Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вакуум маркучи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вакуум маркучи

Здравейте, какъв тип вакуум маркучи ползвате и можете ли да ми препоръчате някакви качествени?

Чудя се какви да сложа. В момента съм с гумени с външна оплетка, обаче постоянно се цепят в началото и мисля да ги заменя с такива за гориво или силиконови. Какви са предимствата и недостатъците?

Прилагам и примерна снимка на моя тип маркучи. Или са си добри и да търся просто от друг производител?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:res_85961953a0c1c93dfb9de6bd455c42ff.jpg
Прегледи:138
Размер:44.5 КБ
ID:7016025

За какво (къде) ги ползваш? Колко вакуум трябва да държат?
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• energy_ziro
      energy_ziro коментира
      Редактиране на коментар
      Трябват ми за управление на турбо и егр. До вакуум клапан и после до актуатор.

Посещаваш някой магазин за АГУ и взимаш най–скъпия.
    FORD Maverik-2,3L, AWD, XLT-2 броя

Коментар

Гумен маркуч за вакуум......гума само за снадки и ъгли
      ..там където няма достатъчно площ за сплескване....за вакуум твърди тръбички . пластмаса.. вероятно и на температура трябва да държат....магазини за пневматика
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Външна оплетка за вакуум?
        В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Аз също съм слагал такива като на снимката и не съм имал проблеми.Сигурен ли си ,че ползваш подходящият диаметър?
          Колко пък вакуум да има в тая верига (вакуум помпа,клапани и 2/3 мембрани.)
          Може да се пробва при работещ мотор да запушиш с пръст където си избереш за проба.

Коментар

Мислех, че е нещо по-сериозно. Силиконов (високо температурен) шлаух ще свърши работа. Обикновени по-дебелостенни гумени маркучета също. Тая оплетка от вън е безсмислена.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

В реалния свят, в автомобилите, условията не са идеални. Има вибрации, има движещи се джаджи. Оплетката служи като вид допълнителна защите против протриване. Тоест, не е излишна.

Относно маркучите за пневматика... Масовите не са предвидени да работят при температурата в машинното отделение на автомобила. Продават тефлонови, за по-висока работна температура, но цената им е нехуманна. Ама много нехуманна.

Преди време смених всички маркучи по вакуумната система на въглищарката. Наскоро с неудоволствие установих, че са се нацепили в краищата - там където са вкарани в щуцер. Бяха нещо марково като за гуменяци - семперит или нещо подобно.
              Всъщност, най-вероятно по магазините продават ментета.

Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Баш

Те повечето на 25 годишния мерник вън са оригиналните нациски вакуми,нося си в багажника около резервната гума и маркучи и вакуумни тръбички,е така за зор ма зор няма,четвърт век вакуми държат още

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X