Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печка 12 волта

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Печка 12 волта

В какьв смисьл вьв водата?

Много от лодките имат отделни комини ,някои от тях ауспуха им е под водата,други са високо,трети на задника ниско.............

Е ти една висока,вижда се как хвьрля водицата.

Ето моя любим вариянт - можеш да видиш дали хвьрля или не или с 2 думи дали имаш радиатор или бачкаш само на малкия крьг.

TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
      От цялата работа не мога да разбера само, защо при толкова скъпи и джиджани лодки не са помислили за някакво адекватно фабрично отопление.

Веднага ти казвам - лодката за разлика от колата може да се наточи до безкрай.Една и сьща лодка може да се ползва за разходки из залива или околосветски обиколки.От там е и различното оборудване.Подготвена лодка среден клас за океански пресичания струва около 700 000,за оборудване набиваш поне още 250-300 и ако купувача е решил да се шмитка до близкия остров цялото това оборудване не му трябва,а да не говорим,че го гледа като няма да казвам като какво.

Празни идват,празни,нищо няма вьтре.После почват да мрьнкат,че била празна все едно пьлна я е купил и се почва ходене по мьките.Аз пресичам океана с 20 галона вода,жената не го усеща тия 20 галона до обяд,а няма да ти обяснявам големи семейства как вьрвят през танк с вода за нула време.50 галона на час правя и не ми стигат 8 часа да напьлня 200 галона при положение,че по едно душче само са си взели.Е малко пералня,малко миене,малко тва/онова....................и за машина за обезсоляване на водата набиваш 15-20 бинки.И само това да е...............ми генератор трябва,там са 20............а това на мен не ми трябва ако се разхождам из залива с нея.

И аз псувам,че няма,но на,няма и тва си е,празни като кофи ги продават.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Наблягат на афтърмаркета, явно
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
          От цялата работа не мога да разбера само, защо при толкова скъпи и джиджани лодки не са помислили за някакво адекватно фабрично отопление.
          Защото това са ЕВТИНИТЕ лодки. Доколкото разбрахме, има и скъпи.

Коментар

ТОЧНО,там си вьрвиш с порьчката,капитана / твоя / следи кой и какво прави по лодката,имаш си инжинери,електрикаджии,механици.................мислители разни които строят лодката спрямо това за какво ще я ползваш,кьде ще ходиш и какво ще правиш с нея.И говорим за цифри,а не за половин милион.Милион за кола е МНООООГО,милион за ветроходна е среден клас и ниськ при моторните.

Лодките които караме са по 3-400 000,милион ветроходни рядко,моторни да,но не и ветроходни и тук таме някой 2-3-5 от големите моторна.Там вече има всичко или почти всичко.

Е една леко моторна за 6 с 3 климатика и подгряване на задника.

4 климатика,милионче нова.

и една добра ма климатиците през крив макарон.Е на това ни трябва печка,че е зимно пресичане на океана и си леко мокьр.

И с 2 думи - тия за по половин милион печки нямат,от милион на горе
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Да бе, разбрах идеално съображенията.

п.с. знае ли някой защо на целия флот ауспуха им е във водата?
              не на целия, има поне един на който не е във водата (ако говорим за военния) а на всички търговци кюнеца е отгоре

Коментар

И какво стана с печката работи ли ?
                По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Нас ли ни питаш?Работи,че и по-малка взехме,колко да ти топли краката и да отчупи малко вьздуха си работи.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Нас ли ни питаш?Работи,че и по-малка взехме,колко да ти топли краката и да отчупи малко вьздуха си работи.
                    Да вас . И питам за кола може ли да се ползва и каква работа може да върши че моя в град трябва доста да пътувам че колата да загрее и да почне духа парното . Яд ме е зимата да карам на къси разстояние предпочитам пеш .

Коментар

Ми ние я врьзваме за батерия тройно по-голяма на размер от обикновенната,кабелите са и колкото цигара едното жило,а алтернатора поне 65 ампера.Работи си с часове,проблем няма.Пробвана е на дизелов мотор 3 и 4 цилиндьра ,35 до 80 коня примерно.На около 2000 оборота като я включим леееееко му падат оборотите на малкия мотор и тва е.

На около 10 градуса вьншна температура от около метьр ми загрява гащите след около 2-3 минутки,ако си сваля ботушите почвам да я чуствам след около 2 минути.Помещението което и се налага да топли е колкото ммммммммммм един гараж примерно.Разлика се чуства след пьрвите 20 минути поне.

