Обява

Свий
Няма добавени обяви.

магнити

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• магнити

Здравейте колеги, налага се да се срежат едни магнити на малки парченца за един експеримент. Някой има ли идея как става номера. Педполагам че с флекс трябва да стане ама ме притеснява факта с високата температура и влиянието и върху магнитните свойства.

Помагайте
    -------Honda CR-V 128к.с.--------
    "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

До: магнити

По-лесно ще е да ги чупиш. Я кажи какви магнити и колко големи парченца искаш да направиш от тях? Магнити от харддискове се чупят тривиално с клещи и менгеме.

Нагряването наистина ги размагнитва, за проклетия - колкото по-мощен е магнита, толкова по-ниска температура издържа.

Коментар

абе я ми кажи къде е тоя магнит на харддиска, аз разблобих 2 диска магнит не видях, да не са някакви стари хардове.

Ще правя едмо запалване на самолетен двигател/ моделистки/. на вала се залепва малко магнитче а срещу него се слага датчик на хол и работата става. Трябват ми магнити с размери ф6/5мм, ф4/5мм нещо такова, в краен случай може и квадрати за това исках да режа. Ако някой ина идея от какво да се вземе да сподели.
      Последно редактирано от madmaximus; 04-10-09, 10:40. Причина: добавяне

Коментар

Магнити има в колкото си искаш стари или нови дискове. Най-мощните са в механизма, който мести главата, по-слаби има в мотора, който върти дисковия пакет. Най-старите дискове (5" и по-големи) имат стъпков двигател на главата, оттам кой знае какви магнити не могат да се измъкнат, но и такива дискове няма откъде да се намерят вече.

Защо не използваш по-удобните датчици с вграден магнит? На тях им трябва само ламаринка, минаваща през междината.

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
          ...Трябват ми магнити с размери ф6/5мм, ф4/5мм нещо такова, в краен случай може и квадрати за това исках да режа. Ако някой ина идея от какво да се вземе да сподели.
          От хардовете няма да извадиш това което ти трябва. Малки и силни магнити има в оптиката на оптичнiте устройства (CD-R, DVD-R).
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Купи си някоя китайска отверка за лимбуси за 2-3лв..Имат малки магнитчета (ф 4-5мм) в края за да задържат лимбусчетата.
            Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Зачовърка ме един въпрос след тази тема. Ако се нагрее един магнит, след като изстине не си ли възвръща свойствата отново?

П.П. Намерих отговор. Сега е лесно

Тmax е температурата, до която си възвръща свойствата, а Tcur e тази, при която се размагнитва нацяло.

Всичко това е защото имам един поялник на Велер със сменяеми човки с магнитче накрая и контакт вътре при нагревателя. Всяка човка е за различна температура. Хитро и просто

Коментар

Ще правя едмо запалване на самолетен двигател/ моделистки/. на вала се залепва малко магнитче а срещу него се слага датчик на хол и работата става. Трябват ми магнити с размери ф6/5мм, ф4/5мм нещо такова, в краен случай може и квадрати за това исках да режа. Ако някой ина идея от какво да се вземе да сподели.
                Има ли значение силата и интензитета на магнита колко е? Имам магнити с размер ф4 мм х 1.5 мм височина. Ако ще ти свършат работа и ако не си намерил все още мога да ти пратя.
                www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
                  Купи си някоя китайска отверка за лимбуси за 2-3лв..Имат малки магнитчета (ф 4-5мм) в края за да задържат лимбусчетата.
                  Не се заяждам, няма такова животно - лимбус, има нарицателно от немски - "ин бус". Идва от българско питане към германец: Къде е инструмента? Отговора е: Ин бус.
                  Това за което говориш, се казва накрайник за отвертка или бит.
                  Извинявай ако съм те засегнал, но е полезно да се знаят имената на инструментите, че кой знае какво ще ти продадат някъде, като поизкаш "лимбус".
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Не се заяждам, няма такова животно - лимбус, има нарицателно от немски - "ин бус". Идва от българско питане към германец: Къде е инструмента? Отговора е: Ин бус.
                    Това за което говориш, се казва накрайник за отвертка или бит.
                    Извинявай ако съм те засегнал, но е полезно да се знаят имената на инструментите, че кой знае какво ще ти продадат някъде, като поизкаш "лимбус".
                    Не са ли "лимбуси" огънатите във формата на "L" шестограни.
                    Има ги и за мм и за цолови мерки.

Коментар

Inbus, after the company that patented them in Germany in 1936, Bauer und Schaurte of Neuss, Northrhine-Westphalia, Germany (stands for Innensechskantschraube Bauer und Schaurte). (It is still known as an Inbus-key—often misspelled as Imbus-key—in parts of Europe.)

вики знае всичко.

Коментар

Съгласен , но няма "лим", има "ин" . А в техническите каталози на немски се използва"Винкелшлусел", на английски е "Хексагонал кей", на френски "Cles males". На руски - питай Стефан.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не че нещо, ама темата е за други неща,
                          някакви идей да имате

Коментар

Ами идеи имаме, в гумените уплътнения на врата на хладилник има много магнит и се реже с джобно ножче.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Не че нещо, ама темата е за други неща,
                              някакви идей да имате
                              Иди и си поръчай в Конрад, магнити каквито ти душа иска. Търси тези които са в каталога за модели на влакове. Там се монтират по локомотивите за сигнализация, блокировки, компютърни управления и може някой от размерите да ти пасне. Ако смяташ с рязане да си направиш съответния размер просто забрави.
                              ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X