 09-07-12, 19:21. Причина: допълнение
                          Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

имаш ли катализатори?
                            В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

имам. имаш подозрения да не е от тях ли?
                              Galloper 2 V6 3.0 2001г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X