Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Един тъп въпрос - полиране на фар, ама отвътре

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Един тъп въпрос - полиране на фар, ама отвътре

Запалих се от темата на Спарки за китайските ксенони и вкарването им в нормален вид и фар. Работата е там, че за фара за който мисля да правя приспособяването няма напълно прозрачно стъкло с което да заменя фабричното имащо фреснелова леща. Въпроса ми (сигурно ще ви се стори тъп, ама нейсе) е - изобщо възможно ли е да се полира отвътре подобно стъкло за да се "изгладят" браздите на фреснеловата леща и да стане напълно чисто стъкло?

На първо четене се сещам, че ако изобщо е възможно ще се получи стъкло с различна дебелина и ще хвърля и криви снопа от лупата накъдето си иска...

ПП - Сега като си зачетох поста всъщност май е по-добре вместо полиране направо да си се нарече шлайфане или дори фрезоване
    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

До: Един тъп въпрос - полиране на фар, ама отвътре

За можене - може, ама нито знам кой го прави, нито колко струва.

Трябва да се фрезова и полира само средата на стъклото. Нищо особено като операция, ама иска специални машини и инструменти.

Иначе ще изглежда добре - като оригинален фар на BMW, например.

Малки кривини не са проблем. Ще се донастрои фара, за да свети както трябва. В смисъл не е нужно да е чак идеално оптически.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами освен да хвана шише ракия и да тръгна да разпитвам стругарите/фрезистите по цеховете... Не е лош вариант според мен, пък и да прецакат нещо те фаровете за закъсантия са си евтини поначало. Просто исках да знам предварително дали изобщо е възможно чисто технически, че откъм обработка на детайли и материали съм гОла вОда.
      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Ей тук един го е правил, но е купил пластмасови "стъкла"
        http://www.theretrofitsource.com/for...pic.php?t=1502
        Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
          Ей тук един го е правил, но е купил пластмасови "стъкла"
          http://www.theretrofitsource.com/for...pic.php?t=1502
          Е, така е лесно. Може и вкъщи. То и самото полиране на стъклото май не е особен проблем. Проблем е фрезоването.

В стругаро-фрезистки цехове надали ще стане. Трябва си стъкларски цех.

Гледам правят разни скосявания и изтънявания на стъкла по ръбовете тук-там. Вероятно ще знаят как. Ама не мога да те насоча къде.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Уха, тоя ме утрепа Даже ги е изтъркал с шкурка, казва, че му е отнело часове... Но определено си заслужава, станало е бомба! Е, остава да се сдобия с чифт лупи и почвам унищожаването

Коментар

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
              Уха, тоя ме утрепа Даже ги е изтъркал с шкурка, казва, че му е отнело часове... Но определено си заслужава, станало е бомба! Е, остава да се сдобия с чифт лупи и почвам унищожаването
              Пластмасови се търкат лесно с нужния инструмент и с бормашината. После се полират пак така.

Коментар

За съжаление при мен са стъклени и май няма вариант за пластмасови. Не, че за 6-7 часа и дрелка + каса бира няма да ги преборя де

Коментар

За съжаление при мен са стъклени и май няма вариант за пластмасови. Не, че за 6-7 часа и дрелка + каса бира няма да ги преборя де
                  Стъклото се фрезова със специфични инструменти и на високи обороти. Иначе се чупи, или поне се отделят люспички.

Някакъв вариант е фин инструмнт, закачен на дремелче, на 20000 оборота, това сложено на стойка, и много търпение + маска, щото хвърчи стъклен прах навсякъде и не е добре да се диша. Терпентина помага за смазване и охлаждане.

Интересен обаче е въпроса с инструмента отпред. Не може да е фреза. Трябва да е някакъв абразив. При това с не голяма едрина. Съответно трябва да си намериш приставка, на която да можеш да слагаш шкурка, да речем, и отпред да е плоска и с нужния диаметър.

След тая процедура пък трябва полиране. Там вече момента е още по-тънък и не знам с какво. Предполагам полир паста, но не знам каква би била подходяща за стъкло. Има едни като плат, например на 3M, със едрина 4000. Само не знам какъв е абразива в нея. Иначе отдолу си е и с подложка.

Коментар

То и аз така го бях замислил, но всъщност май ще е по-добре да го оставя на хора дето това им е работата - ще намина да питам при някой стъклар дали може да се импровизира нещо. Понеже ако го захвана аз трудно ще успея да го направя като хората - за разглабяне на двигател инструменти имам бол, но за полиране на стъкло имам една кръгла нула

Коментар

То и аз така го бях замислил, но всъщност май ще е по-добре да го оставя на хора дето това им е работата - ще намина да питам при някой стъклар дали може да се импровизира нещо. Понеже ако го захвана аз трудно ще успея да го направя като хората - за разглабяне на двигател инструменти имам бол, но за полиране на стъкло имам една кръгла нула
                      Тъй, тъй. Стъклото си е гадна и специфична работа. Трябва майсторлък и усет. Не всеки го може, а и не всеки има опита, така че да стане добре.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X