Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво се оцветява епоксидна смола? А полиестерна?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: С какво се оцветява епоксидна смола? А полиестерна?

Намерих оксидна "Bayferrox". Довечера ще я пробвам. Сега отивам да я купя. Имат прилична цветова гама.

ПП: Купих черна, бяла , зелена и червена. Зелената е 4 пъти по-скъпа от другите. Не знам от какво я правят, ама не ми се вярва да е малахит. Освен тия има още няколко разцветки жълта, кафява и червена. Имам си занимавка за довечера.
    Последно редактирано от sparkybg; 22-01-10, 11:46.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То си има оцветители за смолите - пигменти, аз ги пазаря от Бестимекс...
      VW Beetle 1200-1954/57/59/60/65 VW Beetle 1300-1970/72 / VW Transporter 1500-65 / VW Transporter 1600-74 / VW&Wartburg 4x4 Buggy / Trabant 600 - 62
      SXS-Restorations 0886513079
      Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. - К.Иречек

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Намерих оксидна "Bayferrox". Довечера ще я пробвам. Сега отивам да я купя. Имат прилична цветова гама.

ПП: Купих черна, бяла , зелена и червена. Зелената е 4 пъти по-скъпа от другите. Не знам от какво я правят, ама не ми се вярва да е малахит. Освен тия има още няколко разцветки жълта, кафява и червена. Имам си занимавка за довечера.
        Е, какво стана ?
        Вярно отдавна беше, но при мен оксидна, най-евтина боя вършеше работа !
        На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

Еми, стана каквото трябваше. Опитах черното, зеленото и бялото. Зеленото е много добро. Черното също. Бялото обаче, макар горе-долу да върши това, за което е направено, явно му трябва яко разбиване. Остава на едри частички, които се видяха чак като извадих детайлите от калъпите. Вероятно ще е добър вариант освен разбъркване, да се и маяла някак, като със шпакла. Зеленото (хромов диоксид, май) и черното нямат тоя проблем.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
            Всички оцветители за смоли/поне тези с които работех во време оно/ бяха прахообразни. За полиестерната за да не е прозрачна ползваме титанов окис. Не нарушава своиствата и, някои от нещата правени през далечната ,88 г. на миналият век още са на вода.
            Правил съм опити да оцветявам епоксидни смоли и винаги с прахообразни оцветители. Не си спомням кой ми беше дал тоз акъл и по какъв повод, но действа
            Ferrum dum ignis candet cudendum est.

Коментар

От: С какво се оцветява епоксидна смола? А полиестерна?

Правих опити за оцветяване - обаче транспарентно. Най добре стана със солвентни мастила /от широкоформатен принтер/. С трите основни цвята вогат да се получат всички комбинации. Тези мостри на снимката са с количество мастило - 3 капки на 100 грама. Дано да е от полза на някой!
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3400_1.jpg
Прегледи:1
Размер:82.2 КБ
ID:5228702

Коментар

Първоначално публикуван от vesko111 Преглед на мнение
                Правих опити за оцветяване - обаче транспарентно. Най добре стана със солвентни мастила /от широкоформатен принтер/. С трите основни цвята вогат да се получат всички комбинации. Тези мостри на снимката са с количество мастило - 3 капки на 100 грама. Дано да е от полза на някой!
                [ATTACH=CONFIG]270583[/ATTACH]
                Това за полиестерна ли? Щото на епоксидната от втвърдителя си сменят цвета.

Коментар

Да - за полиестерна. Мене такава ми трябваше да оцветявам.

Коментар

Ползвал съм оцветители специално за смола, продава ги една фирма, в гара Елин Пелин се намира - Булестер.
                    От друга страна мисля че представляват смола с пигмент, не знам обаче дали има значение пигмента точно какъв е. Например ако става въпрос за бял може да е титанов окис или цинков окис, принципно разлика в цвета няма но не знам химически дали някои от пигментите не реагират с смолата.
                    Пигменти на прах могат да се купят от Боила, близо до Горубляне до Цариградско шосе. Това е много голям склад с материали а художници.
                    www.roadsofasia.net

Коментар

За полиестерна когато е нужно оцветяване непрозрачно - пигментните пасти са невероятно добри. Имам бяла и черна - с никаква самоделка не може да се получи толкова плътен цвят.

Коментар

От: До: С какво се оцветява епоксидна смола? А полиестерна?

Предполагам, че би могло да се оцветява с нитро целулозни бои, но не съм пробвал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X