Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автоматични скоростни кутии (автоматик, производители и качества)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автоматични скоростни кутии (автоматик, производители и качества)

освен това ZF не са най - добрите в правенето на скорости за 4х4,
    Това изказване ме провокира да напиша малко за автоматичните скоростни кутии и техните производители.

Класация на производителите на автоматични скоростни кутии като обем на производство в световен мащаб;

1. ZDF - произвежда кутии за коли, 4х4, камиони, автобуси, кораби, влакове както и ротори за вертолети. Има заводи нявсякъде по света.
    2. Mercedes - произвежда кутии за коли, 4х4, камиони
    3. VOITH - автобуси, камиони и строителна техника
    4. ALISON - камиони, автобуси и строителна техника
    5. GM - коли, камиони
    6. FORD
    7. Крайслер - вече част от Мерцедес
    8. AISIN WARNER - Япония - произвежда почти за целия автомобилен спектър

Класация по използване на високи технологии, притежание на патенти и технологични нововъведения:

1. ZDF
    2. Mercedes
    3. VOITH
    4. AISIN WARNER
    5. ALISON

ZDF към момента е аболютния лидер и като обем и като технологично превъзходство над останалите...
    VPetrov.photography

ми щом и аз дето не ме интересуват толкова съм ги чувал
    а за другите сега от вас научавам,значи ясна е работата

Коментар

аз пък имах тук някаде една друга класация, но не я намирам ... като изкочи от някаде ще я постна

в нея има малко повечко производители
      drive alive

Коментар

Разбира се има още много производители, например има френски автоматични скоростни кутии. Но тези производители са прекалено малки за да имат значение затова и не съм се задълбочавал. Но във всички класации без значение колко и какви производители са включени в тях No1 са ZDF...
        VPetrov.photography

Коментар

а какво стана с автоматичната кутия изобретена от българина живеещт в франзия инж антонов мисля че се казваше
          нали хонда купили патента и щте я слагат на по малките си модели
          някой знае ли повече подробности

Коментар

Мисля има няколко серии такива автомобили (не са много бройките) които я използват и то само френски. Проблема и е че може да предава усилия които са ниски т.е. е пригодна само за малки коли. Това че като идея нещо е много добро не винаги довежда и до успешното му присъствие на конвейра. Нямам точна представа но съдбата на тази кутия може да е като на Ванкеловия двигател...
            VPetrov.photography

Коментар

Мисля, че Mazda бяха пуснали серийно Ванкелов двигател, но не се получи нищо добро от това. Теоретично е много хубаво нещо, но практиката показва, че от добрия стар бутален двигател няма по-добро засега
              А за автоматиците на 4х4 съм леко резервиран
              Как ще "разклатиш" затънал автоматик например?
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap
                Мисля, че Mazda бяха пуснали серийно Ванкелов двигател, но не се получи нищо добро от това. Теоретично е много хубаво нещо, но практиката показва, че от добрия стар бутален двигател няма по-добро засега
                не съм напълно сигурен, че нищо не е излязло ... преди две години излезе RХ-8 с новото поколение ванкелов двигател - 1.3 литра - 240 к.с.

колкото до автоматичните скорости - ZDF са абсолютни лидери

А Антонов си държи развоя на неговите скоростни кутии с договори с няколко производители. Основната цел на неговите скоростни кутии е повишеното КПД - откъдето и намален разход на гориво при малките автомобили с автоматични скорости (при предаване на малки мощности загубита на традиционния автоматик с хидротрансформатор са значителни)...

http://www.antonov-transmission.com

за желаещите да научат повече
                Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X