Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулиране на обикновена газова монтирана на инжекцион

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Регулиране на обикновена газова монтирана на инжекцион

Здравейте,
    преди има - няма 1 месец си купих Honda CR-V, на която и беше монтирана обикновена газова уредба. Колата си движеше нормално около 2000км докато не дойде пълното обслужване, полагащо се с "нова" кола. Смяна ремък, масла, филтри, реглаж на клапани. 500км след това няма проблем. И изведнъж при над 3000 оборота започна да забива. Разхода се вдигна повече от два пъти - 25 литра газ за 80км. Понеже съм на село и намирането на свестен газдаджия е трудна работа попрочетох тук - таме във форума и се опитах да си я настроя сам.
    При топъл двигател настроих оборотите на празен ход. Не искаше да ги вдига над 700, затова ги нагласих там.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard02.jpg
Прегледи:1
Размер:52.7 КБ
ID:5900367
    После развих еднакво 2та винта, които излизат от изпарителя и влизат от двете страни на плочката
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Clipboard01.jpg
Прегледи:1
Размер:54.9 КБ
ID:5900368
    и започнах да ги завивам с 1/2 оборот докато не започна да глъхне колата на 3000 оборота. После развих 1 оборот и излязох на пътя:
    1ва скорост набира
    2ра скорост набира
    3та - набира
    Завивам с 1/2 оборот и двата винта и пак:
    1ва - набира
    2ра - набира
    3та - ~5000 оборота глъхне
    Викам ясно - развих 1/4 оборот и пак. Да, ама пак глъхне. Развих още 1/4 пак глъхне (това беше състоянието на първия опит, при който може да не съм вдигнал достатъчно обороти)
    Навих цял оборот - не върви. Голям зор. Развивам пак цял оборот върви докато не вдигне обороти.
    Интересното в случая, е че като заглъхне на високи обороти 4-5000 после и на 2000 пак не върви. Трябва да поработи 1мин на празен ход и тръгва.
    Предполагам, че аз бъркам, като настройвам двата винта едновременно. Сигурно си има значение, щом са 2
    Та приемам всякакви съвети за регулиране или ако проблема е другаде.
    Газовата според думите на стария собсвеник е била на 200км в момента на закупуването на автомобила, което се потвърждава от книжката и, т.е. в момента е на по-малко от 3000км. Изпарителя е Lovato.

ПП - Ще се слага газов инжекцион, но да се посъберат малко пари. Засега ще кара така.
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от silverfox; 12-09-10, 18:06.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

От: Регулиране на обикновена газова монтирана на инжекцион

Вакумната мембрана най голямата не се държи адекватно.Може да е опечена или да е пробита протрита.

Коментар

Или филтърчето да е задръстено.

Коментар

Този, който е монтирал газовата уредба си е мразил занаята или си няма понятие от елементарни мерки за безопасност. Не само за хората в автомобила, но и за съседните. Започни най-напред със смяната на пластмасовите опашки с метални скоби. Тия опашки са за пристягане на ел. инсталации.
        Случайността е съвпадение на обстоятелства, предварително обмислени и организирани!

Коментар

Първоначално публикуван от fireman160 Преглед на мнение
          Този, който е монтирал газовата уредба си е мразил занаята или си няма понятие от елементарни мерки за безопасност. Не само за хората в автомобила, но и за съседните. Започни най-напред със смяната на пластмасовите опашки с метални скоби. Тия опашки са за пристягане на ел. инсталации.
          Ще се сменят - и на мен ми направи впечатление, че е много некадърно направено.

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
          Намерих една пробка отдолу и я почистих (доста мизерия излезе) и нацяло спря да върви

По количеството мизерия ми се струва, че не ще да е на само 3000км. Тази седмица ще отворя изпарителя да видим.
          Последно редактирано от silverfox; 13-09-10, 15:02.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
            Намерих майстор - филтъра беше толкова пълен с боклуци, че се виждаше мизерията отвън. Излезе поне 1 кило боклуци Сега върви идеално, но все пак ще се разглобява изпарителя, че и той сигурно пълен с мизерия. Според майстора газовата е на не по-малко от 30 000км. Автоджамбази - какво да ви кажа ...

Коментар

Кабелните превръзки, с които са стегнати маркучите са си добри. Там няма налягане а е вакум. На мембраните на изпарителя им дават 50 000 км или 2 год. Филтъра в газовият клапан се проверява щом усетиш че забива при по високи обороти .

Коментар

И на мен въпросния майстор ми каза, че не е проблем, но ... не е правилно. Аз пък като видя свински опашки и ... се накъдрям като свинска опашка.

Коментар

ами според мен са ти объркали тройника ,има тройници които с с една врътка към 2 щуцера ,ако плочката ти е такава с един отвор ,смени си
                  тройника ,така ще настройваш по лесно уредбата.......

Коментар

Няма проблем с настройването а и проблема е решен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X