Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нано защита на предно стъкло - тествано 1 година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нано защита на предно стъкло - тествано 1 година

1. потвърждавам ефекта показан тук

2. Наистина може да се кара без чистачки над 80-100км/ч ( зависи от наклона на стъклото)

3. Много по-малко залепват мушици (най-ценното за мен)

за съжаление ефекта не е траен и на 6-8 мес. трябва на се обработва пак
    това което пробвах мисля беше на база TiO2 струваше около 25лв.

Ако някой е ползвал по-евтини и действащи обработки да казва
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

До: Нано защита на предно стъкло - тествано 1 година

Ползвал съм италиянско, купено от бензиностанция за около 6 - 7 лева .
    Eфекта е добър, но на предното стъкло чистачките го изтриват относително бързо.
    На другите стъкла ефекта е доста траен.
    Последно редактирано от mitkochanev; 20-04-10, 10:09.
    Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
    ... turn on your A/С !

Коментар

Продължавам да използвам такъв протект на Търтъл Вакс..

С големи надежди купих шишенцето - .5 литра за десетина лева.
      Явно рекламата е силна, защото очаквах по-добър резултат. Действително това, което се вижда на клипчето, се получава - стъклото гони водата като току-що пастирана боя..
      Обаче видимостта през капките, и видимостта през почиствано с нормална чистачка са две различни видимости..

Действително, и бързо му минава действието, определено не е за няколко месеца, а доста по-кратко.

На доста приятели съм третирал стъклата, мнението е едно - съвпадащо с можето..

Ако спре чистачката, е алтернатива, ама инак - по-добре е качествено перо..
      Последно редактирано от Veni1; 20-04-10, 10:52. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Продължавам да използвам такъв протект на Търтър Вакс..

...

Действително, и бързо му минава действието, определено не е за няколко месеца, а доста по-кратко.

.....
        хм, моето поне 6мес. кара на едната кола , може да зависи от вида и големината на частичките, ще потърся къф ми беше препарата.
        забелязах и че перата по бавно се износват
        байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.

Коментар

Ползвам такова на Percenta. Немско е. Едната година си е изхвърляне, но 6 месеца (зимата) кара. Даже едната кола беше демонстрационна, наполовина намазана отпред, още има разлика между двете половини на джама...
          Иво Върбанов я ползва на баха "България, може да сподели как беше за оф-роуд...

Коментар

А някой да е омазвал визьор на шлем? Интересно ми е , щото съм ползвал разни спрейове за визьора ......
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              Действително това, което се вижда на клипчето, се получава - стъклото гони водата като току-що пастирана боя
              Същото се получи при мене когато по погрешка вместо течност за чистачки, сложих някакъв антифриз и го ползвах известно време. Бях много доволен цяла зима, обаче накрая силикона на перата на чистачките се размаза по стъклото и сега като вали все едно че стъклото ми е леко запотено (много дразнещо, а и не се изтрива да му се невиди).
              "Do not correct a fool, for he will hate you;
              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                Същото се получи при мене когато по погрешка вместо течност за чистачки, сложих някакъв антифриз и го ползвах известно време. Бях много доволен цяла зима, обаче накрая силикона на перата на чистачките се размаза по стъклото и сега като вали все едно че стъклото ми е леко запотено (много дразнещо, а и не се изтрива да му се невиди).
                Абе то си е 100 % офф, ама се сещам на един приятел гаджето как решило да долее масло, ама не уцелила правилната дупка...
                Та - в казанчето за чистачките...

Мани, ами и се опитала да попръска малко по-късно..

Ефекта го видях - покъртителен беше....

Коментар

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
                  ... Иво Върбанов я ползва на баха "България, може да сподели как беше за оф-роуд ...
                  И аз го пробвах. Е, калта не си пада сама. Трябва чистачка да играе, макар че стъклото се изчиства по-лесно. Но като че ли ефектът не се задържа много дълго. Преполагам, че остъргването на калта от стъклото не се отразява много добре на покритието.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    И аз го пробвах. Е, калта не си пада сама. Трябва чистачка да играе, макар че стъклото се изчиства по-лесно. Но като че ли ефектът не се задържа много дълго. Преполагам, че остъргването на калта от стъклото не се отразява много добре на покритието.
                    Е, гаранция, че не може сама, както и че при екстремни условия по-бързо пада... Другото важно, което ми казаха тогава е, че трябва да има подходящи условия и при нанасянето - идеално изчистено стъкло, температура на въздуха над 5 градуса и ниска влажност на въздуха, а тогава беше дъждовно...

Коментар

за моето стъкло беше:

1. почистване
                      2. мазане
                      3. "запечатване" ( втора тубичка с нещо бързоизпаряващо се)

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                      А някой да е омазвал визьор на шлем? Интересно ми е , щото съм ползвал разни спрейове за визьора ......
                      за каска трябва да има ефект , но с препарат без разтворители , че пластмасата...

Коментар

Много се кефя на някои рекламни текстове, особено когато се използват модерни думички... В случая става дума за тънък защитен филм, чиято дебелина е няколко микрона (микрометра). Едва ли е под микрон, т.е. измерима с нанометра, но пък звучи съвременно, хай-тек и най-вече убедително. Дори и така да е, не е коректно, заради дебелината на слоя, да набедиш продукта за изработен чрез нано-технология...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Ако помага за стари и фино издрани стъкла, дайте го насам - т.е. кажете кое е, да пазарувам.

Коментар

И аз от доста време, още преди книжка да имам слагам на стъклата на наще коли такова редовно, караше не повече от 2-3 месеца... но не беше и скъподе... а всъщност наистина е по-добре с него... ама вече престанах с тази практика от 1-2 години... каде от нямане на време каде че не м се занимава вече
                            Моите снимки...
                            https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                            https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                              Много се кефя на някои рекламни текстове, особено когато се използват модерни думички... В случая става дума за тънък защитен филм, чиято дебелина е няколко микрона (микрометра). Едва ли е под микрон, т.е. измерима с нанометра, но пък звучи съвременно, хай-тек и най-вече убедително. Дори и така да е, не е коректно, заради дебелината на слоя, да набедиш продукта за изработен чрез нано-технология...
                              не дебелината на филма, а размера на частиците е наното, много беше интересно , защото това с което "мажеш" при мен беше абсолютно прозрачна водица , обаче като се изпари, се появи от нищото "тебеширен прах" като ти е за пръв път е супер странно усещане

за издрани стъкла само полиране помага , това не е за тях

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X