Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко въпроса

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Няколко въпроса

Имам няколко различни въпроса
    и затова ще ги напиша тук,за да не стават много темите.
    1.Чувал съм,че има уред,който превръща крачките в километри.Крачкомер или нещо такова.Къде го продават и колко струва горе-долу ?
    2.Какво е налягането на пропан-бутана в пълна бутилка за кола и каква е температурата му ?
    3.Ако преди карбуратора се направи отклонение и се свърже с манометър,той ще бъде ли полезен за информация за количеството газ оставащо в бутилката ?
    4.Какъв е най-простия начин за измерване на утечка в един автомобил с мултицет ?
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

До: Няколко въпроса

Доста от новите телефони си го имат като екстра това с меренето на крачките, а иначе като отделен уред съм виждал в конрад

Коментар

За крачкомера имам спомен, че е брояч и на всеки ляв /примерно/ крак натискаш копчето. По този начин отброяваш така наречените "двойни крачки". От своя страна една двойна крачка се приема за метър и половина. На скоро гледах някакви крачкомери в магазин за конфискувани или залежали стоки на цена около 10-12 лв. Естествено не е механичен, а с някаква батерийка...
      Всичко това го пиша с уговорката, че спомените са от преди 25 години и е научено по "онова" време. Вероятно европейските и американските командосери са измервали по друг начин изминатото разстояние при движение по азимут...

Като си прочетох поста се сетих, че имаше и нещо наречено "кривомер" с което можеше да се мери разстоянието по картата...Май още отлежават в една чанта на таванската, такива и други неща...

Коментар

1. За крачкомера не знам
        2. Около 4 атм. ако има поне малко въздух. Стандартно се пълни 80%. Варира малко в зависимост от температурата.
        3. Не.
        4.Откача се единия от кабелите на акомулатора, мултицет, включен на "Ток" (А) се закача към откачената клема на колата и полюса на акомулатора. Гледа се какво показва урУда. Колата е с изваден ключ и затворени врати. Първо е добре уреда да се сложи на 10 А....ако има толкова. Ако не, запаси се с бушони за модела.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

За четвъртият въпрос да добавя към описаното от колегата, че след свързването на амперметъра (винаги последователно се свързва), нормалната консумация от алармата и часовника е около 50-100 мА. Ако има повишена консумация, започваш да вадиш бушон по бушон докато установиш от кой токов кръг е. Ако няма резултат най-вероятно има пробил диод на диодния блок на алтернатора.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X