Обява

Свий
Няма добавени обяви.

удължаване на товарни камиончета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• удължаване на товарни камиончета

Здравеите.Имам камионче ивеко 5312 двоина кабина но е с 2.85см. дължина на каросерията. Искам да го направя 3.60см. Чух че в Лехчево обл. Монтана има лицензиран майстор който ги преправя и минава на технотест. Казаха ми че дори имал сайт в интернет. Но незнам как да го намеря. Някой знае ли нешто по въпроса?

До: удължаване на товарни камиончета

Извинявам се,че ви занимавам с сложни въпроси.Може да не ми отговаряте.Аз вече открих това което търсех.Ако все пак някой го интересува фирмата която преправя камиончета се казва "АВИД",а сайта и е www.avidbg.com

Коментар

0888503077 Иван, там го знаят като "Иван-Сокито", намира се до пазара в с.Лехчево на 30км североизточно от Монтана!

п.п. гледам си намерил страницата, след като писах видях, че мнението ти чака одобрение, успех
      LZ1PER

Коментар

Темата е много интересна.Аз искам да попитам дали е сигурно едно такова удължаване защото шасите е пространствена конструкция която обаче не е в покой и винаги има сили на усуква не и възможност за деформация.Интересувах се доста и със заваряване няма да стане за нитоване е трудно защото няма кой да го направи остава болтово съединение.Незнам.Ще се радвам да прочета мнение на хора които имат опит или ползват подобно возило.Благодаря.

Коментар

Да и за мен темата ще бъде интересна.Въпросните по горе 'монтански' майстори се занимават основно с преустройство на бордови бусове в автовози.Там нещата са малко по различни,при някой модели даже се измества задния мост назад.....

Коментар

До края на седмицата ште бъде готово камиончето,тогава ште мога да ви дам по-подробна информация.

Коментар

Едно е да се увеличи междуосието чрез преместване на задният мост назад по лонжероните друго е те да бъдат прекъснати и удължени.Във единият случай качествата на шасито се запазват в другият добавяш нов матреал и все пак прекъсваш шасито.Притеснява ме възвожността да се получи изкривяване на цялото шаси като "лодка" а ако се завари това място става със различна кристална решетка от цялата такава на шасито и е твърде вероятно да пука.Това обаче са мои размисли и колебания.Мисля си и че да се докара търговски вид на изелието е лесно но да е със необходимите характеристики на здравина е много по-трудно.Ако има някой който да използва вече удължен камион по този начин ще го помоля да сподели впечатления и пука ли? провисва ли? заварено ли е или е ползвано зглобка със болтове? Предварително благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от mirko78 Преглед на мнение
                До края на седмицата ште бъде готово камиончето,тогава ште мога да ви дам по-подробна информация.
                Колега какво стана с удължаването?Стана ли добре?Дай инфо и цената също ако не е тайна.

Коментар

Мене по ме вълнува как е станало самото удължаване,вероятно колегата ползва някакви титанови болтове,които да издържат на усилията.
                  заварка абсурд,шасито е от някаква темепрована незаваряваема стомана и се пука и цепи,болтове остават ама какви?

Коментар

Обикновенно шасито се удължава в задната му част, като се заваря допълнително парче директно за задния край на шасито и се слагат усилващи планки.

По закон има известни изисквания към тази манипулация, понеже се измества центъра на тежестта и се променя цялостната структура на автомобила, обаче нали сме си в България, всеки прави каквото може а да става каквото ще...

С една дума, имайте едно на ум при подобни манипулации ако мислите да превозвате по сериозни товари.

Правили сме какви ли не безумия по изрично настояване на клиента. Резултатите обикновенно са трагични!

Коментар

Тук става въпрос за лицензирана фирма, може пък да го правят както трябва!
                      Защо не изчакаме някой, който е ползвал услугите на фирмата, да си каже мнението и да обясни как става? Така можем само да гадаем......
                      LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от peppy Преглед на мнение
                        Тук става въпрос за лицензирана фирма, може пък да го правят както трябва!
                        Защо не изчакаме някой, който е ползвал услугите на фирмата, да си каже мнението и да обясни как става? Така можем само да гадаем......
                        И в моя случай става въпрос за лицензирани фирми. Най-големите в България.

Достоверно е удължаването ако има протокол от "Технотест" ?

Неслучайно на Евро табелата на всеки товарен автомобил е написано междуосието...

Коментар

За тези пише, че издават документ, с който се ходи в технотест за узаконяване!
                          LZ1PER

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
                            Мене по ме вълнува как е станало самото удължаване,вероятно колегата ползва някакви титанови болтове,които да издържат на усилията.
                            заварка абсурд,шасито е от някаква темепрована незаваряваема стомана и се пука и цепи,болтове остават ама какви?
                            Заварява се поне на по старите камиони. На времето на ифата ми се спука шасито точно на болтовете които държът стойките на акумолаторите отвътре подложих планки и с триодината ги заварих отвънка разцепих провар и пак заварка .Камиона се движеше поне десетина години след като го продадох.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Колега имам предвид по новичките камиони,не вярвам да има някой да се заеме да тунингова Ифа,освен мене
                              А относно заваряването,един познат преди време си купи прехвалените Ивеко страдалис, и за 100хил.км му се пропука шасито над задния мост,пробваха да го заваряват,но май без успех.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X