Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диагностика - зареждане на климатика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Диагностика - зареждане на климатика

Решил съм да направя диагностика на климатика. Най-вероятно ще се наложи и доливане на фреон+масло.
    Можете ли да ми дадете някакви наставления на какво да обърна внимание при огледа на климатика, и какво количество фреон, масло трябва да сложа.
    Колата е Kia Sportage 1998кубика, 16V, бензин

От: Диагностика - зареждане на климатика

Отиди на майстор. Ако си от София - много добър и с препоръки - намира се в Княжево, на лесно място.
    Човека знае какво прави и как да го направи.
    АИГ-Заваряване ООД
    Заваръчни апарати "DEL"
    http://www.aigwelding.com
    0889 522 036

Коментар

И аз имам впечатления от човека в Княжево. Вярно че знае какво прави. За количеството - по принцип информация в Аутодата или сервизното описание за Киата. Обаче в сервиза би трябвало да знаят за твоя модел какви са количествата. Мисля че имат някакви каталози. Не пречи да ги попиташ. Аз като ходих предварително знаех какво количество трябва да се налее и ми казаха точно същото.
      Може да попиташ като ти зареди климатика да минеш след няколко дни за контролна проверка, дали не изпуска фреон. Например ако имаш изтичане на вътрешния радиатор, който охлажда въздуха. Там ако има изтичане може и да не се види с индикаторната боя ако е на трудно място и няма достъп до него. Освен това не знам при теб какви точно автоматики има около климатика, например да се включва перката на радиатора с климатика, да изключва при определено високо налягане в системата, да изключва климатика като подаваш рязко газ, например при изпреварване за да не ти отнема мощност. По принцип автоматиките са специфични за всяка кола.

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
        Отиди на майстор. Ако си от София - много добър и с препоръки - намира се в Княжево, на лесно място.
        Човека знае какво прави и как да го направи.
        Каде в Княжево е майстора???

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
          Решил съм да направя диагностика на климатика. Най-вероятно ще се наложи и доливане на фреон+масло.
          Можете ли да ми дадете някакви наставления на какво да обърна внимание при огледа на климатика, и какво количество фреон, масло трябва да сложа.
          Колата е Kia Sportage 1998кубика, 16V, бензин
          Диагностиката е следната:Намираш двете тръби на климатика(като преди това си го пуснал поне от 5 мин.),хващаш с ръка по-дебелата и ако е лед студена и още повече има конденз по нея НЕ бараш нищо.
          -Това естествено ако климатика тръгва изобщо,ако не най добре на майстор.(за да търси пробива)
          -Точното количество фреон си го има написано на табелка на колата или в аутодата.Но ако има пропуск не се знае колко е излетял.Затова пак на майстор който трябва да изтегли фреона да претегли колко е изтеглил и след това да сложи точното количество.
          -Ако няма пропуски масло не се долива.
          Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Добре де, имаме си човек във форума - Влади333 , ако се не лъжа, в Дружба , преди борсата за зеленчуци. Ходя там за моя и съм доволен, пък и цената е различна. Ама щом на сърце Ви е Княжевския магесник.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Най-вече защото колегата беше писал че е от района на Кърджали.
              Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Съжалявам, помислих си за кв.Княжево в София.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                  Добре де, имаме си човек във форума - Влади333 , ако се не лъжа, в Дружба , преди борсата за зеленчуци. Ходя там за моя и съм доволен, пък и цената е различна. Ама щом на сърце Ви е Княжевския магесник.

Кьде в Дружба?Давай подробно,че сьм забравил града,а и нещо странности са построили та се губя.

97 210 290 вьрти компресора ма нещо не го духа студеното или поне на мен не ми харесва колко студ ми вади.

И втори вьпрос да не отварям нова тема - кьде се продават флакони фреон с маркуч и манометьр,че да го нашибам как аз си знам?И цена,че по-добре Влади да намаже ако е дебела.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Кьде в Дружба?Давай подробно,че сьм забравил града,а и нещо странности са построили та се губя.

97 210 290 вьрти компресора ма нещо не го духа студеното или поне на мен не ми харесва колко студ ми вади.

И втори вьпрос да не отварям нова тема - кьде се продават флакони фреон с маркуч и манометьр,че да го нашибам как аз си знам?И цена,че по-добре Влади да намаже ако е дебела.
                    Ти се обади, ще заведеме. Флакони с маркуч и манометър аз скоро не съм виждал. Ще проучиме въпроса, ма утре.

Коментар

25 лева флакона,но ако е спрял компресора / че гледам вьрти ма и знам какво ме чака ако го прьсна / и му набия над 30 и сцепи радиатора ще е голям зор,тия са правяни около климатика си.

Бьрзо проучване показва около 80 кинта за свястно зареждане или около 30 по хайдушкия начин с флакона и без вакуми и масло.

Чакам един да се обади,че в голямата жега явно всеки това го сьрби и човека зает.Закьрша ли го ще плача пак вьв форума.

Мерси
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Не бъркайте зареждането на климатика със зареждането на мобиния...

Коментар

С прост флакон и манометьр какво ще му стане?

Целта е да му надена едни атмосфери вьтре по спецификация,да го видя,че работи и дьржи фреона поне седмица и после да се ходи и прави как си е реда.Нещото е паметник,никой не знае дали е работил и кога за последно.При положение,че е долу пред входа и ако го имам флакона след цигара време ще знам кьде го боли не виждам нищо грешно,а и не е като да не сьм го пробвал номера поне 5 пьти.
                          ни скенера ми е тук,ни колата е с нормалния дисплей,ни се вижда челото на компресора,а аз се мьча с едни клещи чудеса да правя.Като сметнеш,че сьм пил / от 3 дни вече / и сьвсем не ми се разхожда никьде.Питах едни каиши тук за флакон 134а или фрийз 12 а те ме гледат все едно скара на тавана искам да му монтирам.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Може би съм искал да кажа, че температурата на изпарение на фреона зависи от доста фактори и самоцелното помпене не води до желания резултат. Естественно различните фреони ползват различни масла, на които пък съответстват различни клапани, както и количество, изчислено за точно определе обем...и...ей такива работи..

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                              Естествено различните фреони ползват различни масла, на които пък съответстват различни клапани............
                              http://www.naasltd.com/Resources/Fil...ge%20chart.pdf

120 грама масло,а то е ISO 46 като на всеки Мерцедес,сьбира килце или 50 грама над 124ка фреон Р134А.Масло няма да пипам,само проба с фреон ми се прави за начало.

http://ab-climat.com/stati/norma.html
                              Последно редактирано от BENZBOSS; 05-07-12, 03:28.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X