Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Tърся следните алуминиеви детайли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Tърся следните алуминиеви детайли

дт. 1 >Това е релса,необходима ми е с дължина 1000мм-1100мм, широчина 60-80мм,приоритет към 80мм.показаната е образец.
    Идеята е да са 2 релси от двете страни,стабилно и неподвижно захванати една за друга.

дт.2 > Това е платформата,която трябва да се плъзга по релсите,широчината и трябва да отговаря на широчината на релсите.

дт.3 > същото, но с лагерни колела,самосмазващи,не са метални а от някаква специална пластмаса.Замества дт.2,като начин на плъзгане.

Въпрос- откъде може да се купят с такъв или подобен профил?
    Или евентуално,ако някой праи такива неща,колко би ми струвало - части с труд.
    Мерси
    Прикачени файлове
    Пътят е целта.

До: Tърся следните алуминиеви детайли

При всеки случай имаш голям и скъп проблем. Точните линейни задвижвания не ги обича никой. Правят се много трудно и не от какво да е.
    Главния въпрос е колко голямо е това, и колко тежко нещо ще мести. От там трябва да започнеш.

Коментар

ЦНЦ фреза ли надушвам?

Коментар

Ако ще има и вибрации - хептен ще брадяса.

Коментар

Провери в Улмер,ма цените им са болезнени.
          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Идеята е да носи 4-10кг,няма да се ползва при вибрации,застопорява се и се плъзга само горната глава.Тежеста на устройството като цяло е без значение,но до 5кг ако стане е ок.
            Иначе големината съм я описал в началото 1000мм на 80мм.
            Какво е Улмер?За пръв път ги чувам...
            Имам познат,който прави някои неща от олекотен алуминии (ако така се казва,не съм сигурен),но не смея и да му се обадя.Преди време по лесен детайл 250мм на 80мм ми излезе към 80лв....
            Подобни неща имало в чуждите "Направи си сам",но тук не съм виждал.
            Притеснява ме,че ако се направи от желязо или стомана,ще тежи 2 тона,а е хубаво да е преносимо...
            На фреза,ок,а материал и цена?
            Пътят е целта.

Коментар

Улмер е нещо като Мерцедес, в оная област.
              4 кг на метър и нещо вече е много. 10 е извънредно много, там вече не става дума за дуралови релси.
              Остава да кажеш каква точност на движението на касетата очакваш. После ще ти кажа има ли нещо готово, или ще трябва да го поръчаш.

Коментар

Точност,да се движи без задиране,може и с леко усилие ,да не халтави релсата с конзолата.Движението с конзолата ще е с ръка.Има идея и за моторизирано задвижване,но на този етап и ръчна тяга е ок.
                Т.е. няма други конкретни изисквания,размерите за широчината може и да варират +- 10мм.
                Има вариант и да са отделни тръби,но по някакъв начин свързани твърдо по между си.Връзката може и да е болтова,така ще е и по компактно за пренасяне.
                По важното е гладкото движение между двете повърхности,за това съм дал и варианти с плъзгане чрез триене и с търкаляне.
                Пътят е целта.

Коментар

Отиваш тука:
                  http://www.hubata-seals.com/bg/categories/contact.htm

На охрид 27 имат 2 магазина, един за лагери и един за гумени изделия - семеринги, O пръстени и прочие. Влизаш в тоя за лагери. Вътре има китайско, тайванско и нам-си-кво производство. Казват се "танкетки", а релсата за тях е на метър. Цените на китайските и тайванските са в пъти по-ниски от всичко друго. По-евтино от в тоя магазин не съм намерил никъде. Като ги видях се опулих направо!

Друг вариант е кръгъл линеен лагер, движещ се върху кръгла релса или прът. Там имат и такива.

Ама, кажи какви си ги намислил, че да ти кажем кое е най-добро в твоя случай конкретно.

ПП: За алуминиева релса забрави. Не е вариант. Не е точно и е нетрайно. Алуминия става на нищо, дори да лагерува с пластмаса. Независимо от сплавта. Започва да халталее здравата след време.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

не схванах каво точно искаш да правиш, но подобни механизми използват мебелистите за разни окачени, плъзгащи се врати....... носят доста повече от 5 кг. и са десетки видове

поразгледай линк 1

линк 2

линк 3

може нещо да ти свърши работа

Коментар

Ще се набуташ.
                      Върху тая масичка трябва да има инструмент, или изпълнително устройство. "Колкото някак да мърда" не е техническо задание. Въпросът е "колко да не мърда". От там следват и изискванията към всичко останало. А то показваш микрометрични детайли - едно към гьотура и нещо - не е задание. Трябва да кажеш колко ТОЧНО е едно към гьотура. Три пръста луфт, или там една педя ...)

Коментар

Благодарности на всички,линковете дават някаква отправна точка
                        ето за какво става дума:

http://itway.pl/products/ 290$,до митницата и без път

http://www.kesslercrane.com/index.ph...283&Itemid=111

това е друга фирма,про вариант,предпочитан,естествено,но цената стартира в US от 1000$

и ръчна направа:

http://friedhelm-fischer.de/index.ph...:top-headlines

Това което ме интересува е към 150$

Идея нямам колко да е към гьотура

И нещо от Улмер:

http://catalog.item.info/Onlinekatal...its_1000021830
                        Пътят е целта.

Коментар

Едно към гьотура е точно колкото ти трябва. Останалото ще го обере автоматиката на любителската камера.
                          150 долара е под смислената цена - щом ти върши работа да се мандахерца криво-ляво ей натам - това е твоето.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            Едно към гьотура е точно колкото ти трябва. Останалото ще го обере автоматиката на любителската камера.
                            150 долара е под смислената цена - щом ти върши работа да се мандахерца криво-ляво ей натам - това е твоето.
                            Проблема с мърдането е лесно решим поне с така показаните на снимките профили . Плочката на подвижната част която държи посредством болтове лагеруващата част се изработва не с фиксирани отвори а с фрезовани в двете посоки легла за болтовете и спокойно вече се регулира луфта между двете части. Даже ще поеме и в известни граници бъдещото износване..
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X