Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мерцедес 300д (Е210) - парно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Мерцедес 300д (Е210) - парно

При мен има неприятно развитие. Моторчето поработи с новите четки 2 седмици и сдаде багажа. Диагнозата: колектора започна да се саморазпада. Предполагам, че ефекта се дължи на карането до последно с износени четки, горния край на лемелите е доста изяден, заради неправилния ъгъл на контакт на останките от старите четки.
    както и да е, бях се засилил да слагам друг двигател, но излезе проблем - оста на оригиналния е кръгла, докато тоя, който имах, е със засечка и турбината не се центрира добре.

Търси се нещо, което би могло да свърши работа, дори и с цената на малко преправяне.

Диаметър на оста : 8мм; дължина на оста:42мм, но от 28 нагоре все е добре; диаметър на статора:73мм; височина на статора: около 108мм, зависи от къде се мери.

Самото моторче е на Бош, надписите са
    DPD 12V 06 627
    0 130 111 193
    не знам кое е важно и кое не, затова ги пускам всичките.

Приемам идеи за заместител.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Хм, тя така, дето я мислехме, няма да стане, ами май ще обикаляш из моргите - за съжаление..

Успех!

Коментар

Нататък отиват нещата, за съжаление днес не мога да мърдам никъде, а утре и вдругиден, поне при нас, моргите са в почивка.
        То и като работят, част за коли преди 2000-та се намират доста трудно.
        Приемам идеи всякакви

Коментар

Чак днес виждам темата .... ... виноват.

Тефчо ... не виждам как можеш да възстановиш този ротор ....
          Най-добре, тичай по моргите ...
          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Днес малко си поизпилих нервите с тоя скапан вентилатор, но най-накрая заработи правилно.
            Както справедливо отбеляза CarTest, оригиналното моторче е заминало за Вечните Ловни Полета, друго оригинално няма време да му търся, а и без това шансовете да пасне без преправяне не са особено добри.
            Veni1 ми пусна една интересна препратка, руснаците споменават, че моторче от ВАЗ 2108/09 горе-долу става, но някак не можах да преглътна идеята да насадя на Мерцедес руска част...

Та се заиграх с едно японско моторче със сходни параметри. Сечението на оста не беше съвсем същото, но с помощта на една лентичка ламарина 1.6мм и половин час игра с часовникарските пили стано перфектно. Турбината се насади правилно, обаче нов проблем: като завърти по-сериозно и тресе, та не е истина.
            1 час се пулих, докато най-накрая ми щракна, че по турбината има баланси. Махнах ги, всичките - поуспокои се. На принципа проба-грешка ги местих насам-натам, докато най-накрая турбината се стабилизира и сега върти на всякакви обороти без да трепне.
            Отне ми "само" час и половина и ми замръзна ръката - все пак като развърти духа свирепо, а в гаража е съвсем малко по-топло от навън...

Сега съм го пуснал да свиква и ако до утре сутрин не му хрумне нещо друго - монтирам на място. Не знам дали е най-правилния начин, обаче друго не можах да измисля, предвид обстоятелствата.

Специални благодарности на Veni1 за подкрепата!

Коментар

Добре де ..... само ми кажи, че правиш този секс ... за пари ....
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Буахахахахаааа
                Не бе, не е проституция. Обикновена курва, от любов към спорта

Правя го, щото съм блейка. Трябваше да се усетя още на смяната на четките, че тоя мотор е свършил курса и да обикалям да търся, докато имаше време и не беше чак такава гадост времето. Е, не се усетих - сега си плащам за гяволъка. Не, че не мога да засиля пича да обикаля по моргите (или аз да обикалям) една седмица, все нещо ще изскочи, но до тогава тая кола остава почти неизползваема. Или най-малкото, някой трябва да забърсва постоянно стъклата с парцала, тук е адски влажно в момента.
                Та така...

Коментар

Всичко е добре, щом свършва добре.
                  "Русифицирането" не винаги е най-добрия вариант, ама като е единствен...

Честито!

Коментар

Току що приключихме. Работи си. Може би аеродинамичните шумове на максимални обороти са малко по-силни, но може и така да ми се струва, все пак нямам друг за сверка.

Вени, не знам кога ще дойда към Пловдив и да не е по работа и да е без бързане, че доста бири ти се събраха

П.П. Да, като остане единствен вариант руското, ОК. Но в случая все пак имаше избор. Предпочетох японското. Не знам от Мерцедес на кое биха се разсърдили повече

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                      Става въпрос за Е210, 300Д 96та. От ляво парното си топли нормално, отдясно - само студ. Може ли да се направи някаква сравнително лесна проверка, за да се установи причината?
                      Чак сега виждам темата и виждам,че е стара,но поне да кажа мойте наблюдения!Всичките Мерцедеси (93-98г) Е класи и S-класи рано или късно имат този проблем!....Най-често този проблем се проявява при некаране на автомобила,затова и повечето като ги купят от автокъща(седял там 2г примерно) и това е първият проблем,с който се сблъскват!Аз имах същият проблем!Проблема винаги е във въпросните клапани,за които си споменал!....В повечето случаи малките болчета,които са вътре и които трябва да отвиеш,за да стигнеш до клапата,където е проблема -просто нямат отвиване или вече някой ги е замазал преди теб!....И при мен беше точно вторият вариант....след като го отворих започна и антифриз да тече от там!....Най-лесният и може би правилен вариант е да се подмени със втора употреба,както аз направих -м/у 150-250лв се намира и си го бележат!Ако заработи,после кара ли се колата няма прецакване! ...
                      Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X