Обява

Свий
Няма добавени обяви.

рязане с електрожен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: рязане с електрожен

Този модел трансформатори са обикновено по 160А. И този ток могат да го поддържат обикновено за 4-5 електрода 4мм(тези са правилните електроди за този ток, но за заваряване). После следва лек дим от електрожена, чуденка "какво му стана на този електрожен?", и пренавиване на трансформатора което понякога се равнява на цената на нова машина. За рязането-и аз съм рязал, за по-бързо, и когато не се изисква точност, но за къси срязове-до 20-30 см максимум. Оттам нагоре е рисковано. Рязал съм и с ЦО-то, ама и това не е правилното.
    За рязане на вагонетки ми се струва, че няма да издържи и на първата. За дебелина на ламарината 5 мм с един електрод 3.25 ще срежеш може би 15-20 см. Помисли си колко чанч и колко ток ще отидат, не си заслужава. За такава работа си трябва резак. Както отдавна се знае-козата си иска пръч...
    Успех с рязането.
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Колеги , да ме прощавате ама що пишете глупости?!
      Кой електрожен ще изгори при рязане? Вашия личен , дето е в гаража , или Електрожена с главно Е ? А изобщо рязали ли сте с електрожен?
      Много ги разбираш тези работи това е очевидно! Предлагам да ти изпратя една Кракра да я пуснеш, която умря след доста по-малко рязане от "няколко вагонетки".
      Споделил съм личен опит не натрапвам мнението си на никого, искам само да предпазя колегато от ситуация да си купува нов електрожен(цената за пренавиване е същата)

Коментар

Да, зелената кракра е 160А. Две кутии електроди няма да стигнат за нищо, и изобщо ще се затрие икономическия смисъл от упражнението.
        Кислороден резак ще спаси демокрацията.

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
          Много ги разбираш тези работи това е очевидно! Предлагам да ти изпратя една Кракра да я пуснеш, която умря след доста по-малко рязане от "няколко вагонетки".
          Споделил съм личен опит не натрапвам мнението си на никого, искам само да предпазя колегато от ситуация да си купува нов електрожен(цената за пренавиване е същата)
          Извинявай , но продължаваш да пишеш глупости . Виж първо какво съм писал в моите постове!
          Колегата в първия си пост не уточни за каква "Кракра" става въпрос . Завода "Кракра" в Перник произвеждаше широка гама машини . От 160А до 500А . Правотокови , променливотокови , със стръмно-падаща до твърда и леко възходяща характеристика . На всичко отгоре имаха и "Кракра" за електросъпротивително заваряване . Да зададеш въпрос : "Моята Кракра дали ще реже 5 мм. дебелина" е все едно да попиташ : "Моята кола дали ще мине през това блато и по тези камъни" .
          Още по-тъпо е да попиташ "Моята зелена Кракра дали ще свърши тази работа" .
          Така че един технически грамотен човек би започнал с въпроса : "Може ли 160 амперова "Кракра" , работеща на променлив ток да реже дебелина 5мм. ?" Тогава и дискусията щеше да протече на по- смислено ниво.
          Що се отнася до това колко аз ги разбирам нещата : Ми ако не ги разбирах нямаше да оцелея 20 години в частния бизнес . За сведение : имам във фирмата ми 3 плазми за рязане - от 50 до 150 амперова и дебелина на среза до 50 мм. Газовите резаци не ги броя . С тях ( и не само) си изкарвам хляба.

ПС . Тази работа с вагонетките може да я свърши от "Кракра" Е315 нагоре . Без да изгорят . И при почти същата производителност като газовия резак . С 4 или 5мм електроди. Само дето както писах - икономически е изгодно единствено ако колегата намери електродите без пари . А за тези дебелини и брой вагонетки 200 кила не му мърдат .Зависи естествено и на какви парчета ще ги дроби.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

И ако тока е без пари, между другото.
            Щом легените са 5 мм, рамите на тия вагонетки са от повече от 10, и там не виждам за какво ще става дума без кислород.
            Само дето не мога да помогна, понеже моя резак го откраднаха отдавна(((

Коментар

Търси някой с резак защото кутия 5кг Вежен вече прескочи 20 лева като сметнеш и тока и печалбата ти отиде . Миналата седмица зареждах кислород голяма бутилка 10 кубика е 12 лева щото и аз имам да режа матерял. Като ще ги връщаш на вторични по добре намери някоя голяма фирма те си имат и транспорт и резаци прибират всичко то място.
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X