Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шприцване на полиамид /РА/ параметри?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шприцване на полиамид /РА/ параметри?

Налага ми се да си изработя 500-600 бр. еднакви детайли по 15 до 20 грама от полиамид./обикновен/
    Поради слижността на детайла - единствения начин е шприц в матрица от дурал./ в момента работя по нея.
    Ако някой може да помогне с параметрите за шприцване:
    - работна температура
    - номинално налягане

А ако някой може да предложи услуга - шприц би било идеално.

До: Шприцване на полиамид /РА/ параметри?

Ако ти се ходи до Стрелча, обади се на лично. Там шприцвам детайли от полиамид и съм доволен. Имай пред вид, че не обичат много полиамида, защото няма голяма течливост във формата (особено по-сложна), а при по-висока температура дава голямо всмукване(намалява обема). Поздрави.
    LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от Leam Преглед на мнение
      Налага ми се да си изработя 500-600 бр. еднакви детайли по 15 до 20 грама от полиамид./обикновен/
      Поради слижността на детайла - единствения начин е шприц в матрица от дурал./ в момента работя по нея.
      Ако някой може да помогне с параметрите за шприцване:
      - работна температура
      - номинално налягане

А ако някой може да предложи услуга - шприц би било идеално.
      Имам един колега който има шприц машина в къщи днес ще го питам за къкво става въпрос.
      Последно редактирано от sek.1; 10-03-10, 07:20.
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Благодаря за отговорите. То аз съм на път да си сглобя сам един портативен шприц- но се колебая > хидравличен или пневматичен да е? Имам възможности и за двата варианта. За полиамида, мисля че 120-150 бара ще са му достатъчни, но не сам на ясно с работната температура за постигане на оптимална течливост на гранулата...
        Намерих разни данни в интернет, но са различни.

Коментар

Днес говорих с моя колега и той ми обясни че полиамид не може да се шприцва на всякъкъв шприц трябвало му предварително подгряване и още нещо. На неговия шприц не ставало но ми даде телефон на човек който има технологични възможности да го шприцва. Пускам ти го на лични. Задължително ли е да е полиамид ? Другите пластмаси са с много по лек технологичен режим.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
            Днес говорих с моя колега и той ми обясни че полиамид не може да се шприцва на всякъкъв шприц трябвало му предварително подгряване и още нещо. На неговия шприц не ставало но ми даде телефон на човек който има технологични възможности да го шприцва. Пускам ти го на лични. Задължително ли е да е полиамид ? Другите пластмаси са с много по лек технологичен режим.
            Благодаря, ще му звънна.

Най-важен параметър е влажността на гранулата,затова преди шприцване се подгрява предварително преди да влезе в същинската камера за втечняване.
            полиамида обича да пие вода и др. ...

Само PA отговаря на изискванията на детайла - якост и износоустойчивост....

Коментар

Ако имаш път , към Пловдив ми се обади - 0888614175.
              Преди да правиш матрицата се консултирай с шприцьора, а най добре и с матричар. Да не стане така, само дето си си изгубил времето и парите с матрицата. А пък , ако си навътре в нещата сори.
              Аз с това се занимавам - правя матрици и шприцвам. Мога да те насоча и в София, но фирмата е голяма, и незнам дали ще ти свършат работа. Но, ако преценят, че матрицата става, ще ти изработят изделията.

Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X