Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за изпотяване на стъкла

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за изпотяване на стъкла

Постоянно като не се кара колата се изпотяват стъклата, винаги задното, но много често и предното, направо тече вода, това го забелязвам от няколко месеца.
    Не е прана вътре тапицерията или каквото и да е.
    Гладам от целият паркинг пред блока само на колата на жена ми са потни стъклата, ефекта се получава винаги, не само сутрин, два часа са достатъчни да е в покой и почват да текат реки отвътре.
    Какво става и как да се отърва от това нещо?

гледам има писано по въпроса за изпотяването, но то е в движение или сутрин при тръгване, аз запаля ли колата няма проблем всичко се изсушава и е ОК.
    LZ1PER

Re: Въпрос за изпотяване на стъкла

Пробвай да оставяш по половин сантиметър отворени стъклата, или я остави цял ден на слънце с отворени стъкла да.... А да не би там където паркираш да има отдолу шахта от канализацията???
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
      Пробвай да оставяш по половин сантиметър отворени стъклата, или я остави цял ден на слънце с отворени стъкла да.... А да не би там където паркираш да има отдолу шахта от канализацията???

паркирам на различни места на паркинга и винаги е така
      LZ1PER

Коментар

Просто вътре някъде се е събрала или още се събира влага. Наистина трябва добре да я изсушиш на слънце за няколко дни и да видиш после. Иначе сходен ефект се получава понякога ако има съсвсем слаб теч от радиаторчето на парното... Като повърви колата и загрее изсъхва и няма проблеми, иначе се стича и запотява. Освен това виж ако е с клима и филтър на климата да смениш същия този филтър.
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Ако има теч от радиаторчето на парното, в колата ще мирише и на антифриз (гадна миризма)
          В някой случай се получава изпотяване и когато поленовият филтър е за смяна.
          Кога за последен път си го сменявал ?
          LZ1HKW
          Реглаж на преден и заден мост
          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

От поленовия филтър или рециркулационната клапа стъклата се потят в движение при работа на климатика или отоплението. Колегата казва, че това се случва в покой. По всяка вероятност някъде има събрана много влага. Може да е под стелките, може в кухините. Виждал съм събрана много вода в нишата за резервното колело при запушен дренажен отвор.
            Виж дали шумоизолациите под стелките са влажни.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
              Ако има теч от радиаторчето на парното, в колата ще мирише и на антифриз (гадна миризма)
              В някой случай се получава изпотяване и когато поленовият филтър е за смяна.
              Кога за последен път си го сменявал ?
              Значи не е точно така, почваш да усещаш като теча стане по-сериозен и тече и при топъл радиатор, иначе прокапва лекичко когато е студен и се събира отдолу под стелки и тн...
              Иначе по всяка вероятност просто е пълно с вода отнякъде другаде и не може хубаво да изсъхне.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Не знам с каква кола си, аз съм виждал на Ауди 100 подобен проблем - отпред където са чистачките, не знам как се казва този отсек, между предното стъкло и самият двигател, при Ауди-то е затворено като вана - бяха се събрали литри дъждовна вода. Там си има дренажен отвор с една гумичка, но беше запушен от листа, и като измъкнах гумичката просто се изля една туба вода на земята. Толкова пълно беше че чак се чуваше в движение как се плиска вода.
                При теб не знам как е, но по принцип често има разни дренажни отворчета по каросерията които се запушват, събира се вода и стават подобни щуротии - изпотяват се стъклата, да не говорим за миризми и корозия.
                Това обаче би накарало стъклата да се потят и в движение, тъй че не знам дали точно такъв е проблемът в случая.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

колата е сеат толедо 2000г на 60 х.км жена ми я кара от нова, знам и историята
                  вода вътре няма, защото долу по пода е мокет и е сух, пипах го стелките са гумени и те са сухи, няма как да е от багажника, защото е седан и няма връзка с него, филтъра н аклиматика е за смяна на 10х. км е но това ства само в спряло и загасено положеие, но го има всеки ден няма значение какво е времето на вън!
                  LZ1PER

Коментар

Провери ПОД мокета. Основата му е водонепроницаема и макар да изглежда сух под него може да има влага - на фиата на приятелката ми имаше същия проблем. Оказа се, че влиза вода през уплътнението на стъклото и въпреки, че мокетът беше привидно сух под него беше мокро. Шумоизолиращата вата под мокета като се напои веднъж съхне много трудно. Освен това кофтито е, че ще тръгнат и ръжди.

Коментар

И на мойто Пежо влизаше вода под задната седалка.
                      Не се изпотяваха прозорците ,но меришеше на влага.

Коментар

значи се налага да разтапицирам праговете, мокета не е ли залепен за пода???
                        LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy76 Преглед на мнение
                          Не. Разбери че щом се потят стъклата тази влага през останалото място някъде си е налична. Трябва само да я намериш къде е.

Коментар

Първоначално публикуван от peppy76 Преглед на мнение
                            Просто отвиваш рапидките на вътрешната пластмасова лаистна върху праговете. Мокетът не е залепен - подпъхнат е под тази лаистна. рапидките минават и през него
                            Влагата, кондензирана по стъклата не се е самовъзпроизвела - отишла е там от друго място

Коментар

проблема е в климатика-запушени дренажи...когато подкараш колата изпарителя се обледенява и събира влагата а когато спреш няма откаде да изтече
                              ------------------------------------
                              тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X