Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Използване на препарати за безконтактно миене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Използване на препарати за безконтактно миене

Случайно да знае някой автомивка с подемник в София ?
    Че там дето си мия джипката колкото и да се стараят младежите отдолу си остават калища.
    Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
    Honda CB 919 Hornet
    0898849413-Светльо
    Кръвна Група: 0+

До: 27.09.2009 Неделя - около София?

Първоначално публикуван от Metal Heart (Светослав Митев) Преглед на мнение
    Случайно да знае някой автомивка с подемник в София ?
    Че там дето си мия джипката колкото и да се стараят младежите отдолу си остават калища.
    С подемник не знам, но с естакада има. Като се качваш по бул. "Черни връх" към Драгалевци, малко преди Околовръстния от лявата страна има голяма автомивка. Там можеш да качиш колата за да се измие по-хубаво отдолу (удоволствието струваше към 12 лв). И, за разлика от други места, досега там не са ми мрънкали, че бил много кален Патрулът.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Тръгваш от хладилника към драгалевци. На около 200-300 метра от околовръстното, от дясно, има мивка с рампа. Рампата се вижда от пътя. Не е подемник, но върши работа - първо измиват задната половина, после предната.

А за мивка с подемник и аз не знам къде има, ако има изобщо. Това е скъпо съоръжение, а и влагата му разкатава фамилията, ако не е предвидено за това, така че трудно би се намерило. Така поне си мисля.

ПП: С Чавдар сме писали заедно.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        ... ПП: С Чавдар сме писали заедно.
        Е, сега няма начин да сбърка. Описано му е и от двете посоки.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Е, сега няма начин да сбърка. Описано му е и от двете посоки.
          Пак не е по темата, но след изпадането на част от калта, останалата изпада много по-добре, ако и отдолу напръскат с пяната, с която мият и отгоре. При мен където е стигнала пяна, отдолу е съвсем чисто - вижда се боята, при това без да са пипвали да търкат - само с водоструйката.

Остава да изнамерим начин и как да извадим ла.ната от вътрешната част на рамата.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... Остава да изнамерим начин и как да извадим ла.ната от вътрешната част на рамата.
            Мнооого трудна задачка! При мен в началото на извивката нагоре на задната част така се е напълнило с кал, че като е суха, със зор вкарваш отвертка. За да се почисти поне донякъде евентуално ще трябва ръчкане - миене - ръчкане - миене - и т.н. ...

П.П

... ако и отдолу напръскат с пяната, с която мият и отгоре ...
            Тази пяна хич не ме кефи, защото на етикетите на бидоните, от които наливат препарата, съм виждал предупреждения, че има корозивно действие. Т.е. то за миене хубаво ще измие, ама като се задържа от препарата на по-закътани места ...
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 29-09-09, 11:30.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Благодаря много и на двамата при следващото олайняване ще я тествам.
              Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
              Honda CB 919 Hornet
              0898849413-Светльо
              Кръвна Група: 0+

Коментар

Мнооого трудна задачка! При мен в началото на извивката нагоре на задната част така се е напълнило с кал, че като е суха, със зор вкарваш отвертка. За да се почисти поне донякъде евентуално ще трябва ръчкане - миене - ръчкане - миене - и т.н. ...
                Каналочистачите имат едни такива, дето пръскат яка струя назад. Маркуча се вкава до дъно, и после теглят, да изкарат лайната, които струята вода избутва назад.

Нещо такова, но в умален вариант, комбинирано с предварително накисване с някаква химия, и яка водоструйка, може и да свърши някаква работа, евентуално. Само не знам някой да предлага такова на пазара.

Коментар

... предварително накисване с някаква химия, ...
                  А изгнило шаси де! Пък и за кал каква химия?!?

... Маркуча се вкава до дъно, и после теглят, да изкарат лайната, които струята вода избутва назад. ...
                  Поне при мен това може да стане само за много къси участъци отпред и отзад. Докато стигне до напречните греди (тръби) на рамата. Е, освен ако маркучът не е достатъчно тънък за да се навре през някой от страничните отвори на гредите.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

А изгнило шаси де! Пък и за кал каква химия?!?
                    Такава за безконтактно миене например, или нещо от сорта. Нали по-горе ти казах че където напръскат с нея, всичко пада до боя. Не знам каква е. От нея нищо не гние. А на всичкото отгоре и здравата обезмаслява.

Иначе за маркуча - еми тънък, да. Има такива. Пробелма е в пръскалото отпред. Тя и водата от водоструийката не е много като количество, така че дебел маркуч не е нужен. Струята вода, излизаша назад, си я дърпа навътре, така че и твърдост не е нужна. Въпроса е да държи на налягане.

Коментар

Такава за безконтактно миене например, или нещо от сорта. Нали по-горе ти казах че където напръскат с нея, всичко пада до боя. Не знам каква е. От нея нищо не гние. ...
                      Именно препаратите за безконтактно миене имам предвид.
                      Със сигурност има и такива, които не са корозивни, но предполагам, че повечето мивки работят с най-евтиния препарат, който могат да намерят ...

С очите си съм виждал на тубите знака за корозивни вещества.
                      Вижда се и примерно на прикачената снимка (първата, която ми попадна в нет-а).
                      Прикачени файлове
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Е, може и това да го има. Не знам. До сега не съм забелязал отрицателни влияния въру мойто возило. Ама мият с нещо розово такова - не е с MOTOX.

Коментар

Първоначално публикуван от GRI6AN Преглед на мнение
                          Казвате,и клони е имало някаде??? turbo d ,имаш интересно клипче не е лошо да го качиш.
                          Специялно за теб клипче с добро качество ,това просто трябва да се види , малко са джипките във форума които могат да се качат там.
                          http://vbox7.com/play:d0efc5f3
                          Николай Георгиев 0+
                          тел.0887357722

Коментар

Именно препаратите за безконтактно миене имам предвид.
                            Със сигурност има и такива, които не са корозивни, но предполагам, че повечето мивки работят с най-евтиния препарат, който могат да намерят ...

С очите си съм виждал на тубите знака за корозивни вещества.
                            Вижда се и примерно на прикачената снимка (първата, която ми попадна в нет-а).
                            Е, може и това да го има. Не знам. До сега не съм забелязал отрицателни влияния въру мойто возило. Ама мият с нещо розово такова - не е с MOTOX.
                            Това да не ви тревожи. Строго погледнато, и с разредена сярна киселина можете да си миете рамите и ще падне само ръждата. Целият фокус е в последващото изплакване. А на тубата, естествено е да пише каквото там пише - капка, оставена върху метала, за седмица-две ще го подяде.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              ... Целият фокус е в последващото изплакване. А на тубата, естествено е да пише каквото там пише - капка, оставена върху метала, за седмица-две ще го подяде.
                              Е точно там е заровено кучето. Нищо не ти гарантира, че последващото плакнене ще измие изцяло препарата. По рамата и шасито има достатъчно закътани места ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X