Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заключване за скоростен лост

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заключване за скоростен лост

Имам идея да си монтирам заключване за скоростния лост като защита от кражба.
    Някакви идеи за готови такива устройства или за направи си сам ще бъдат от полза.
    Досега намерих само в една фирма, нямат за Витара, а за Гранд Витара цената е 360 лв + 60-120 лв монтаж. Търси се нещо по-евтино.

До: Заключване за скоростен лост

Готовите устройства имат един сериозен недостатък - крадците знаят за тях. Вярно ще затруднят начинаещите, но предвид масовите кражби на 4х4 напоследък...
    Ако е нещо твое си, може и да не е съвършено, но поне ще е уникално и според мен има повече шансове да свърши работа, особено пък ако е скатано да не се набива на очи. Друг е въпроса колко е ефикасно подобно устройство по принцип.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Като вляза с гръб към стената в място, откъдето може да се мърда само напред и съм със заключена задна скорост, ще трябва платформа, за да я откраднат.
      Освен това и стискам палци да не е моята
      Последно редактирано от Ivan_J; 26-10-09, 21:03.

Коментар

В Украйна почти всички коли имат заключване на скоростите.
        Представлява един шиш който влиза на нулева или на задна от страни на барчето и подозирам, че минава през фиксирана за пода стойка и дупка в лоста. Става неподвижен. Ключалката е със секретен ключ до щифта.
        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
        Вальо. О888 557Ч7Ч
        Silverado 1.3 i

Коментар

Може и да е ефективно такова приспособление.
          Със сигурност може да помогне против кражба, но няма ли опасност да вбесиш търговеца и да ти направи много бели по автомобила...

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
            Може и да е ефективно такова приспособление.
            Със сигурност може да помогне против кражба, но няма ли опасност да вбесиш търговеца и да ти направи много бели по автомобила...
            Е нема угодия. Ми остави му ключ де.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
              Е нема угодия. Ми остави му ключ де.
              Да ти кажа дори и умишлено да съм оставил ключа, може въобще да не го види.
              Крадеца просто не е свикнал да търси ключ.
              Иначе идеята за заключването на скоростния лост не е лоша.

Коментар

И в Македония имахме такива устройства на колите. Шиш, който изцяло влизаше в декоративните пластмаси около скоростния лост. Може да се извади само посредством ключа. Няма никакъв друг достъп. За целта задължително на задна скорост. Разбира се изниква въпроса с придвижването чрез теглене с натиснат съединител, но е значително по-трудно.

Коментар

За жалост устройството против кражба се казва ,,Каско''.Всичко друго няма смисъл...Не са решели,не са я гепили...Нищо не помага...
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Мисля ,че много по удачно е един скрит бутон за контакта отколкото тези лостове.С тях само ги вбесявате да направят щети вътре по колата.До колкото с бутона е по шашкашто за тях и мисля,че няма да имат време да правят бели вътре.
                    sigpic

Коментар

Бе аз съм измислил перфектната аларма ама е шумничка:
                      Взима се пищоФ, голямо парче найлон, тиксо и капрон. Найлона се постила на седалката, пищова се залепва на кормилния прът с тиксото а спусъка се връзва с капрона за педала на съединителя.
                      Като се чуе изстрел, значи е "враме някой да исхвърли боклука".
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Е те това трябва да направи някой и после дали ще има опити за кражби.
                        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Бе аз съм измислил перфектната аларма ама е шумничка:...
                          Използвай заглушител.

Коментар

Описаното е оригинално оборудване на 99% от истинските Saab-и с контактен ключ до скоростния лост.

За да извадиш ключа трябва да си на задна, при вадене на ключа лоста остава заключен. Може би си струва да се погледне схема как е направен оригиналния механизъм, и после да се търси по морги.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Използвай заглушител.
                              Вальо. О888 557Ч7Ч
                              Silverado 1.3 i

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X