Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Предна двойна пасажерска седалка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Предна двойна пасажерска седалка

Здравейте.

Имам кемпер (алковен) на Мерцедес 207д. Тъй като вече сме с бебе, пък и поотрасна, скоро тръгваме по поляните. За съжаление кемпера има два единични седалки отпред. Идеята ми е някак да сложа седалка и за бебешкото столче.

И тук започва трудното. Най-добре е сякаш да сложа една цяла двойна пасажерска седалка. Но от опит знам че по време на път от време на време се налага жена ми да отскочи до караванната част я за бутилка вода, я за...знам ли, нещо друго. Значи трябва да остане разстояние между двойната седалка която ще сложа и шофьорската седалка. Между двете седалки е и скоростния лост, което още повече ограничава мястото. Мерих, 65-70 сантиметра седалка би свършила работа, МАКСИМУМ 75. Само че такава седалка си е доста тясна, а понякога се случва цял ден пътуване, предполагам за жена ми ще е доста уморително.

Дали може да ми подскажете някоя идея как да се справя с проблема?

Мислил съм за двойна седалка, която да се завърта на 90 градуса около оста си с център на въртене по-откъм вратата, но предполагам че ще е доста работа да се направи хем лесно за завъртане, хем достатъчно сигурно (все пак бебе возя), хем конструктивно просто.

Мислил съм и за два седалки, като едната да се катурва напред като във двувратка, но не съм убеден че ще е удобно.

Мислил съм за това едната седалка да е малко по-назад от другата и да може да се катурва настрани така че облегалката и да отива зад облегалката на другата и така да може да се прекрачи назад в караванната част.

Ще съм благодарен ако ми помогнете да изчистя конкретна идея. Може би някой се е справял с подобен проблем вече.

До: Предна двойна пасажерска седалка

Здравей колега,ако те устройва намери си седалка от рено еспейс,по-старите модели.Седалките на шофьора пътника до него се завъртат около оста си на 360 градуса. Поздрави.
    DAIHATSU ФЕРОЗА 1.6 16V 0897968887

Коментар

Благодаря за съвета, не знаех че те се въртят. Но не съм сигурен дали ще свърши работа, ако сложа плътно една до друга две въртящи се седалки - няма да може да се завъртат, ще опира. А да оставям достатъчно място за завъртане помежду...ами тя жената ще си мине през тоя процеп. Може би ако използвам само въртящия се механизъм, а да монтирам отгоре двойна седалка...

Коментар

Така или иначе, място за жена и бебе в столче, няма да има. По-добре е бебето да е отзад. И по-безопасно за него, и по-удобно за жената.
        подаръци за мъже от FACOM
        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не мисля че отзад в талашитената каравана е по-безопасно отколкото в средата отпред в танк от 80-та година 207д. Всъщност зависи и от ситуацията разбира се. Не мисля че за жената ще е по-удобно тя да е отпред а бебето отзад нейде на 2-3 метра правейки незнайно какво. Да не говорим че и бебето няма да му хареса идеята. А жена ми да се завре отзад по време на пътуването...ами за какво го правим тогава?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X