Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Необходимо оборудване за боядисване на автомобил?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Необходимо оборудване за боядисване на автомобил?

Никога не съм обичал тази работа много гълтане на прах е но цените на бояджийските услуги винаге са ме връщали към тази работа. За нивата познат бояджия ми поиска 800 лева без матерялите и естествено още същия ден вече търках сам колата направих я за за около десетина дена по два три часа на ден след работа .Ето малко снимки на мойта нива и част от необходимото обурудване компресор мое производство.
    Прикачени файлове
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Значи в нас като допулнителен/домашен миснес се заниамвам е бояджийсто и всичко около него... аз предимнмо помагам, не боядисвам, не ми тръпка просто но горе доли ще ти трябва...
      Компресор (даже и тези майлите са по 300лв. в метро стават, само да ги изчакваш, боадисвали сме кола с такъв аварийно) и кондензоуловител (макар, че за 1 кола не е кой знае каква полза, пък и зависи каде ще седи компресора)
      От там, пистолет с горно разположен казан а не долно разположен с малка дюза (мисля наще пистолети за боядисване са около 1,2мм. а на пистолета за шприц кит е по-голяма, там е 1,5мм. ако не се лъжа, утре ще погледна със сигурност)
      От там трябва хубаво да изтрепеш насекомите и лещите твари Както и да продушах много добре промещението.
      Да имаш вентилация, защото да смуче омарата от пръскането иначе става много кофти ако седи в помещението омарата при прясната боя... както и от кадето ще смуче въздух помещението да имаш поне няколко слоя плат които да обират прашинките и мухити (отваряш един прозорец и му правиш една хубава рамка от вънка с няколко слоя подходящ плат или нещо подобно) От там, за да ти е по-лесно трябва да свалиш една врата например и да почнеш от тавана и после от детайла до свалена врата и да се въртиш и накрая да стигнеш до другия край на вратата, така, че да не се засичат началото и края на анасянето на едната ръка иначе става на портокал яко... и всеки детайл го пръскаш по отделно от ляво на дясно или обратно... хориюонтални жижения от определено от теб разтояие... 20-30-40см. например и гледаш да не пропускаш ред и в краищата кадето трябва да се връщаш отдалечаваш пистолета със засъртане на ръката (без да пускаш спусъка на пистолета, защото може да ти потече пти повторното натискане) свършва ш единия детайл и се местиш на другия и така цялата кола... в общо линии е нещо такова След като минеш първата ръка, псуакш вентилацията (може и преди това, според зависи колко омара има из помещението) и изчакваш 10-20мин (при темпрература от около 20-25гр. вътре) Влизаш и пипаш на някой вестник с обратното на пръска внимателно, ако се двига боята значи чакаш още малко, така че като до гокоснеш да лепне боята но да не ти остава на пръста при лек допир... Това знам аз, надявам се да ти е от полза
      А за ел. пистолетите забрави, прост не стават
      Моите снимки...
      https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
      https://500px.com/ivankoo

Коментар

Ако автомобила е този от аватара аз не бих ти препоръчал да се учиш на него. Според мен варианта да подготвиш автомобила и да го дадеш само за боядване също не е удачен (подготовката е доста по-сложна от самото боядисване) Има прекалено много тънкости и резултата гарантирано ще бъде плачевен. Има един лаф "Козата си сака пръч"

Коментар

Първоначално публикуван от krumal Преглед на мнение
          Ако автомобила е този от аватара аз не бих ти препоръчал да се учиш на него. Според мен варианта да подготвиш автомобила и да го дадеш само за боядване също не е удачен (подготовката е доста по-сложна от самото боядисване) Има прекалено много тънкости и резултата гарантирано ще бъде плачевен. Има един лаф "Козата си сака пръч"
          Ами този от аватара е, но сега е понадран тук там, пък искам да експериментирам варианти, едно е на компютър - друго на живо. Пък както и да го боядисам, и майстор да го направи, като го вкарам в шубрака ще е надран. Така, че и аз да го мина, нема да е кой знае колко зле . Поне така си мисля. Пък ако си оставя ръцете, познавам много добър майстор. Дето навремето ми боядиса тойотата. После спрях да я карам в гората .
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Eто и два от пистолетите с които работя първия е за читавао боядисване втория (то си личи) за шприц кит и огради имам и един чешки който също е страхотен и няколко български и от двата модела с горно и с долно казанче но с тях пръскам само грунд и ремаркето на трактора. И капака под пистолетите аз съм го пръскал само че с чешкия.
            Прикачени файлове

Коментар

Мда, нашия е подобен като на твоя, и двата, даже като този чешкия имаме, преди години боядисвахме с него колите, ама му мина времето А със SATA как се боядисваааа (не аз де, един приятел го беше давал на наше за проба)... хем икономично хем метла прави да си е*е мамата, ама за 2000-3000лв. толкова
              Иначе и да окепазиш боята (нормално окепазване а не уливане ), ако има достатъчно слоеве боя, после шкуркаш с водна шкурка 2000 със сапун във водата и накрая с 2-3 вида пасти и става на стъкло
              Моите снимки...
              https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
              https://500px.com/ivankoo

