Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уаз Хънтър инжекцион на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Аз лично не смятам, че на един такъв съвременен двигател (два разпределителни вала, 16 клапана, пълен инжекцион Бош) има смисъл да се монтира газова уредба още по-вече такава за 400-450 лв. Ако това е наистина наложително и сметките показват, че ще има бърза възвращаемост по-добре да се вземе карбураторен двигател (които освен това е и доста по-евтин ).

И още едно важно нещо - имайте предвид, че монтирайки газовата уредба губите гаранцията за двигателя .

Коментар

Здравейте.Нека и аз да изкажа мнение.От няколко години имам газов инжекцион на леката си кола(Октавия).Вярно е че струва 1500лв.но си заслужава напълно парите.Сложих същото и на тераното и отново съм доволен.Казвам плюсовете:всичко е компютър.Чете си работата на бензина и минава на газ когато е наред.Няма начин да разбереш нито кога превключва на газ,нито на какво караш(ако не гледаме датчиците).Абсолютно никаква разлика във вървежа.Впръскването е с дюзи във всеки цилиндър.Мощноста е ЕДНАКВА.Просто няма разлика.Ако имаш проблеми с бензина-имаш и с газта.На всеки няколко секунди чете от компютъра на колата.Не знам нищо за тези смазвания за които говорите,но все ми се струва,че едва ли е толкова фатално ако е така.Разхода в сравнение с бензина е малко по-голям,но пак си е по-евтино.Бензин-11л на 100км.Газ-13-14л.Избива се за около 25000км.Ако имаш въпроси-питай.Ще помагаме:-)

Коментар

Всичките ми коли досега (преди пикапа) са били на газ и не мисля че газта износва двигателя.Имах 2 Форд Ескорт:единия замина на 380 х.км (катастрофа) , а другия го продадох на 250 х.км. и си вървеше прилично.В момента имам и един Форд Сиера (на газ), на 220 х.км е, и още го карам с 10/W40/полусинтетика,доливам 1-1,5 литра на 10000 км.
        Преки впечатления:Най-подходящ за газификация е моно инжекциона.При карбуратора се разсъхват и нацепват всички видове мембрани, а при пълния инжекцион се получават всеизвестните "гърмежи" при запалване (за уредба от 400-600 лв. говорим).На Сиерата така ми се изкриви клапата на разходомера и тази кола върви вече доста зле на бензин,нов разходомер е 1/3 от цената на колата.
        Освен това мисля че при газификация на нов автомобил несъгласувана с вносителя отпада гаранцията ,така че премислете!
        offroad фен
        1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
        TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

За izo4х4:
          Що не разкажеш нещо за тая руска печка, чисто техническо любопитство. Ако трябва честно - нищо не знам за газовите истории изобщо. Промяната на мазането някак си я представям, промяната на цикъла - не. То не съм се и интересувал де, тъкмо за начало ...

Коментар

Благодаря за отзивите. Вземам под внимание мненията на VPetrov и Galabin. Започнах да обмислям вапроса за покупка на газов инжекцион. Повече ме интересува техническата страна на въпроса. Относно изплащането на газовата уредба сам сигурен че ще стане бързо. Може да ви звучи налудничаво, но през април заминаваме с Хънтъра за Англия (големи авантюристи сме !). Сигурен съм че уредбата макар и за 1500 лева, ще се изплати бързо имайки впредвид европейските цени на горивата. За Англия знам че газта е около 40 пенса при бензин около 80 п. Ако има интерес, след завръщането мога да напиша нещо относно пътуването и поведението на Хънтъра!
            [url]http://ftp.domainbg.com/rocko/[/url]

Коментар

В Англия щуцерите за газ са други, нищо няма да заредите!
              Преди две лета едни го правиха тоя номер с 3153, и така си и караха на бензин през цялото време.

Коментар

Съвета ми е преди такова пътуване да проверите стандарта за газов пистолет във всички страни по пътя, през които ще преминете. По принцип има преходници, но нямам идея откъде могат да се намерят. Освен това се опитайте да намерите в Интернет информация (карти) за разположението на газови станции, които да са най-близо до вашия маршрут. В много страни независимо от факта, че има газ, газ-станциите са нарядко и трудно откриваеми. Освен това ще е добра идея да проверите и специфичните изисквания към автомобилите с газ в различните страни. Например почти 100% съм сигурен, че няма да ви пуснат да преминете тунела под Ламанша с инсталирана газова бутилка без значение дали има или не газ в нея. Само за пример и в България вече със закон е забранено преминаването на дълги тунели от автомобили с газова уредба, паркирането им в покрити паркинги и в близост до обществени сгради и т.н. Въпросът е, че все още тези неща полицията в България не ги контролира, но това не е така в страните, които се каните да посетите... И добре сметнете дали всички тези главоболия ще ви се рентират от разликата в цената на горивото (в съответните страни). От моя опит съм установил че разходите за гориво при такива пътувания са съизмерими с таксите за магистрали и т.н. и не са най-голямата съставна от пътуването... А иначе да знаете, че в страните по пътя ще ви се радват и забелязват, но в Англия опита сочи, че типичния англичанин мисли, че УАЗ-а е някакъв LandRover Defender вариант/клонинг и не му обръщат никакво внимание...
                VPetrov.photography

Коментар

Разход на път

Някой от Вас доби ли представа какъв е разхода на Хънтъра (на бензин) на асвалт? Дълъг път, да речем, по магистрала или първокласен път? Алекс, Иване (Алексиев)?

