Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Настройка на обикновена газова, монтирана на инжекцион

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Настройка на обикновена газова, монтирана на инжекцион

Здравейте,

Сложих обикновена газова на двигател пълна инжекция
    Изпарителя е турски 60-70lv, има и емулатор за сондата

Въпросът ми е следния:

Газовата още не разработена (минал съм около 220км), а разхода е космически - 23-24/100км. На бензин обикновено в града е 13
    Има ли смисъл да търся газаджия с апаратура (анализатор) преди колата да е минала поне 4-500km? При тоя разход в София, тия пари по-добре да ги дам за гориво..

Честно казано, не ми се ходи на "газаджии", които я слушат на ушенце "дай 10лв и ходи да се возиш без пари'.

ПП Колата е Peugeot 306 2.0 16в ако има значение. Питам в този форум, защото хората ми се струват най-компетентни и грамотни от всички останали автофоруми...

От: Настройка на обикновена газова, монтирана на инжекцион

Без да съм ''газаджия'' имам един въпрос-Какво разбираш под разработване на газовата?,При тоя разход и при тази цена на газта ,по добре отиди на газаджия.И трето -и аз не съм чувал за по-компетентен форум.Поздрави.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

За форума съм съгласен! Газовата ти когато е чисто нова на практика и теория трябва да работи най-добре.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Става въпрос, че според майстори и познати, трябвало да мина поне 500км за да улегнат мембраните на изпарителя и чак след това да се настройва на оптимален вървеж/разход ..филтъра и свещите са сравнително нови (2-3000км)
        Моля да ме насочите към някой разбиращ, дори и без апаратура в районите около Младост/Дружба/Студентски. Моя майстор е на другия край на София и не ми се разкарва по задръствания само за едното врътване на кранчето (ако е това де..)

Благодаря!

Коментар

Смело връткай кранчето и тествай докато откриеш оптималния вариант вървене разход. Тия дето настройват на ухо да не са по умни от теб че да им даваш пари.
          Аз мойта газова сам си я гласих. Вярно изгорих 10 лв газ и половин ден каране и въртене докато я докарам на приличен разход и вървеж.
          Внимавай само ако нямаш кихалки да не обедниш прекалено много сместа че ще почне да гърми в колектора. Другото сам ще го усетиш как е не е голяма философия. Успех.
          Ники

Коментар

Чудно ми как за един ден с 10 лв. газ и направи вървежа,че пък и я засече колко гори.Ще додеш да си голем цар.
            Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение
              Чудно ми как за един ден с 10 лв. газ и направи вървежа,че пък и я засече колко гори.Ще додеш да си голем цар.
              То пък такава философия е обикновенното газово...

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                То пък такава философия е обикновенното газово...
                На обикновенната газова, философията и е в плочката. Ако е с щуцУри, винаги работи калпаво.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

[QUOTE=Р.Якимов;1455169]То пък такава философия е обикновенното газово...[/QUOTE

А колега то газовото е направо боза работа ,като гледам се разбирачи и накрая това от какво стана ,онова от какво стана.

Коментар

Първоначално публикуван от honda b16a2 Преглед на мнение

А колега то газовото е направо боза работа ,като гледам се разбирачи и накрая това от какво стана ,онова от какво стана.
                    В почти всички случаи проблемите не са от газовото ами от проблеми по самият автомобил.

Коментар

Тук съм съгласен на 100% с теб!

Коментар

Както и да е..
                        Темата се разводни а и конкретен отговор не получих.

Поздрави

ПП Автомобила си е окей, всички токове са идеални, а това е най-проблемното при една газова

Коментар

Първоначално публикуван от DYNACORD Преглед на мнение
                          Както и да е..
                          Темата се разводни а и конкретен отговор не получих.

Поздрави

ПП Автомобила си е окей, всички токове са идеални, а това е най-проблемното при една газова
                          Ето ти отговора
                          Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          На обикновенната газова, философията и е в плочката. Ако е с щуцУри, винаги работи калпаво.
                          Не видях нито снимки на плочката нито на щуцерите.

Как точно очакваш да ти се отговори?

ПП В София разхода се мери на час.
                          ППП За газовата е интересно за колко KW са дюзите в изпарителя, не колко струва.
                          Последно редактирано от drukman; 02-03-11, 01:00.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Опиши ми палене,топла,студена.как варви,мирише ли на газ,и.т.н.

Коментар

Тази турска уредба никога няма да работи както трябва.Настройвай си я колкото щеш.Още повече на такъв двигател никога няма даси доволен.
                              А причините за това са много.

ПП. Това е като да си сложиш на колата стари криви гуми видинки и да искаш дане тресе.
                              Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X