Коментар

Най икономичния пистолет с който съм работил е чешкия.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                  Ако бронята не е боядисвана досега трябва основа за боята върху пластмасата.Нещо от рода на пластофикс.
                  Бронята си е с оригиналната боя. Обаче преди време едно дърво явно не ме видя и не се премести и я спуках. Взех си друга от една морга. Та старата вероятно ще трябвадаялепна и да се пробвам да я боядисам. Вариантите са в черно или в светъл ярък цвят.

И поредното въпросче: за да се получи добре боята, колко ръце се минават като минимум? На пластамаси и на метал различно ли е?

Чувал съм че примерно за жълта боя се боядисва два пъти колата за да покрие по-добре.

Има ли фосфоресцираща афтомобилна боя за комбинация с мат.
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Производителя на боята посочва колко ръце се полагат. Колко съм се чудил на Глазурит на металика - полагат се 2,5 ръце...... и после лака. А фосфоресцираща съм виждал само на спрей. И под него задължително бяла , щото прозират.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                      На пластамаси и на метал различно ли е?
                      Подготовката е различна (основата върху която се пръска боята) иначе самата боя си е една и съща ...."Таран" като професионалист ако се включи , че пластмаси не съм подготвял и боядисвал.
                      Иначе от сериите по "Дискавъри" разбрах че броя "ръце" зависи от резултата който искаш да постигнеш примерно шприц/шлайф/шприц/шлайф....14пъти,подслоеве за отенък1-2, 7 слоя боя (за здрава боя ) и 8-ми който се отнема на финала с полир пастата за огледален ефект ама става и с две ръце на улицата зависи от парите
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

В момента издирвам готов 3д модел на гранд, да работя върху него виртуално. Ако някой нещо му трябва намерих вранглер и чероки, даже една витара мярнах от тия дето уж са шевролет
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

За,по-малък разход на боя,се подбира подходящ шприц/грунд.В момента работя основно с Макс Маер-имат си таблица за кой цвят,какъв отенък на сивото е препоръчителен за подложка.
                          При старите системи металици,сребристото най-добре покриваше на черна основа,също и тъмно червеното.
                          Обикновенно,първата ръка се пръска на капки,без да се "налива"детайла-по-скоро,да осигури прилепваемост.След нея-една (две)плътна-за да се получи цвят и накрая една "полусуха"-да извади ефектните частици в боята,ако има такива.
                          Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Вместо да купуваш компресор може да минеш с една бутилка кислород.

Преди години и аз минах по тоя път ама вече немойш ме накара да се занимавам с глупости не, че последното ми боядисване не беше за показ /просто перфектно/ но преди това вапсвах поне 20 лади, москвичи и т.н. от сорта. Най-интересното е, че първото и последното ми боядисване беше на една и съща кола. Първото бе последвано от 100% компетентна намеса на майстор а последното ми боядисване на същата кола от 100% не компетентна намеса на майстора.
                            Impreza WRC STI

Коментар

Моят скромен опит е върху семейната лада 2104
                              Общо два дена работа Според мен зависи какво искаш.
                              Аз исках да не стича и да скрия ръждите. Ден и половина търкане на ръка основно там където е напукана боята или съм шлайфал ръжда.
                              Цялата кола с водна шкурка, не се сещам кой номер, измиване естествено и облепяне на стъкла с вестник. Три бързи ръце като проверявам както е написано с опакото на ръката.
                              Обилно количество алкохол започващ с бира и към края сливащ се с ракия. Важно е да оцелиш разстоянието и скороста на движение на ръката.
                              Баща ми като я видя каза, че вече няма да я мие, а ще ни вика с брат ми да я пръснем. Издържа 4год.
                              Пийте червено вино! Дава здраве.
                              А то ни трябва за да пием ракия!

Коментар

Първоначално публикуван от joro_bul Преглед на мнение
                                Вместо да купуваш компресор може да минеш с една бутилка кислород.

При неговия опит с 2 бутилки кислород. Няма конденз , постоянно налягане...
                                Манометрите трябва да са ти за кислородни бутилки и чисти , без масло- иначе бум.
                                Вътрешности и краиници на 4 пресечки от инцидента . Виждъм съм -затова....
                                Пробвай се . Все трябва да се тръгне отнякъде .
                                Един съвет от мен . Като тръгнеш да боядисваш , в едната ръка дръж пистолета , а в другата лампа . С подходящ ъгъл на светлината може да забележиш кога "разливаш"боята , и кога правиш портокал. Ако предварително се упражняваш с "евтина " боя в/у неангажираща повърхност , много е възможно да откриеш разликата.
                                Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X