Ако имаш здрав алтернатор и начин да следиш волтажа на батерията си перни една печка,но гледай да са и дебели кабелите и яки врьзките.Няма да е Африка,ще вее леко топло.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Благодаря за инфото . Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                          Да вас . И питам за кола може ли да се ползва и каква работа може да върши че моя в град трябва доста да пътувам че колата да загрее и да почне духа парното . Яд ме е зимата да карам на къси разстояние предпочитам пеш .
                          За автомобилите има много по читави варианти от този сешоар.
                          Аз монтирах в Говедото нафтова печка прави сауна за 5 мин. На последното BBQ в колата заспа лапето на колегата и печката работи над час и половина, после двигателя запали без проблем .

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                            Аз монтирах в Говедото нафтова печка прави сауна за 5 мин. На последното BBQ в колата заспа лапето на колегата и печката работи над час и половина, после двигателя запали без проблем .

А е те тва е истината.Подкарва топлото на третата минута,работи винаги,харчи близко до нищото,а топли като истинско.Не е преносимо обаче и си струва доста повечко от кирливата печка на 12 волта.Днес ще ви снимам едно,че лодката дето отиваме да караме май имала такава печка.И в морето и ТИРаджиите и експедиции разни..............много уважават ВЕБАСТО.Няма как да си го нося в самолета обаче

На бензониво мотори сьм виждал отделен резервоар за дизелова печка,но коритото е маааалко по-голямо от кола и място колкото искаш.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
                              За Вебастото знам ама колегата каза цената и пък монтажа . Печката може да бъде суха и мокра . Аз лично предпочитам мократа защото и на мотора ще му бъде гот . Май ще се орентирам към мокро Вебастото .

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                                А е те тва е истината.Подкарва топлото на третата минута,работи винаги,харчи близко до нищото,а топли като истинско.Не е преносимо обаче и си струва доста повечко от кирливата печка на 12 волта.Днес ще ви снимам едно,че лодката дето отиваме да караме май имала такава печка.И в морето и ТИРаджиите и експедиции разни..............много уважават ВЕБАСТО.Няма как да си го нося в самолета обаче

На бензониво мотори сьм виждал отделен резервоар за дизелова печка,но коритото е маааалко по-голямо от кола и място колкото искаш.
                                Само да кажа за "едно на ум", че на мен нямаше кой да ми каже... та тези дни по студовете ми спря печицата "Вебасто Еър топ 2000" - на 2 месеца, в гаранция, закупена и монтирана от оторизирания представител за Бг - печка слънце...
                                Отивам в сервиза - "Амиии... нафтата ви е замръзнала!"
                                "А няма начин, аз слагам редовно антигел, шелски, и то не за първи път, колата си пали от половин оборот сутрин..." казвам аз.
                                "Е как добавки, вие сте разказали играта на печката..."
                                "???!???...моля..." искрено-невярващ се очудвам "каква е логиката значи - под - 15 без добавка рискувам да ми замръзне нафтата и да не карам ни колата, ни да ме топли печката. Ако сложа добавка, казвате - ще си прецакам печката... значи след - 15 забравям печката... ми за какво тогава ми е печката??" "Ами сменете бензиностанцията и смесвайте с бензин...", "Ама аз няма защо да сменям бензиностанцията, понеже нямам оплаквания а антигела е превантивна мярка, а и двигателя ми е "помпа-дюза" и производителя "не препоръчва" добавяне на бензин..."
                                Вдигане на рамене и желание да бъдат полезни... тестваха я, пуснаха я, взеха проба от горивото...
                                Стигам до офиса - печката работи. Тръгвам да се прибирам след 2 часа, пускам - работи 10 минути, изпушва, изкихва и пак няма никой...
                                Звъня им тази сутрин - "Ами да не ви разкарваме само, изгорете нафтата дето сте я наляли и не слагайте повече добавки, ако има проблем след това ще го решаваме..." А аз съм с пълен резервоар и или трябва да точа пред блока или да си мръзна поне една седмица...и после да стискам палци да е било от горивото и да си имам едно на ум за в бъдеще с "добавките" - явно горелките им са чувствителни на такави "външни" намеси... а го предпочетох пред Ебершпехера въпреки разликата от няколкостотин по-малко в полза на последния, ама нали Вебасто са "най-марка"...
                                Та такива ми ти работи с Вебасто и компания...
                                Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X