Коментар

Разход

На мен Хънтъра ми гори около 12-13 комбинирано. В смисъла на комбинирано влагам : градско,магистрала, междуселски път и малко черен път.
                    Пътувам го всеки ден по два пъти и обще взето разхода ми не варира много.
                    Хътнъра е двигателя 2,7i .
                    Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
                    NULLA TENACI INVIA EST VIA

Коментар

Разход на Хънтър

До сега твърдо 10 на извънградско и магистрала без да го жалиш навика ми е да карам с разрешената скорост демек на магистрала 120-130 иначе 80-90. През Петрохан до Белоградчик като карам около 8-9 на сто (няма магистрала) и пътя не е много бърз. Явно формата на кубче си казва думата. Градско около 12-13 но аз не го карам много на градско. Рекордът ми е 20 на сто при едно качване на Руй ама по едно време колата вървеше диагонално на "пътя" с мръсна газ на първа бавна. Инача извън пътя нормално не на offroad трасе 10-11 на сто. Мене ме устройва. Но не бива да забравяме че при тоя тип автомобили - мошен двигател и конструкция анти скоросна много зависи от стила на каране като карам не се опитвам да проверявам за колко ускорява от 0 до 100 (въпреки ,че на градско няколко пъти се хващам че творя глупости джипа ускорява достатъчно динамично за да те подлъже по средата на някое изнервящо задръстване). Друго което според мен повишава разхода е ,че дори само на задно инерцията му клони към нула (малко по добре от Нивата но сходно ,а аз инан навика от по-бедни години да я използвам.

Коментар

Re: Разход

Първоначално публикуван от Pursie
                        На мен Хънтъра ми гори около 12-13 комбинирано. В смисъла на комбинирано влагам : градско,магистрала, междуселски път и малко черен път.
                        Пътувам го всеки ден по два пъти и обще взето разхода ми не варира много.
                        Хътнъра е двигателя 2,7i .

Persie,

Благодаря за информацията.. Звучи доста прилично

Първоначално публикуван от Plamen
                        Аз лично не смятам, че на един такъв съвременен двигател (два разпределителни вала, 16 клапана, пълен инжекцион Бош) има смисъл да се монтира газова уредба още по-вече такава за 400-450 лв. Ако това е наистина наложително и сметките показват, че ще има бърза възвращаемост по-добре да се вземе карбураторен двигател (които освен това е и доста по-евтин ).
                        Пламене,

Би ли конкретизирал..
                        Хипотетично, при качествен монтаж на добра газова уредба, да кажем ГИГ3 (доста добри отзиви от монтажи на всякакви марки коли), могат ли да се очакват проблеми с мотора и какви евентуално?..

Първоначално публикуван от Plamen
                        ...И още едно важно нещо - имайте предвид, че монтирайки газовата уредба губите гаранцията за двигателя .
                        А това дали е от съществено значение, имайки предвид, че гаранцията е 30.000км. (ако не се лъжа)?

Не ме разбирайте погрешно (тези от Вас, за които газта е безсмислена) - при тези цени на горивата, си струва човек да поджурка малко сметки в Ексела... Според мен де..

Коментар

Re: Разход на Хънтър

Първоначално публикуван от Иван Алексиев
                          До сега твърдо 10 на извънградско и магистрала без да го жалиш навика ми е да карам с разрешената скорост демек на магистрала 120-130 иначе 80-90. През Петрохан до Белоградчик като карам около 8-9 на сто (няма магистрала) и пътя не е много бърз. ...
                          Абе Иване Ти явно си взел ПРАВИЛНИЯТ "Хънтър" защото моят харчи 12-13 извън града (80-100км/ч) Градско не карам но напоследък (2-3 зареждания) главно извън пътя съм на 18-19л/100км, при цена 1.79лв/л. А95 Почвам да се притеснявам и (добре че не знам колко струва газта) ще извадя Ексела май.

Коментар

Re: Разход на Хънтър

Първоначално публикуван от alex_markov
                            ...Почвам да се притеснявам и (добре че не знам колко струва газта) ще извадя Ексела май.
                            При сегашното съотношение на А95 и Газ П/Б, цената на един ГИГ например се избива за 10-тина хиляди км. При съотношението от последната зима - А95=~1.40лв., LPG=~0.90лв., стойността се възвръща в диапазона 17-20-тина хиляди км. За юзер като мене това определено се рентира, тъй като въртя много и навсякъде (не само събота и неделя).. Въпроса е какво вреди АГУ-то на мотора?

Иване, ей сега видях, че си писал.. При теб просто не е за вярване, браво, ако наистина е така

Коментар

Разход на Хънтър

Не знам провилния ли е но това е положението не забравяй ,че зависи как го караш май твоя стил е по-агресивен от моя. Има и един друг момент като погледнеш как скача моментния разход на борд компютъра и се отказвш да натискаш рязко педала. Също си виж и гумите аз ги карам задължително на 3 А. С по меки нормално да е повече. По принцип карам с 95 но когато не плащам аз сипвам W-pawer докато на Пасата не забелязвам разлика тука има.

Коментар

Де да знам кво му скапва. Пропана е 105 октана. Сега има масло за мотори на газ ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X