Имам тъп въпрос, моля, да не се смеете (много): За пръв път купувам малко по по-скъпи чистачки (Heyners Hybrid), при които има спойлер, издатината на който е разположена в едната страна, а не е в средата. С помощта на вуду магьосницата Мама Мудеба успях да разбера как да подбера подходящия крепежен елемент и как да ги монтирам. Обаче са напълно симетрични и се чудя накъде да сложа издатината на спойлера - нагоре или надолу? От една страна, ако е надолу, ще съответства повече на профила на колата. Обаче се разходих по улицата и на всички коли, където има подобен, издатината е нагоре. Вижда ми се, че това ще увеличава челното съпротивление, но пък ще притиска чистачката към стъклото при висока скорост и вероятно ще отклонява въздушния поток от стъклото, с което ще намалява замърсяването му. Прав ли съм за монтажа, с издатината нагоре? И има ли други причини да е така?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Асиметричен спойлер на чистачките
Свий
X
-
Точно днес сменях чистачките и пак точно това ми направи впечатление. Поради специфики на захватите и колата,едната е с крилото надолу,а другата с крилото нагоре. От години карам така и разлики в поведението на лявата и дясната чистачка не съм видял.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
- 1 like
-
Бе тези чистачки нямат ли посока за монтаж, инструкция, или поне двудневен спа-курс за обучение за поставянето им!?!Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
-
Посока нямат, напълно симетрични са. Инструкция има, но там пише как да се избере крепеж, как да се монтира и за каква кола става. На коя страна да се обърне, не пише нищо. Курс също няма, но има QR код с линк към сайта на производителя, където има хостнати клипчета от тубата. Уви, клипчетата показват как да се избере и сглоби монтаж, но не показват на коя страна да е обърнат спойлера. Именно за това задавам въпроса тук.
-
-
Всички коли, които съм виждал с подобни чистачки, издатината на спойлера е нагоре. Чистачките на моята кола също са сложени по този начин. Така са монтирани в завода.
Кажи дали си доволен от чистачките!Последно редактирано от blackfirefly; 17-11-24, 11:46.
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар